Devri göstergesi sorunu

İlk Yardım Merkezi. Aracımızla (veya başka bir konu ile) ilgili karşılaştığımız, deyenimlediğimiz problemler, sorunlar. Çözümünü paylaşalım ya da arayalım!

Re: sorun

İleti filip34 » 18 Mart 2009 09:35

Devrim demiş ki:
storm06 demiş ki:peki bunu nasıl yapacağım

Bunu ya da buna benzer şeyleri yapmış arkadaşların cevap yazacağını umuyorum. Merkez Renault'a ulaşmak zor olmamalı. Şikayetvar.com'a güzel bir giriş yapabilirsin mesela. Renault dönebilir sana.

Olmadı, bir arkadaş Renault-Fransa ile ilgili bir e-mail adresi yazmıştı bir konuya. İngilizcen iyi ise oraya da döşenebilirsin...

Selam,

Bence problem sanki yazılım problemi gibi duruyor. Bildiğim kaadarıyla okuyucu kare dalga gönderiyor. Gösterge panelide bu bilgiyi okuyor.

Yanlış anlamadım ise kilometre göstergesini fala gösteriyor. Buna bağlı olarak kilometre fazla dönüyor. Elektronik bir problem olacağını zannetmiyorum ama tabi bakmak görmek denemek lazım. Bence problem yazılımdır. Belkide eprom bilgileri silinmiş veya resetlenmiş olabilir.

Araç modeliniz nedir. Renault bazı durumlarda ödemenin yarısını karşılıyor. Servis olarak'ta tavsiyem Bağdatlılar.
filip34
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: FERDİ - İSTANBUL

İleti storm06 » 21 Nisan 2009 17:23

arkadaşlar benim sorunum halen düzelmiş değil.. renodan iğrenir oldum artık...
göstergeyi değiştirdim düzelmedi kilometre sensörünü değiştirdim olmadı..
normal çalışan bi araca taktım göstergemi orda normal gösteriyo ama benim aracımda onun göstergesi normal göstermiyo hala 100 ile giderken ben kilometre okuyucumda 180 görüyorum.. başka bi araçta okuyucu taktım yine düzelmedi.. acaba başka ne derdi olabilir bu aracın..
bazen oluyo kilometrem sıfıra düşüyo yolda giderken bazen oluyo sona dayanıyo..
tabi buna eşdeğer olarakta kilometrem fazla yazıyo...
ortalama 15000 kilometre yol yapmış olmama rağmen 23000 kilometre olmuş gibi
şu anda kilometrem 113000 de.. ve her geçen gün dahada artıyo.. aracım tahminen 100 000 bile olmadı..
lütfen bilen birileri yardımcı olsun.. kafayı yiyecemm :evil:
storm06
ONBASI
ONBASI

Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85HP
Kilometre: 96000
İsim ve Şehir: Erdem İzmir

İleti storm06 » 21 Nisan 2009 17:25

filip34 demiş ki:
Devrim demiş ki:
storm06 demiş ki:peki bunu nasıl yapacağım

Bunu ya da buna benzer şeyleri yapmış arkadaşların cevap yazacağını umuyorum. Merkez Renault'a ulaşmak zor olmamalı. Şikayetvar.com'a güzel bir giriş yapabilirsin mesela. Renault dönebilir sana.

Olmadı, bir arkadaş Renault-Fransa ile ilgili bir e-mail adresi yazmıştı bir konuya. İngilizcen iyi ise oraya da döşenebilirsin...

Selam,

Bence problem sanki yazılım problemi gibi duruyor. Bildiğim kaadarıyla okuyucu kare dalga gönderiyor. Gösterge panelide bu bilgiyi okuyor.

Yanlış anlamadım ise kilometre göstergesini fala gösteriyor. Buna bağlı olarak kilometre fazla dönüyor. Elektronik bir problem olacağını zannetmiyorum ama tabi bakmak görmek denemek lazım. Bence problem yazılımdır. Belkide eprom bilgileri silinmiş veya resetlenmiş olabilir.

Araç modeliniz nedir. Renault bazı durumlarda ödemenin yarısını karşılıyor. Servis olarak'ta tavsiyem Bağdatlılar.

aracım 2001 model 1.4 16V RXT...
storm06
ONBASI
ONBASI

Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85HP
Kilometre: 96000
İsim ve Şehir: Erdem İzmir

İleti Diablo » 21 Nisan 2009 18:46

storm06 demiş ki:arkadaşlar benim sorunum halen düzelmiş değil.. renodan iğrenir oldum artık...
göstergeyi değiştirdim düzelmedi kilometre sensörünü değiştirdim olmadı..
normal çalışan bi araca taktım göstergemi orda normal gösteriyo ama benim aracımda onun göstergesi normal göstermiyo hala 100 ile giderken ben kilometre okuyucumda 180 görüyorum.. başka bi araçta okuyucu taktım yine düzelmedi.. acaba başka ne derdi olabilir bu aracın..
bazen oluyo kilometrem sıfıra düşüyo yolda giderken bazen oluyo sona dayanıyo..
tabi buna eşdeğer olarakta kilometrem fazla yazıyo...
ortalama 15000 kilometre yol yapmış olmama rağmen 23000 kilometre olmuş gibi
şu anda kilometrem 113000 de.. ve her geçen gün dahada artıyo.. aracım tahminen 100 000 bile olmadı..
lütfen bilen birileri yardımcı olsun.. kafayı yiyecemm :evil:

Arkadaşım bu şekilde hiç bir sonuç alamaszın ayrıca sana birisi problem budur desede yapabileceğin bir şey yok yan sanayide bu problemi çözebilecek birilerini bulamazsın mecburen servise gidecesin sen aracın başından ayrılmadan orada problemi deneyerek çözecekler.Okuduğum kadarıyla km sensörü değişmiş fakat düzelme olmamış zaten problemin kaynağı belli yol bilgisayarı yada bilgisayardaki programda sorun var büyük bir ihtimallede yol Pc ni değiştirirler yada pc ye yeniden yükleme yapılır.Yazık değilmi göstergede araba yapmadığın km yi de göstersin aracı satarken ne yapacaksın aslında 100000 bile değilmi diyeceksin.Tekrar söylüyorum yol bilgisayarın ya arızalı yada programda sorun diğer arkadaşlarda iletilerinde bu durumu belirtmiş tek alternatifin var oda yetkili servis.
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Clio III HB.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75Hp Authentique
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: ERMAN_İstanbul

Önceki

Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google Adsense [Bot] ve 162 misafir