Sani demiş ki:semih89 demiş ki:bugüne kadar kmsinde normal zamanında değişip kopan triger duydum ama yıldan dolayıı değişmeyip kopan triger duymadım :)
O zaman yıllardır bu işe kafa yoran mühendisler nasıl bu kanıya varmışlar?
X bir marka, bakım prosedürü uyguluyorsa, illa sebebi vardır. Nasıl ki havacılıkta saçma sapan kurallar vardır ama tecrübelerden dolayı koyulmuştur, burada da aynı durum söz konusu...
200-300tl 3 ay daha geç vereceksiniz diye 3000tl'nizden olmak var... Alınabilir bir risk değil bence...
semih89 demiş ki:Sani demiş ki:semih89 demiş ki:bugüne kadar kmsinde normal zamanında değişip kopan triger duydum ama yıldan dolayıı değişmeyip kopan triger duymadım :)
O zaman yıllardır bu işe kafa yoran mühendisler nasıl bu kanıya varmışlar?
X bir marka, bakım prosedürü uyguluyorsa, illa sebebi vardır. Nasıl ki havacılıkta saçma sapan kurallar vardır ama tecrübelerden dolayı koyulmuştur, burada da aynı durum söz konusu...
200-300tl 3 ay daha geç vereceksiniz diye 3000tl'nizden olmak var... Alınabilir bir risk değil bence...
o dediğiniz aletlere bakım yapan biri olarak yeterince biliyorum o kuralları :)
ben triger değişmesin demiyorum. demem de teknik bir eleman olarak. ama bir şirket bir parçaya 40bin diyorsa kusura bakmayın da ticari bir kuruluş bu ve satış sonrası gelirlerinin çok büyük kısmı bakımlardan gelir. aynı araç istanbulda 10binde yapılıp fransada 20binde yapılıyorsa yerim o mühendisi de vatandaşı soyan firmayı da :)
semih89 demiş ki:Sani demiş ki:semih89 demiş ki: aynı araç istanbulda 10binde yapılıp fransada 20binde yapılıyorsa yerim o mühendisi de vatandaşı soyan firmayı da :)
bilo46 demiş ki:almanyada tamircilik yapmış bir tamirciye arabamı götürmüştüm.adam mercedes marka arabalarda uzmanmış.triger seti ne zaman değişmeli diye sordum.tamirci arabamın modelini ve km sini sordu.arabam 2006 model ve 29000 de dedim.adam bilgisayarı açtı ve almanca olarak yazılı ekranda clio 3 motor gücü ve benzinli olduğunu girerek.120000 DE YA DA 5 YIL DA BİR DEĞİŞMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ.BEN DE BU ADAMIN VERDİĞİ BİLGİLERE GÖRE 2011 ARALIK TA DEĞİŞTİRİLMESİ KANISINA VARDIM.AMA YİNE DE RİSKE ATMADAN 4,5 SENE SONRA DEĞİŞTİRECEĞİM.YANİ BU YAZA...BİLGİLERİNİZE...KOSKOCA RENAULT 5 SENE DİYORSA KM VE YIL GELMEDEN DEĞİŞTİRMEM ARKADAŞ...
engnyldz demiş ki:Selam arkadaşlar,
Bende 2006 model aracımın 50.000Km bakımını geçen hafta %30 indirimli 205TL KDV dahil yaptırdım.
Aracımın işlemlerini yapan yetkili triger setinin değişmesi gerektiğini hatırlattı .Bende km dolmadığı için değişmtirmek istemedim.Kendisine şahsi fikrini sordum ilk olarak pek yorum yapmak istemedi ama ısrarcı olunca bu zamana kadar 4 yıldan sonra ki zaman aşımından dolayı triger kayışı kopan bir araca raslamadığını söyledi.Bu cevap beni rahatlattı.
Benim şahsi fikrim ise 4 yıl olayının ticari bir kural olduğudur.Ben aracımın trigerini ancak seneye bu zamanlar 60.000km'de değiştiririm,o zaman da 5,5 yıl olmuş olacak.
Bana göre aracın Km'si öncelikli unsurdur.çünkü hava şartları değişkendir (aşırı sıcak,aşırı soğuk,aşırı nem,ani hava değişiklikleri v.s) ve kayışı ne kadar etkileyeceği öngörülemez...
Cihan55_T demiş ki:bence triger isinde herkez ya kendi bldigini yada ustasina biraksin benim standartir 45 binde degistiririm bunu da babamdan gelen bilgi diye yaparim babam deseydi bna oglum 60 binde degistir ole yapardim ama 45 bin dedi bizde ole gorduk ole yapioruz herkezede saygi duyuyorum fikrine
burak120320 demiş ki:arkadaşlar triger kayışı performansı etkilermi?? trigeri değiştikten sonra sanki daha bi seri oldu arabam!!
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 109 misafir