ogs yerleşim yeri

İlk Yardım Merkezi. Aracımızla (veya başka bir konu ile) ilgili karşılaştığımız, deyenimlediğimiz problemler, sorunlar. Çözümünü paylaşalım ya da arayalım!

ogs yerleşim yeri

İleti blackstar » 30 Haziran 2010 12:26

arkadaşlar kgs den artık sıkıntı geldi ve sonunda ogs aldım.siz aynanın üst kısmına mı taktınız ? yoksa alt kısmınamı? birde taktığınız yerde rahat okuyormu acaba. bu konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımınızı rica ediyorum.
blackstar
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.4 98hp
Kilometre: 5000
Yakıt: opet - benzin
Lastik Markası: bridgestone
İsim ve Şehir: ramazan - istanbul

Re: ogs yerleşim yeri

İleti cleaner_oz » 01 Temmuz 2010 00:01

ben aynanın sağına taktım okumama gibi problemi olmuyor
cleaner_oz
ASTSUBAY ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÇAVUŞ

Marka & Model: 2006.exp.g.kırmızı
Motor Tipi & Gücü: 1.5dci 65bg
Kilometre: 82000
Yakıt: SHELL gtl power
Lastik Markası: BRG. 195\60\15
İsim ve Şehir: ÖZKAN.İST

İleti RPDiFOR » 01 Temmuz 2010 03:38

Clio III ogs cihazı dikiz aynasının arkasındaki siyah taralı bölümün sol yada sağ alt köşesine camın üzerine sabitlenmelidir
RPDiFOR
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: Toyota Corolla
Motor Tipi & Gücü: 1.6 115bg Dual VVti
Kilometre: 51000
Yakıt: Total
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: ist

İleti enkazz41 » 01 Temmuz 2010 09:03

hocam aynanın üstündeki siyah yerde benimkisi hiçbir problem yok.. dışardan da belli olmuyo..
enkazz41
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: ClioIII grandtour
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v 75 b
Kilometre: 25000
Yakıt: opet
Lastik Markası: petlas
İsim ve Şehir: erdal ERZURUM

İleti TheTez54 » 01 Temmuz 2010 12:49

Takmak şart bile değil elden gösterince geçerken okuyor :)
TheTez54
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: Faz 2 Expression
Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 85 ps BVR
Kilometre: 103000
Yakıt: shell v-power
Lastik Markası: continental
İsim ve Şehir: servet sakarya

İleti hasmer » 01 Temmuz 2010 14:50

Bizimki de aynanın sağ yanında noktalı alanda , problem yok...
hasmer
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII FazIIDyn.bvr
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85hp
Kilometre: 7500
Yakıt: V/max Eurodiesel 10
Lastik Markası: Conti Prem.Contact.
İsim ve Şehir: Hasan Mermer İstanbul

İleti MaYuCeL » 01 Temmuz 2010 23:22

bana gisedeki memur aynanın altına tak dedi. oraya taktım bide az biraz egri takmısım. gordukce canımı sıkıyor. Keske siyah noktalı yere taksaymısım. Dügünden sonra ilk isim onu sökecem ordan.
MaYuCeL
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: ClioIII Faz2 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 87 hp
Yakıt: P.O.
Lastik Markası: Kumho 205/50 R16
İsim ve Şehir: Muhammet - KOCAELİ

İleti TheTez54 » 02 Temmuz 2010 21:29

Abi sen nasıl başarabildin yamuk takmayı :D Bu nasıl oluur dünyanın sonu geldi sanırım :D
TheTez54
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

İleti MaYuCeL » 03 Temmuz 2010 01:01

Karanlıktı farkedemedim. Şimdide çıkmıyor. Ah bi çıkartanbilsem ben bilirim ona yapacaklarımı.

Bu arada birkac kişiye sordum. Camdaki Siyah benekli yerin arkasında da çok rahat kullanılabiliyormuş OGS ler.
MaYuCeL
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: ClioIII Faz2 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 87 hp
Yakıt: P.O.
Lastik Markası: Kumho 205/50 R16
İsim ve Şehir: Muhammet - KOCAELİ

İleti RPDiFOR » 03 Temmuz 2010 02:16

MaYuCeL demiş ki:Karanlıktı farkedemedim. Şimdide çıkmıyor. Ah bi çıkartanbilsem ben bilirim ona yapacaklarımı.

Bu arada birkac kişiye sordum. Camdaki Siyah benekli yerin arkasında da çok rahat kullanılabiliyormuş OGS ler.

sakın zorlamayın cama hasar verirsiniz ogs yapışkanı çok güçlüdür çıkarmak için camın içten buharlanması çok işe yarayacaktır çıkardıktan sonra yapı marketlerde kolaylıkla bulabileceğiniz beyaz kendinden yapışkanlı çift taraflı köpük kullanabilirsiniz 5 yılda 3 araç değiştirdim ogs sök tak artık püf noktalarını biliyorum son olarak ogsnizi yapıltırmak için çift taraflı köpük harici birşey kullanmanızı önermem zaman içinde mutlaka sorun çıkaracaktır
RPDiFOR
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: Toyota Corolla
Motor Tipi & Gücü: 1.6 115bg Dual VVti
Kilometre: 51000
Yakıt: Total
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: ist

İleti mosengul » 15 Temmuz 2010 15:13

Nete bu yazıyı buldum belki birinin işine yarar.

OGS CİHAZI HANGİ OTOMOBİLDE NEREYE TAKILMALIDIR?
Atermik cam olarak tanımlanan özel ısı yalıtımlı araç ön camları 98 Model yılı itibarı ile Renault Twingo;Clio;Megane Ailesi(Sedan;Scenic;Coupe;Wagon) ile Laguna,Kangoo,,Mercedes, BMW, Pegeout 206,307,406,Opel Zafira,Vectra Citroen ve Mercedes marka araçların klimalı modellerinde uygulanmaya başlanmıştır.Ayrıca yeni model araçlarda da atermik cam kullanılmaya başlanmıştır.
Şayet aracınız bu marka ve modelde ve camı atermik ise; bu bölgelere cihaz monte edilmelidir. Aksi takdirde kaçak geçiş uyarısı alabilirsiniz ve bu şekilde geçişler yapılmamalıdır.
· RENAULT TWİNGO :Ön camın üst ortasında dikiz aynasının üstünde sağ tarafta uzanan siyah benekli bölge içine elektronik etiket yerleştirilecektir.(sol tarafta çalışmamaktadır.)
· MEGANE AİLESİ :Ön camın üst ortasında dikiz aynasının üstünde sağ ve sol tarafa uzanan siyah benekli bölge içine elektronik etiket yerleştirilecektir.

· SAFRANE,LAGUNA,OMEGA,SCENİC :Ön camın üst ortasında siyah benekli bölge içine yerleştirilecektir.

· RENAULT CLİO ,SYMBOL,MASTER(2004-2005model):Ön camın orta alt kısmında dikdörtgen kare bir bölge içine yerleştirilecektir. Ben nereyi tarif ettiğini anlamadım ve megan tarifine göre taktım.
· RENAULT KANGOO: Ön camın üst ortasında siyah benekli bölgenin sağ ve sol alt köşelerinde olan 2 kare alandan biri tercih edilecek ve cihaz yerleştirilecektir.
· MERCEDES : Ön camın üst ortasında dikiz aynasının üstünde sağ ve sol tarafa uzanan siyah benekli bölge içine elektronik etiket yerleştirilecektir.
MERCEDES VANEO model aracın bazılarında;AUDI A8’de ön cam tamamen metal film kaplıdır.Sürücü etiketi elle dışarı tutacaktır.)
· MERCEDES 2006 MODEL VE SONRASI : Mercedes marka aracın modeline ve donanımına göre cihazın takılacağı bölgelerde farklılıklar olmaktadır.Bazı modellerde ön camın alt kısmında sağ tarafta yer alan özel bölümler bulunmaktadır.
· LAND ROVER 2006 MODEL VE SONRASI ARAZİ TAŞITI(JEEP) :Ön camın üst ortasında yer alan saydam alan içerisine cihaz yerleştirilecektir.
· FORD FOCUS 2006 MODEL VE SONRASI : Ön camın üst ortasında siyah benekli bölge içine yerleştirilecektir.
· NEOPLAN MARKA OTOBÜSLER : Ön camın alt kısmında sol tarafta yer alan
parlak özel bir alan bulunmaktadır.Cihaz bu kısıma monte edilmelidir.
· BMW : Ön camın üst ortasında dikiz aynasının üstünde sağ ve sol tarafa uzanan siyah benekli bölge içine elektronik etiket yerleştirilecektir.
· PEUGEOT 206,307,406 : Ön camın üst ortasında siyah benekli bölge içine yerleştirilecektir.
· PEUGEOT PARTNER 2003 MODEL VE SONRASI: Ön camın üst ortasında siyah benekli bölge içine yerleştirilecektir.
· OPEL ZAFİRA,VECTRA : Ön camın üst ortasında siyah benekli bölge içine yerleştirilecektir.
· OPEL MOVANA MİNÜBÜS 2003 MODEL VE SONRASI: Ön camın orta alt kısmında dikdörtgen kare bir bölge içine yerleştirilecektir.
· CITROEN PICASSO,C3,C5,SAXO : Ön camın üst ortasında siyah benekli bölge içine yerleştirilecektir.
mosengul
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: CLIOIII 2010 Exps.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 80BG BVR
Kilometre: 50000
Yakıt: Shell fullsave 95
Lastik Markası: goodyear eff.gr. per
İsim ve Şehir: Özgür - İzmir

İleti umurcak » 26 Temmuz 2010 11:06

resimli bi şekilde gösterecek varmı acaba??en uygun yeri resimleseniz güzel olucak :)
umurcak
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V
Kilometre: 0
Yakıt: opet 95 oktan
İsim ve Şehir: UMUR-iskenderun

İleti TheTez54 » 26 Temmuz 2010 20:08

Bu dikiz aynasının üzerindeki pıtırcıklı bölüm bunun gibi işler için.. Normal camda çeşitli sinyallerin geçmesini engellicek elementler var.. Yani fotoğraflamaya gerek var mı bilmiyorum..
TheTez54
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 160 misafir