merkezi kilit

İlk Yardım Merkezi. Aracımızla (veya başka bir konu ile) ilgili karşılaştığımız, deyenimlediğimiz problemler, sorunlar. Çözümünü paylaşalım ya da arayalım!

merkezi kilit

İleti aliozturk74 » 21 Eylül 2009 14:07

aracı içeride iken merkezi kilit tuşu(radyo cd nin altındaki) ile kilitledigimde, yada hareket ettiğinde otomatik kilitleme konumuna aldığımda, arka kapılar içeriden açılıyor, bu normal mi?araç hareket halinde iken çocukların arka koltuklarda içeriden kapıları açmaması için (çocuk kilidinden başka) ne yapmalıyım? kitapçığı da okudum, çözemedim, sanki eski araçlarımda açamıyorlardı,yardım bekliyorum!
aliozturk74
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: CLIO III 2008 Ext.
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci 65hp
Kilometre: 94000
Yakıt: SHELL, OPET
Lastik Markası: petlas 185/65/15
İsim ve Şehir: TRABZON

Re: merkezi kilit

İleti omeralemdar » 21 Eylül 2009 14:28

öncelikle ailemize hoş geldin aliozturk kardeşim
arka kapı kilidinin orada siyah bir pim var onunla ileri veya geri oynarsan kapı içeriden açılmayacaktır sadece dışarıdan açılacaktır.
omeralemdar
BİNBAŞI
BİNBAŞI

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,2
Kilometre: 67057
Yakıt: benzin
Lastik Markası: Kumho Kh18 185/60/15
İsim ve Şehir: ömer alemdar /ANKARA

İleti Bayram » 21 Eylül 2009 21:31

omeralemdar demiş ki:öncelikle ailemize hoş geldin aliozturk kardeşim
arka kapı kilidinin orada siyah bir pim var onunla ileri veya geri oynarsan kapı içeriden açılmayacaktır sadece dışarıdan açılacaktır.

Evet ama bu durumdada arkada yetişkin biri olduğunda kapıyı sizin açmanızı beklemesi gerekiyor.
Oysa Renault 19'umda böyle değildi.
Kapıyı kitlersem sadece öndekiler içerden açabilirdi
Ama Renault 19'un Euro NCAP'da 5 yıldızı yoktu :D sanırım bununla ilgili bir durum
Bayram
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: Artık yok
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75BG
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti ibom » 22 Eylül 2009 21:59

aliozturk74 demiş ki:aracı içeride iken merkezi kilit tuşu(radyo cd nin altındaki) ile kilitledigimde, yada hareket ettiğinde otomatik kilitleme konumuna aldığımda, arka kapılar içeriden açılıyor, bu normal mi?araç hareket halinde iken çocukların arka koltuklarda içeriden kapıları açmaması için (çocuk kilidinden başka) ne yapmalıyım? kitapçığı da okudum, çözemedim, sanki eski araçlarımda açamıyorlardı,yardım bekliyorum!

arkadaşım otomatik kilitlenme konumuna nasıl alınıyor?
ibom
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: renault clio alize
Motor Tipi & Gücü: dci 65 hp
Kilometre: 78000
İsim ve Şehir: karaman

İleti Bayram » 23 Eylül 2009 07:23

İçerden kapı açma/kapama düğmesine 5-10sn kadar basılı tutun bir ses duyacaksınız devamında bırakın ve deneyin
Sanırım 10km civarı bir hızın üzerinde çıktığınızda kapılar otomatik kilitlenecek ama sadece dışardan açmaya karşı
Bayram
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: Artık yok
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75BG
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti Devrim » 23 Eylül 2009 13:47

aliozturk74 demiş ki:aracı içeride iken merkezi kilit tuşu(radyo cd nin altındaki) ile kilitledigimde, yada hareket ettiğinde otomatik kilitleme konumuna aldığımda, arka kapılar içeriden açılıyor, bu normal mi?araç hareket halinde iken çocukların arka koltuklarda içeriden kapıları açmaması için (çocuk kilidinden başka) ne yapmalıyım? kitapçığı da okudum, çözemedim, sanki eski araçlarımda açamıyorlardı,yardım bekliyorum!

İçerden veya otomatik kilitleme sonrası kapılar içerden açılıyor evet. Arka taraf için malesef başka bir çözüm yok.

Bayram demiş ki:
İçerden kapı açma/kapama düğmesine 5-10sn kadar basılı tutun bir ses duyacaksınız devamında bırakın ve deneyin
Sanırım 10km civarı bir hızın üzerinde çıktığınızda kapılar otomatik kilitlenecek ama sadece dışardan açmaya karşı
Tam 6 Km/s hızda kilitleniyor kapılar. Geri manevra esnasında bile kilitleniyor.
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti Arslan » 23 Eylül 2009 13:59

Benin önceki aracım 2001 Clio 1.4 RTA idi. Ona Power marka alarm taktırmıştım. Ön kapılar açılmadan arka kapılar ne içerden ne dışardan açılamıyordu. Çok güzeldi.
Arslan
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 75BG
Kilometre: 46
Yakıt: Benzin
Lastik Markası: Bridgestone Turanza
İsim ve Şehir: istanbul

İleti erkoc17 » 24 Kasım 2009 13:54

Arkaşlar benim sol arka kapı diğer bütün kapılar kilitli olduğu halde kilitlenmiyor. Önce kapı dışarıdan açılmamaya başlamıştı ardından bende problemin çocuk kilidiyle alakalı olacağını düşünüp o siyah mandalla oynadım ve bundan sonra kapı hiç kiltlenmemeye başladı. Sorunun ne olabileceğini tahmin edeniniz var mı acaba?
erkoc17
ACEMI ER
ACEMI ER

İsim ve Şehir: erkan istanbul

Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 204 misafir