tampon çatlağı

İlk Yardım Merkezi. Aracımızla (veya başka bir konu ile) ilgili karşılaştığımız, deyenimlediğimiz problemler, sorunlar. Çözümünü paylaşalım ya da arayalım!

tampon çatlağı

İleti malmsteen123 » 31 Temmuz 2010 15:50

arkadaşlar merhaba.dün otobanda giderken bir anda önüme köpek fırladı.fren yapsam arkadan araba vurabilirdi sağa kırsam araba vardı.sol taraf boşluk.mecbur köpeğe çarptım.hala etkisinden kurtulamadım.bugün farkettim tamponun sağ kısmında 4-5 santimlik çatlak ve köşesindede o boyutta kırık var.ben de ayrıntılara takılan bir insanım.tamponun değişmesi şart mı yoksa onarılabiliyor mu?
malmsteen123
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.4 75 bg
Kilometre: 30000
Yakıt: lpg
İsim ve Şehir: berk kocaeli

Re: tampon çatlağı

İleti umurcak » 31 Temmuz 2010 16:33

öncelikle gecmiş olsun köpege carpmak aracta daha büyük hasarlara yol acar normalde ucuz atlatmısın..o catlak onarılabilir sonucta boya kodu var o boyaya göre o ksıım onarılır.aynı zmanda deişr ama bu deişme konusu sana baya yüksek fiyatlara gelebiilir..
umurcak
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V
Kilometre: 0
Yakıt: opet 95 oktan
İsim ve Şehir: UMUR-iskenderun

İleti malmsteen123 » 31 Temmuz 2010 16:39

umurcak demiş ki:öncelikle gecmiş olsun köpege carpmak aracta daha büyük hasarlara yol acar normalde ucuz atlatmısın..o catlak onarılabilir sonucta boya kodu var o boyaya göre o ksıım onarılır.aynı zmanda deişr ama bu deişme konusu sana baya yüksek fiyatlara gelebiilir..

yanıtınız için teşekkür ederim.peki o küçük kırık yama gibi birşeyle eskisi gibi olabilir mi?ve kaskonun mini onarımı karşılar mı yoksa kasko delinir mi?
malmsteen123
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

İleti Devrim » 31 Temmuz 2010 16:47

Geçmiş olsun. Hayvanları, köpekleri, bilhassa kedileri çok severim ama siz doğru olanı yapmışsınız. Ben ilkokuldayken babam, köpeğe çarpmamak için takla atmıştı gece vakti. Şükür ki hafif beyin sarsıntısı ve kırık bir kaç kaburga ile kurtuldu. O gün bu gündür kulağıma küpedir bu olay.

Yüksek süratte bir hayvana çarpmak aracı da savurabilir. Özellikle araçta başka kişiler varsa, insan hayatı daha önemlidir sonuçta. Yani mecbur kalındıysa mümkün olan en güvenli şekilde ve mümkün olduğunca yavaşlayıp çarpmak gerek. Siz de öyle yapmışsınızdır, ya değilse Umur'un dediği gibi aracınız ağır hasar alırdı.

Umarım yanılıyorumdur ama, Yetkili Servisler tamponu değiştirmek isteyeceklerdir. Özel servisler ısıtarak ufak çatlakları birleştirebilir ve üzerini boyayabilir. Kasko noktasında bilgim yok, bence kasko şirketinizi arayıp bilgi alabilirsiniz.

Geçmiş olsun tekrar.

Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti malmsteen123 » 31 Temmuz 2010 17:27

Devrim demiş ki:

Geçmiş olsun. Hayvanları, köpekleri, bilhassa kedileri çok severim ama siz doğru olanı yapmışsınız. Ben ilkokuldayken babam, köpeğe çarpmamak için takla atmıştı gece vakti. Şükür ki hafif beyin sarsıntısı ve kırık bir kaç kaburga ile kurtuldu. O gün bu gündür kulağıma küpedir bu olay.

Yüksek süratte bir hayvana çarpmak aracı da savurabilir. Özellikle araçta başka kişiler varsa, insan hayatı daha önemlidir sonuçta. Yani mecbur kalındıysa mümkün olan en güvenli şekilde ve mümkün olduğunca yavaşlayıp çarpmak gerek. Siz de öyle yapmışsınızdır, ya değilse Umur'un dediği gibi aracınız ağır hasar alırdı.

Umarım yanılıyorumdur ama, Yetkili Servisler tamponu değiştirmek isteyeceklerdir. Özel servisler ısıtarak ufak çatlakları birleştirebilir ve üzerini boyayabilir. Kasko noktasında bilgim yok, bence kasko şirketinizi arayıp bilgi alabilirsiniz.

Geçmiş olsun tekrar.

inanın bir insanı öldürmüş gibi üzüldüm ama araçta 4 can daha taşıyınca insan ister istemez anlık karar olarak çarpmayı seçenek olarak görüyor...en kısa zamanda servisten bilgi almam en iyisi olacak sanırım.değiştirilecek kadar büyük bir hasar değil bence ama bakalım
malmsteen123
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

İleti rcnkl » 31 Temmuz 2010 21:43

oto kinge git orda bu işi profesyönelce yapıyorlar
rcnkl
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci 65hp
Kilometre: 42000
Yakıt: euro dizel
Lastik Markası: continental
İsim ve Şehir: ercan izmir

İleti oguz1 » 31 Temmuz 2010 22:49

Doğru olanı yapmışsınız. benim ilk kazam bu aracımlar 40 50 km ile bir köpeğe çarpmak olmuştu ben ön tampon altı ızgara ve plakadan çarpmıştım ve köpeğin bir yeri tekerin altına girmişti ama neresi olduğua bakamadım devam ettim. Baktığımda aracın ızgara yerinden çıkmış, plakada düşmek üzereydi. Panjuru kendim iterek yerine oturttum, plakayıda serviste yeni çerçevesiyle düzelttirip taktırdım.

Sizinde tampon kaskoya sorarsanız değiştirip boyarlar, dışarıda yaptırırsanız oto king gibi yerlerde baka çözümler sunabilirler.
oguz1
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti TheTez54 » 31 Temmuz 2010 23:34

Benim daha başıma gelmedi ama bende çok korkardım.. Doğru olanı yapmışsınız geçmiş olsun..
TheTez54
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: Faz 2 Expression
Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 85 ps BVR
Kilometre: 103000
Yakıt: shell v-power
Lastik Markası: continental
İsim ve Şehir: servet sakarya

İleti malmsteen123 » 01 Ağustos 2010 11:34

yanıtlarınız için teşekkür ederim...