dayfal demiş ki:arkadaşlar 1.2 clio extreme var bende. klimayı çalıştırdıktan sonra durunca ya da tekrar kalkmaya çalışırken stop ediyor. nedeni ne olabilir acaba?
omeralemdar demiş ki:...klima çalıştırma kademesini fazla yuksek tutmayın kademe 2 yeterli bir sure sonra 3 yaparsınız...
Fan seviyesinden bahsediyorsanız, klimayı çalıştırdıktan sonra 1 de olsa, 4 de olsa kademesi önemli değil. Çünkü klima sistemi zaten tam güç çalışır. 1-4 arası kademe ise sadece fan motorunun devrini ayarlar o kadar. Ben sıcak havada, iyice ısınmış arabaya binince, klimasız olarak fan'ı açıp 4'e getiriyorum. Sistemdeki ısınmış uyuz sıcak hava gidiyor. Bir süre çalıştırdıktan sonra (bu arada motor kendine gelmiş ve yağlanma tamamlanmış oluyor -en azından öyle düşünüyorum-) klimayı açıyorum ama fan yine 4'te bulunuyor. Neyse bu ayrı bir konu.
:)
umurcak demiş ki:klima calısırken motor sesi artıyo ve ugultu baslıyoo normalmi??
Motor sesinin artmasını nasıl tanımladığımıza bakar aslında. Motor devri yükseliyor sadece ama bana göre "motor sesinin arttığını" söyleyemem. Kapı ve pencereler tam kapalıyken fan sesinden başka bir ses de duymuyorum benim araçta. Ama açıksa, dikkatli dinlendiğinde ekstra bazı çalışan şeylerin sesi bir miktar duyulabiliyor.
dayfal demiş ki:klima açık değilken durmada yada durmuşken kalkmada bir sorun yok. araç tüplü ilk çalıştırmada ısınmadığı zamanda durma problemi var. klima çalıştırılınca rölanti biraz artıyor tabi ama uğultu falan duymuyorum. motorun çekişten düştüğüde kesin.
Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 128 misafir