Cila Tercihlerimiz ve Uygulamalar

Araçlarımızla ilgili her türlü bakım çeşitleri, yöntemleri; Kaporta, boya, lastik veya döşemelerle ilgili bakım konuları ve servis hikayeleri. Ayrıca alt bölümlerde motor tiplerine özel bakım konuları yer almaktadır.

Re: Cila Tercihlerimiz ve Uygulamalar

İleti Devrim » 30 Ocak 2011 16:52

Aracınız 2007 model görünüyor (Bu arada kilometre bilgisini güncellerseniz güzel olur). Benimki de 2008.

N'apsak 5'inci senede mi tüm pasta yaptırsak...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti MertDeniz » 30 Ocak 2011 18:57

Araç bilgilerim doğru. Yani 2007 model arabam. Km bilgisi de şu anda güncel. Muhtemelen en geç 2 yıla kadar arabamı değiştireceğim. Bu yüzden bu yıl pasta cila yaptırmayı düşünüyorum.
MertDeniz
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Megane II Expression
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 85 BG
Kilometre: 30000
Yakıt: Shell V-Power
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti karambol81 » 06 Mayıs 2011 22:32

Aracın metalik boya olduğundan kılcal çizik dışında pasta hiçbir işe yaramıyor.(Çünkü boyanın üzerinde vernik var.Pasta verniğe zarar veriyor.) Çok büyük çizikler için tavsiyem araç renginde boya karıştırıp çok ince şekilde çizikleri kapatabilirsin. Cila, boyayı yaz-kış koruması için iyi bir yöntemdir..Araç için yılda 2 kez cila yeterli olur. :good:

İyi forumlar.
karambol81
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 Dci 80Bg
Kilometre: 79500
Yakıt: Tüm Akaryakıt Firm.
Lastik Markası: G.y. effect performa
İsim ve Şehir: Antalya

İleti tek_efsane99 » 07 Mayıs 2011 06:38

ben pasta cila hakkında yeterli bilgiye sahip değilim,auto king de pasta işini sordum kesinlikle pasta önermiyoruz dediler,
onlar boya koruma öneriyolar(o neyse artık)
aracım siyah ve alanyada oldukça güneş yiyor yani rengi metalik mat siyah :))
boya ustalarına sordum 70 tl ye pasta cila yapıyolar,araç ilk yapıldıgında gerçekten simsiyah oluyor yeni boyanmış gibi( ustanın elinde pejo 307 vardı ben sorarken,sonra bitmiş halini görmek için gitmiştim ordan biliyorum)
ama sorun şu;bu parlaklığı korumak için ayda bir olmöadı 2 ayda bir gaz yagı ile yıkamak gerekiyomuş arabayı tabii bu da bi maliyet ve zaman isteyen iş.
aksi takdirde arac en geç bir bir buçuk yılda eski matlığına kavuşurmuş ve pastanın araç boyasını incelttiğide yanımıza kar kalırmış.
benim duyduğum bu,ben aracıma MEGUİARS*M205*ULTRA FİNİSHİNG*HARE GİDERiCİ*CİLA uyguladım gitti gidiyodan aldım,hem ucuzdu denemek istedim,
yorucu bi iş ama gerçekten değer,aracın kaportasında yüzümü ayna gibi görüyorum artık:))ama siyah oldugundanmıdır ciladanmıdır dünyanın tozunu topluyor araba:)))
tek_efsane99
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.4 85 hp
Kilometre: 137000
Yakıt: lpg
İsim ve Şehir: alanya

İleti impossible » 07 Mayıs 2011 10:24

karambol81 demiş ki:Aracın metalik boya olduğundan kılcal çizik dışında pasta hiçbir işe yaramıyor.(Çünkü boyanın üzerinde vernik var.Pasta verniğe zarar veriyor.)

slikonlu koruma yapılıyor belli yerlerde. onlarda verniğe zarar verme durumu olmuyor bildiğim kadarıyla, profosyonel bi iş..
bu arada antalya'da bulunan arkadaşlar buluşma konusunda görüşlerini bilirebilirler.. (organizasyonlar bölümünde)
impossible
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio DynamiqueTomtom
Motor Tipi & Gücü: 3 x 1.5 dCI 85 hp
Kilometre: 0
Yakıt: değişken
Lastik Markası: Continental
İsim ve Şehir: murat - nazilli > bodrum > antalya

İleti baybilir » 09 Mayıs 2011 11:38

Bu iki ürünü aldım müsait bir zamanda uygulamayı düşünüyorum. Cilayı Koçtaş tan şampuanı HB den aldım. Şampuan fiyatı koçtaşta hemen hemen 2 katı. ürünü uygulamalı olarak gösterdiler güzel bir ürün uyguladıkları bölge ile uygulanmayan bölge arasında gözle görülür bir fark vardı. Deneyip görelim bakalım nasıl olacak bizim tosun :D

http://www.hepsiburada.com/Liste/sonax- ... d=20035761
http://www.hepsiburada.com/Liste/sonax- ... d=20035740
baybilir
ONBASI
ONBASI

Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI 65 HP
Kilometre: 85000
Yakıt: Shell
Lastik Markası: Continental CPC 2
İsim ve Şehir: MEHMET İSTANBUL

İleti baybilir » 09 Mayıs 2011 11:42

çok yere sordum pastayı ne bir servis öneriyor nede malzemeyi satanlar öneriyor. Yazık günah arabaya diyolar boyayı incelttiği için yanaşmıyorlar. Genel olarak cila yapmaktan yana fikir veriyolar.
baybilir
ONBASI
ONBASI

Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI 65 HP
Kilometre: 85000
Yakıt: Shell
Lastik Markası: Continental CPC 2
İsim ve Şehir: MEHMET İSTANBUL

İleti kuzuguden » 11 Haziran 2012 15:46

hocam güzel çalışmışsın ama çok yoğun cila uygulamışsın. Ben genelde çbs marka cilaları tercih ediyorum. Teflonlu olursa daha güzel.
kuzuguden
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İleti tabteam » 11 Haziran 2012 16:21

arkadaşlar bu konu hakkında doğru bilinen yanlışları öğrenmeniz adına burada bir link paylaşmak istiyorum. benim tek tek anlatmam çok uzun sürer. http://www.forumboyakoruma.com ve http://www.detailingturkey.net isimli iki forum sitesinden merak ettiğiniz tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. Bu konuda yazılanları genel anlamda okudum da, birçok arkadaşımız çok yanlış bilgilere sahip. Araçlarımıza dünyanın parasını veriyoruz. gerektiği gibi nasıl temizlemeli ve korumalıyız bunu da bilmek lazım.
İngilizceniz iyiyse detailingworld sitesini de inceleyebilirsiniz.
tabteam
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: (Clio3) Honda JAZZ
Motor Tipi & Gücü: (1.5dci) FUN+
Kilometre: 32000
Yakıt: OPET
Lastik Markası: DUNLOP
İsim ve Şehir: Şükrü KESKİN DENİZLİ

İleti murti272005 » 26 Ağustos 2012 22:14

yardım ınız gerek.2006 model clio mu boyası ilk günkügibi olmasına rağmen pasta cila yapma hatasında bulundum.tavsiye üzerine belco pasta ve belco cila kullandım.sanırım pastayı biraz fazla ve her yere eşitsürmememden dolayı araçta matlaşma ve dalgalkanmalar ve çizikler oluştu.farkettipğimde sol iki kapıyı yapmıştım.yine belco cila ile parlatmaya el yardımı ile çalıştımsada eski parlaklığı bulamadığım gibi pastadan kaynaklanan çizikleride gideremedim.ve daha fazla kurcalamamaya karar verdim..acil öneri ve yardımınızı bekliyorum....
murti272005
ER
ER

İleti karambol81 » 27 Eylül 2012 22:48

murti272005 demiş ki:yardım ınız gerek.2006 model clio mu boyası ilk günkügibi olmasına rağmen pasta cila yapma hatasında bulundum.tavsiye üzerine belco pasta ve belco cila kullandım.sanırım pastayı biraz fazla ve her yere eşitsürmememden dolayı araçta matlaşma ve dalgalkanmalar ve çizikler oluştu.farkettipğimde sol iki kapıyı yapmıştım.yine belco cila ile parlatmaya el yardımı ile çalıştımsada eski parlaklığı bulamadığım gibi pastadan kaynaklanan çizikleride gideremedim.ve daha fazla kurcalamamaya karar verdim..acil öneri ve yardımınızı bekliyorum....

Aslında biraz zaman geçmiş ama yine de cevap vermek istedim.

Çok geçmiş olsun.(Aslında daha önce pastanın kullanılmamasını yazmıştım ama iş işten geçmiş :( )
* Senin şuanda yapman gereken kaliteli bir cila -boya koruma ürünlerini sürerek parlaklığını arttırmak olacaktır.Bu geçici bir çözüm olup cila özelliğini yitirdiğinde tekrar çıkma ihtimali vardır.

*Yada en kalıcı çözüm uygulanan yerleri boyatmaktır. Zaten boyacıya sorulduğunda direkt boyayalım derler. Fakat ben kesinlikle boyatmanı tavsiye etmem...

Tekrar geçmiş olun.
karambol81
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

İleti karambol81 » 13 Mart 2013 16:21

ben cila olarak Sonax hızlı cila kullanıyorum.
Meguiars boya koruma da uzun süre araçta kalıyor.Tavsiye ederim.
karambol81
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Önceki

Bakım, Onarım & Servis

Kimler çevrimiçi