faruxahin » 20 Eylül 2016 16:49
İs tamamen zevk meselesi. Ben tekno muzik acacam araba inlesin baslar kulaklarimin icinde titresin diyosan. Kapilarin icine koyacagin en baba hoparlor bile yetmez saglam, anfili , bas kutulu bi tesisat kurman lazim. Ama ben arada sesi acarim ama genelde sakin sakin muzik dinlerim muzigin her tonunu notasini net duyayim yeter diyosan diyosan 4 hoparlor arti gogusteki mini hoparlorler yani tweeterlar gayet doyurucu oluyo. Oval takmayi dusunuyosonda alt tarafi kapali ovallerden alman lazim yada ovalleri tahtadan yapilmis bi yuvaya oturan lazim. Oda bagajin ustundeki alanda ne kadar saglikli durur bilemem. Alt tarafi bagaja yani bosluga bakan hoparlorler hic iyi ses vermez. Hoparlorun arka tarafinin kapali olmasi lazim kesinlikle. Madem bu isi biraz saglam yapayim ama anfili tesisat kurmadan ucuz yollu bisey yapayim diyosan ön gogusteki tweeterlarida degistirmeni oneririm. Yuksek ses acinca sesi cok bozuyolar. Dedigim gibi olay tamamen sana kalmis. Kaliteli net ses olsun idare etsin diyosan kapi icleri seni idare eder ama Gecenlerde bir jettaya bindim. Orjinal hoparlorleri var aracta ama benim aractaki sony ve jameson lardan kat kat iyi ses veriyolar. Boyle bir gercekte var. Sonradan ne takarsan tak saglam para harcamadiktan sonra yeterince tatmin etmeyecektir insani. Bu kadar konustum biraz daha detay vereyim bari . kapılar 4 unede hoparlor takarsan on arka ses ayarindan -2 -4 kadar arka hoparlorlere dogru ses verirsen daha tok doyurucu bir ses alirsin. Cunku ondeki tweetarlar bagiracak ve assagidaki hoparlorlerin kaliteli sesini bastiracak. Muzigin sesini cok acmayacagin zamanlarda loudness ozelligini ac. Sesi cok acacagin zaman ise loudnesi kapatman lazim. Cunku loudnes dusuk seste muzik dinlerken baslari arttiriyo. Ama yuksesk seste muzigi bozuyor. Basi asla en yuksek seviyeye getirme tizlerle dengeli bi oran tuttur tizide cok acarsan hisirtili bir ses alirsin. Elimden geldigince anlatmaya calistim umarim yardimci olur.