Arabamın boyasının üzerine yapışan metal tozları!!!

İlk Yardım Merkezi. Aracımızla (veya başka bir konu ile) ilgili karşılaştığımız, deyenimlediğimiz problemler, sorunlar. Çözümünü paylaşalım ya da arayalım!

Arabamın boyasının üzerine yapışan metal tozları!!!

İleti spedermen » 06 Ekim 2009 20:55

Arkadaşlar muhtemelen bu anlatacağım olay hiçbirinizin başına gelmemiştir.
Yaz tatilinde İzmir'den Yenifoça'ya gittim. Bilenler vardır yol üzerinde demir çelik fabrikaları vardır. Ben yıllardır giderim oraya yazlık olduğu için...
Dönüşte benzinliğe girdiğimde birde baktım arabanın üzerinde küçük metal tozları (parça parça). Düşündüm hemen yıkatırsam geçer diye ve benzinlikte üzerine su tutturarak geri döndüm Ankara'ya. Kesin gitmiştir gözüyle bakıyodum çünkü babamın arabası (golf) 10 yıldır her hafta aynı yoldan gider gelir ve hiç problem olmamıştır. Akşam birde baktımki arabanın boyasının üzerinde parlayan birşeyler var. Evat o demirtozları arabanın boyasına yapışmış kalmış. Hem boyaya hemde camlara yapışmış çıkmıyor... çok küçük ancak gece yansımadan anlaşılıyor. keşke ilk aldığımda boya koruma yaptırsaydım...
Şimdi üç tane seçeneğim var. Garantiden götüreceğim servise yada ziebarta boya koruma ve pasta yaptıracağım yada hiç birşey yapmayıp bekleyeceğim.
Servis muhtemelen mercek ile inceleyip bu boyadan değil diyecek.
Size sorum eğer böyle bırakırsam sonrada boyaya zarar verirmi sizce?
spedermen
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: Yeni Clio Hb Expres
Motor Tipi & Gücü: 1.5Dci 70bg
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: MERT İZMİR

Re: Arabamın boyasının üzerine yapışan metal tozları!!!

İleti Metin » 06 Ekim 2009 21:04

kil(clay) ile uygulama yaparsan cok rahat cıkar bilginize.bunu boya koruma yapan yerlere sorarsanız iyi bilirler.ben 100 gr 20 liraya almıstım.ama türkiyede pek bulunmuyor yurtdışından alıp satan birilerinden yada boya koruma yapan yerlerden belki bulabılırsın
bir ornek
http://www.detailingworld.co.uk/forum/s ... light=clay
Metin
Moderatör
Moderatör

İleti oguz1 » 06 Ekim 2009 21:34

Sentetik tiner aklıma geldi bir deneyin cilaya zarar vermiyor. Çıkarmayabilirde yapışan boya olmadığı için.
oguz1
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti UUUUUU61 » 07 Ekim 2009 12:43

evet şimdi bu sıkıntılı bir durum. niye dersen benim arabam gök gri renk diyorlar ya ondan yani bildiğin mavi . şimdi yaklaşık 4 ay önce benim dikkatimi çekti bütün dış aksam camlarda dahil olmak üzere yakından bakmayla bile görünmeyecek şekilde koyu kahverengi tozlarla kaplanmış durumda olduğu. önce bu nedir tepkisiyle beraber adım adım gere geri düşündüm ama bir sonuç bulamadım. kendi kendime teşhis olarak demir tozu yada demir keserken çıkan kıvılcımlar geldi. çünkü ağaçlardan veya çevreden dökülen bişi olsa idi bu kadar homojen dağılamazdı ki arabanın alt kısımlarına dönen kaportada bile vardı. sonuç itibari ile çıkaramadım. canımın sıkıldığı bi gün işten erken çıkıp servise götürdüm ve anlattım. servis tüm iyi niyeti ile ağaçtır abi reçinedir abi diye anlattı ve sol arka kapı yanındaki kayıta pasta uygulaması yaptı ve o çıkarttı. rahatladım. ama arabayı pasta yaptırmadım. satarken yaptırırım dedim. hem ufak tefek çiziklerle beraber gider diye. diyeceğim budur.
sende servise bi sor çözümünü öğren ve bence yaptırma ama ileride boyaya zarar verir mi diyede sor belki kimyasal etkileşim oksijen demir ve su paslanmalar olmasın sonra kaportada
bu da benim yorumum bilgi amacı ile.

sağlıcakla
UUUUUU61
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: istanbul

Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 172 misafir