Havalandırmada Ses Problemi

İlk Yardım Merkezi. Aracımızla (veya başka bir konu ile) ilgili karşılaştığımız, deyenimlediğimiz problemler, sorunlar. Çözümünü paylaşalım ya da arayalım!

Havalandırmada Ses Problemi

İleti spedermen » 27 Eylül 2009 12:08

İyigünler arkadaşlar... Ben 2009 model 1.5 dci 70 bg. Clio hb sahibiyim.
Aracımda şöyle bir sorunla karşılaştım. Aracın hızı 90 km. civarı ve üzerindeyken havalandırma veya klimayı 2. kademeye aldığımda havalandırmadan sanki cam açıkmış gibi bir ıslık sesi geliyor. (1. kademede yok.) Dikkatinizi oraya verdiğinizde bayağı can sıkıcı bir ses oluyor. Uzun yolda ise tahammül edilecek bir ses asla değil. Arabayı aldığımdan beri 2,5 aydır kesinlikle böyle bir ses yoktu normal havalandırma sesi vardı. Bu ses neden olabilir acaba? Sizde de böyle bir ses var mı?
spedermen
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: Yeni Clio Hb Expres
Motor Tipi & Gücü: 1.5Dci 70bg
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: MERT İZMİR

Re: Havalandırmada Ses Problemi

İleti oguz1 » 27 Eylül 2009 17:28

Mert aramıza hoşgeldin. Katılımlarınızı bekliyoruz, bu problem bizim araçların kronikleri arasında ama dert edilecek bir sorun değil.

Çözümü: direk servise gidiyorsunuz. Garanti kapsamında fan sirkülasyon dağıcısını değiştirtiyorsunuz, fiyatı 275 Tl idi 1.5 yıl önce işçilik hariç.

Değişime yanaşmazlarsa ısrar edin yalnız şunuda aklınızdan çıkarmayın size sormadan ön göğüsün vidalarını gevşetip tekrar sıkmaları gerekiyor, ama bunuda serviste yaptıkları için içiniz yahat olsun, buradan epey arkadaş değiştirdi bir proplem olmadı. Sonrasında evdeki gibi sessiz bir clio....

Kazasız günler.
oguz1
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti spedermen » 27 Eylül 2009 21:19

teşekkür ederim en yakın zamanda gidip değiştirteceğim.
peki tekrarlama olasılığı nedir? ya da ne kadar zamanda bir sorun çıkaran bir sistem bu? Daha iki buçak ayda gittiğine göre!!
spedermen
ONBASI
ONBASI

İleti oguz1 » 27 Eylül 2009 22:03

Yanlış anladınız sistem gitmedi, fabrikadan hatalı geldi. Bunu, renault sürekli değiştirmesine rağmen servislerde yinede fabrika aynı arızalı parçayı takıyor.

Tekrarlama olasılığı çok az bende en azından 1.5 yıldır problem yok.
oguz1
Moderatör
Moderatör

İleti aydinkaragoz » 28 Eylül 2009 11:09

Aracımı 3 senedir kullanıyorum öyle bir sese rastlamadım şükür..
aydinkaragoz
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65hp
Kilometre: 69000
Yakıt: LukOiL
Lastik Markası: Michelin EnergySaver
İsim ve Şehir: Manisa

İleti msaltik » 01 Ekim 2009 20:57

ya siz ne diyosunuz, aynı sorun bende de var. Devamlı olmuyor ama. Rastgele zamanlarda... ben 30.000 bakımında bunu söyledim salak servise, dedim arabanın ön konsol tarafından bi ses geliyo, hafif bi ıslık sesi, hani cam azcık aralık olurda bi ses gelir. Adam önce bensiz bindi, her zaman aynı beyinsizliği yaptıkları üzere bişe yok dediler. Ben dedim yalan mı konuşuyoruz, ses var işte, aynı arabadan iki tane kullandım toplamda 50.000km yaptım, arabayı sizin kadar tanıyorum. Böyle diyince bi de sizinle gidelim dediler. ilk başta yapmadı, bi süre sonra yaptı tabi, dedim bu sesi duymadın mı, kem küm. Ne bu dedim? sileceklerden geliyo dedi...

Tam da o sıralarda silecekleri değişmiştim, olabilir dedim, çünkü orjinale göre daha farklı. Hani hava arasına giriyo falan diye düşündüm. Ama sizin bu yazdığınız beni deli etti şu an.

Aynı sorun mu bu arkadaşlar, cumartesi ona göre gidecem servise, gidip biraz cırlıyayım...
msaltik
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: 2009 65bg Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65bg
Kilometre: 33100
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Dunlop Sport SP01
İsim ve Şehir: TRABZON

İleti msaltik » 01 Ekim 2009 21:12

bir de, benim havalandırma şiddeti biraz az geliyo bana, bunun da onunla alakası olabilir mi? Bazen çalışıyo mu diye elimi uzatıyorum, bakıyorum cama mı vermişim diye...
msaltik
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti spedermen » 01 Ekim 2009 22:42

Yazdığım gibi bu ses kesinlikle silecek sesi filan değil.. tamamen havalandırmadan gelen bir ses ve hızım 80, 90 km olunca başlıyor. Hem klimada hemde havalandırma pozisyonunda geliyor. Ben aracı sıfır aldığım için sesin sonradan başladığına eminim. Ama henüz servise götürme fırsatım olmadı. Bu hafta içinde götüreceğim...
spedermen
ONBASI
ONBASI

İleti Metin » 02 Ekim 2009 06:50

spedermen demiş ki:Yazdığım gibi bu ses kesinlikle silecek sesi filan değil.. tamamen havalandırmadan gelen bir ses ve hızım 80, 90 km olunca başlıyor. Hem klimada hemde havalandırma pozisyonunda geliyor. Ben aracı sıfır aldığım için sesin sonradan başladığına eminim. Ama henüz servise götürme fırsatım olmadı. Bu hafta içinde götüreceğim...

bu ses sadece daihili sirkülasyondayken mı yapıyor.benzer problemlerle karsılasmıstık.dahili?harici hava sirkülasyonu nu yaoan klepenin hava akımını tam kesememesinden kaynaklanıyordu bu sesler.genelde ıslık sesine benzer bır ses cıkarıyor.eger ses aynı sesse bahsettiğimiz konudandır bilginize.
Metin
Moderatör
Moderatör

İleti msaltik » 02 Ekim 2009 08:22

ben yarın servise gidecemya lastik almak için, bi an bu konuyu onlara anlattığım anı canlandırdım kafamda.

- Ustaa, hani sen geçen silecektendir dedinya (kedidir kedi misali) o onda değilmiş ve, fan sirkülasyon dalgasındanmış. o şekilde değiştiren arkadaşlar olmuş.
diyince nasıl bi tepki verecek acaba, nasıl kendinin hata yapmadığını savunacak merak ediyorum. Yine yola mı atacak suçu acaba
msaltik
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti Devrim » 02 Ekim 2009 15:38

Abi sen iyi sinir olmuşsun servise. :D :D
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti oguz1 » 02 Ekim 2009 16:54

msaltik demiş ki:bir de, benim havalandırma şiddeti biraz az geliyo bana, bunun da onunla alakası olabilir mi? Bazen çalışıyo mu diye elimi uzatıyorum, bakıyorum cama mı vermişim diye...

Yok murat yukarıda bahsettiğimiz ses ıslık sesini andırıyor ve fan hızlarıyla alakası yok. 50-60 km de iç sirkülasyonda olan bir ses 90 kadar 100 den sonrada kesiliyor gibiydi.

Sen içeriye ve alta verdiğinde 2-3 de yetmiyorsa ozaman proplem var demektir. 2-3 hızlarda yetmesi lazı hem sıcak hem soğuk. 4 te zaten ses çok rahatsız ediyor.(Manuel klimaya göre konuştum)
oguz1
Moderatör
Moderatör

İleti msaltik » 02 Ekim 2009 18:10

soruyu yanlış mı ifade ettim acaba? o ıslık sesi gibi olan sesi diyorum işte, havalandırma açık olmasa bile geliyor, ama rastgele, bişeye bağlayamadım, fanın açık olduğu zamanda da gelmiş olabilir, ama kapalıyken kesin geldi.
msaltik
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti msaltik » 02 Ekim 2009 20:38

oğuz o zımbırtıyı senin araçtamı değiştin? hani Devrim emsaldir diye plakasını veriyoya, biz de senin durumunu emsal olarak gösterebilir miyiz sakıncası yoksa? yarın servisteyim çünkü. Plakayı özelden de alabilirim
msaltik
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti oguz1 » 02 Ekim 2009 22:06

Murat, özele gerek yok 06 BF 1238, emsal göstebilirsin.

Ben o sirkilasyon dağıtıcısı nı değiştirdim. Biraz mırın kırın ettiler epey uğraştılar en son kendileri 2-3 saatin sonunda gelip değiştireceğiz dediler.Farların içinde lekelenmeler 2 farı değiştirdim. Arka stop lambası oynuyordu değiştirdim, Arka bagaj takozlarını değiştirdim, debriyaj titremesi var diyordu arkadaşlşar bende yoktu ama onu sordum, hissetseydim hallettirecektim gerek kalmadı, geçen servise gitmiştim yine bir iş için araç çıktığında debriyaj olmuş pamuk ve rahat hiç ses çıkarmadım çok sevindim şimdi yağ gibi. Ankara maisten şu ana kadar inanılmaz memnunum bakalım 30 000 nerede yaptıracağız.

Kısacası aracın hiçbir servis proplemi yok garantiden ne gerekiyorsa yaptım.

Garanti bitti ocakta, haziranda sıcaklar çökünce radyo bilgi ekranı çizgilendi, soğukta olmuyor sıcakta çizgi çizgi, şu aralar soramadım bakalım ne diyecekler garantide bitti. Sizde durum nedir temmuz ağustosta yukarıdan aşağıya o çizgilenmeler oldumu? Daha olmazsa kendim alıp söküp değiştireceğim sonuçta, soketli bir şey görmüştüm.
oguz1
Moderatör
Moderatör

Sonraki

Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler

Kimler çevrimiçi