Fix servis paketlerinde 4 yaş ve üzerine %30 indirim

Araçlarımızla ilgili her türlü bakım çeşitleri, yöntemleri; Kaporta, boya, lastik veya döşemelerle ilgili bakım konuları ve servis hikayeleri. Ayrıca alt bölümlerde motor tiplerine özel bakım konuları yer almaktadır.

Re: Fix servis paketlerinde 4 yaş ve üzerine %30 indirim

İleti engnyldz » 21 Şubat 2011 23:34

Arkadaşlar bende 2006 model aracımın 50.000km bakımını 205 TL KDV dahil yaptırdım.
aslında Triger setinin de değişmesi gerektiğini hatırlattı bana yetkili.Kendisine şahsi fikrini sorduğumda şu ana kadar Trigeri kopan bir araca raslamadığını söyledi.Bu beni biraz olsun rahatlattı,trigeri seneye değiştireceğim.yani aracımın trafiğe çıkış tarihine göre 5.5 yıl olmuş olacak.Ben bir sorun olmayacağı kanaatindeyim,hemen 4 yıl dolar dolmaz yıpranacağını sanmıyorum kayışların,mutlaka toleransılıdır bu süre...
engnyldz
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Marka & Model: clio III
Motor Tipi & Gücü: 1.5Dci 65Hp EXPR.
Kilometre: 43000
Yakıt: shell V power
Lastik Markası: Pirelli
İsim ve Şehir: engin istanbul

İleti BAKIM » 22 Şubat 2011 22:45

Sayın Engin Bey 4,5 yıl sonunda değişen triger kayışımın iç yüzünde kılcal çatlaklar oluşmuş kayışı tersine kıvırdığımda tırnak diplerinde yarıklar vardı , bu kopacak anlamına gelmez belki ama motorun kayıştan dolayı arıza vermesi, sübaplarının yamulması için mutlaka kopması gerekmiyormuş 2 - 3 tırnağın sıyırması dahi aynı arızayı verebilirmiş ; Usta bu şekilde olup servise gelen araçlar olduğunu söyledi tabi bu ifadenin ne kadar doğru veya yanlış olduğunu bilmiyorun servisin satış taktiği de olabilir otomobil ve motor yekniği konusunda uzman olan arkadaşlar bu konuyu daha iyi yorumlayabilir...
BAKIM
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,2V 75 hp
Kilometre: 44444
Yakıt: schell Bp
Lastik Markası: MICHELIN Energy Save
İsim ve Şehir: Balıkesir

İleti engnyldz » 22 Şubat 2011 23:47

BAKIM demiş ki:Sayın Engin Bey 4,5 yıl sonunda değişen triger kayışımın iç yüzünde kılcal çatlaklar oluşmuş kayışı tersine kıvırdığımda tırnak diplerinde yarıklar vardı , bu kopacak anlamına gelmez belki ama motorun kayıştan dolayı arıza vermesi, sübaplarının yamulması için mutlaka kopması gerekmiyormuş 2 - 3 tırnağın sıyırması dahi aynı arızayı verebilirmiş ; Usta bu şekilde olup servise gelen araçlar olduğunu söyledi tabi bu ifadenin ne kadar doğru veya yanlış olduğunu bilmiyorun servisin satış taktiği de olabilir otomobil ve motor yekniği konusunda uzman olan arkadaşlar bu konuyu daha iyi yorumlayabilir...

Kafama takıldı şimdi...Tanıdığım bir usta var,ilk iş haftasonu aracımı ona götürüp kayışı kontrol etmesini isteyecek ve fikrini alacağım...
engnyldz
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Marka & Model: clio III
Motor Tipi & Gücü: 1.5Dci 65Hp EXPR.
Kilometre: 43000
Yakıt: shell V power
Lastik Markası: Pirelli
İsim ve Şehir: engin istanbul

İleti Bayram » 23 Şubat 2011 00:05

Arkadaşlar durum gereğinden fazla abartılıyor diye düşünüyorum.

Sonuçta servis elbette para kazanacak, kazanacakki daha iyi hizmet verebilsin
ama bunu yapılmaması gereken bir işi yaparak para kazanmayı süşünmek vede uygulamak elbette hırsızlıktan başka birşey olmaz.

Şöyleki her marka kendince bir takım koşullar sunmuş.
Triger kayışı için Renault 4yıl veya 60.000km diyor.

Bu kayış üreten veya ürettiren kendileri dolayısı ile bu kayışın ne kadar gideceğini onlar daha iyi bileceklerdir.
Elbette 4 yıl veya 60.000km'de kopar demiyorlardır
Bu normal şartlar altında kopma riskinin başlangıcıdır.
Düşün 6 yıl veya 90.000km öngördüler ve piyasada bir söylenti

"Ya bu Renaultların triğer koparması kronik bir problem"

Kimse böyle bir risk almaz ve bu nedenle kendi ürettikleri veya ürettirdikleri bu parça için riskin başlangıç noktasını belirlerler.

Ayrıca kayışı gözle kontrol edip bunda hiç sorun yok diyen bir kişiyi pek ciddiye almamak lazım.
Eğer herşey gözle görülebilir olsaydı MR,Ultrason v.b cihazları icat etmeye üretmeye gerek kalmazdı.

Araç kullanıcılarının %90'ı ben kaza yapmam der ama maddi imkanı olan herkes kasko yaptırır
Ortada bir risk vardır ve kullanıcı bu riski almak istemez.

Firmalarda öyle neden risk alıp bu kayış ömrünü %30-40 daha fazla söylesinki.
Kayış fiyatı / 60.000km veya kayış fiyatı / 4yıl ortaya çıkan rakama bakmak lazım ertelemeye değermi herkesin kendi takdiri
Bayram
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: Artık yok
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75BG
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti hasanozf » 21 Mayıs 2011 11:27

fix paket serviste başladı. İşçilik ve bakımsal parçalarda % 25'e varan indirimler var.

Axess kartı olanlara 9 taksit
World ve maksimum kartı olanlara 6 taksit imkanı var.
hasanozf
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: Clio3 Faz1 Extr2009
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65bg
Kilometre: 77000
Yakıt: total excellium dize
Lastik Markası: michelin 185/60/15
İsim ve Şehir: Hasan

Önceki

Bakım, Onarım & Servis

Kimler çevrimiçi