Diablo demiş ki:...1. 2. 3. viteslerde + yününde vites değişimi yaparken gaz verirseniz bu türlü silkelemeler yaşamazsınız...
Diğer arkadaşların bahsettiği problem bu mu bilmiyorum ama şu dediğini uygulamayan, bu yüzden de vites değişimlerinde aracı şöyle bir tek silkelettiren çok sürücü var.
Vites yükseltince gaz ayarını, önceki vitese göre düşük bile bırakıyorlar. Sonra zavallı motor, volan ve vites kutusu uğraşsınlar devirleri dengeleyelim diye. Oysa -dediğin gibi- hafif (ama uygun miktarda) gaz desteği ile "tereyağından kıl çeker gibi" vites yükseltmek mümkün. Ben güccükkene, babam benim vites atışıma "
iyi iyi öğrendin bu işi" dediği hâlde, bu söz konusu sorunu anlamaya çalışıyordum ve "
Yok baba sarsıyorum arabayı. Neden oluyor ki bu?" dediğimde, "
iyi iyi güzel, birşey yok" diyordu. Zaman içerisinde "mekaniği" anladım. Bugün bu açıdan çok rahatım.
Manuel'i bu yüzden seviyorum. Eğer sol ayak - sağ el koordinasyonunu iyi oturttuysanız, sağlam zamanlamalı bir refleks hâline dönüştürdüyseniz bir otomatik şanzımandan bile daha iyi yapabilirsiniz bu işi...