yağ eksik gösterme

Araçlarımızla ilgili her türlü bakım çeşitleri, yöntemleri; Kaporta, boya, lastik veya döşemelerle ilgili bakım konuları ve servis hikayeleri. Ayrıca alt bölümlerde motor tiplerine özel bakım konuları yer almaktadır.

yağ eksik gösterme

İleti CANBERK » 27 Ocak 2010 16:48

Değerli arkadaşlar,
uzun zamandır sormak istediğim bir durum var, araç periyotik bakımlarından sonra yağ göstergesi bir çubuk eksik gösteriyor bunu servise sorduğumda pompa zarar görmesin diye 250 gr eksik yağ koyuyoruz diyorlar bakıma 1500 km kaldı iki çubuk eksik gösteriyor telefonla sorduğumda normaldir bakıma kadar sorun olmaz dediler. Nedersiniz..
CANBERK
ER
ER

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI 65 hp
Kilometre: 0
Yakıt: Shell
İsim ve Şehir: Şeref

Re: yağ eksik gösterme

İleti Devrim » 27 Ocak 2010 18:10

Bende de servis bakımına doğru bazen tam, bazen de bir ya da iki tire göründüğü olmuştu. Ama son bakıma (30bin) yaklaşırken olmadı...

Renault kitapçığı demiş ki:Yağ seviyesinin okunması: Okuma düz bir zemin üzerinde ve motor durdurulduktan uzun bir süre sonra yapılmalıdır. Yağ seviyesini tam olarak öğrenmek ve maksimum seviyenin alışmadığından emin olmak için (motorun hasar görme riski), yağ çubuğunun kullanılması zorunludur. Dijital göstergede sadece yağ minimum seviyeye indiğinde uyarı görüntülenir. Seviyenin maksimumu aşması durumunda hiç bir uyarı yoktur!. Göstergedeki "oil ok" mesajı, yağ kalitesini değil yağ seviyesini gösterir.

Yağ çubuğunu kontrol edin. Emin olun minimuma yaklaşmamıştır bile. Dert etmeyin bence...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti mcagriunal » 27 Ocak 2010 18:51

Benim bir önceki bakımdan sonra yağ iki çubuk eksik gösterdi. Bakımı memlekette yaptırmış ve dönerken uzun yol yapmıştım. Servise sordum, uzun yolda yağ eksilebilir, bir şey olmaz dediler. Bir şey de olmadı.

Son bakımdan sonra çubuklar normale döndü. Sanırım bazı servisler yağı biraz eksik koyuyor. Yağ uyarısı vermedikçe sorun olacağını zannetmiyorum.
mcagriunal
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2
Kilometre: 28500
Yakıt: Shell 95 Oktan
İsim ve Şehir: Çağrı Ünal - Ankara

İleti oguz1 » 27 Ocak 2010 21:16

Servis 4.5 lt yağ koyması gerekirken 4.25 koyuyor 0.25 lt yağıda bir önceki müşteriden araklıyor.1 lt yağın fiyatı 20 tl ceplerine kalıyor. Sizinde 1 tire eksik gösteriyor. Mazeretleride bompa zarar görmesin.
oguz1
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

Bakım, Onarım & Servis

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 52 misafir