Eksozdan Çıkan Yoğun Siyah Duman

Araçlarımızla ilgili her türlü bakım çeşitleri, yöntemleri; Kaporta, boya, lastik veya döşemelerle ilgili bakım konuları ve servis hikayeleri. Ayrıca alt bölümlerde motor tiplerine özel bakım konuları yer almaktadır.

Re: Eksozdan Çıkan Yoğun Siyah Duman

İleti ufuk » 17 Ağustos 2011 14:21

Sani demiş ki:Yakması doğru ancak düşmesi doğru değil. Turbonuz arızalıysa zaten araç 80'e dahi çıkamaz...

demekki bilgi birikim ve teknik bilginiz dışında, aracım farklı davranışlar sergiliyor ve renault turbomu yanlışlıkla degiştirmiş olup aracımda turbom değişti ayıp olmasın artık fazla yakmıyayım kilometre dende düşmiyeyim olayına girmiş olabilir
ufuk
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5dcı 65bg
Kilometre: 25000
Yakıt: opet
Lastik Markası: Bidgestone Turanza
İsim ve Şehir: izmir

İleti Sani » 17 Ağustos 2011 20:15

ufuk demiş ki:
Sani demiş ki:Yakması doğru ancak düşmesi doğru değil. Turbonuz arızalıysa zaten araç 80'e dahi çıkamaz...

demekki bilgi birikim ve teknik bilginiz dışında, aracım farklı davranışlar sergiliyor ve renault turbomu yanlışlıkla degiştirmiş olup aracımda turbom değişti ayıp olmasın artık fazla yakmıyayım kilometre dende düşmiyeyim olayına girmiş olabilir

Her yetkili servise güvenmeyiniz. Rölantiyi tutturamıyor diye motoru açmak isteyen servisler biliyorum.
Kaza neticesinde sol kapısı değişmesi gereken aracın boyanıp yamalanıp verildiğini de biliyorum.

Turbonuzu değiştirirken mesela çatlamış olabilecek turbo hortumunu da değiştirmiş, ama hazır paranın geleceği garantiyken hortumu da turbo ile takıp size de haber vermemiş olabilirler?
Sani
BİNBAŞI
BİNBAŞI

Marka & Model: 09 Megane3
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 105hp
Kilometre: 0
Yakıt: Opet Eurodiesel
Lastik Markası: Goodyear
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti ufuk » 18 Ağustos 2011 14:53

çatlamış turbo hortumunun çıkardığı sesi gayet iyi bilirim 1.5 logan aracımda bu sorunu yaşamıştım garanti dışı idi parçayı alıp sanayide ustama taktırdım cliomda garanti devam ettiğinden sorun yok para renault tan çıkıyor. Özel araçlargibi senede bir km si dolmadığı halde bakımını yaptıranlardan degilim izmirde ancak 40 günde servis bakımı geliyor ve emin olunki müşteri bekleme salonunda araçının bakımını bitmesini bekleyenlerden değilim aracıma ne yapıldığını görmek benim hakkım ki ısrar ederlerse oservise gitmeyeceğimi bilirler.Dediğinize katılıyorum enjektör değişiminde 3 ü kapalı vakumlu biri açıkpakette değişim yapmak isteyen servisler gördüm uyardığımda açık paket geri gönderilip yeni vakumlusunu (enjektörler paket ten çıkarıldıktan en kısa sürede yuvalarına oturtulması gerekir )getirip montajını yaptılar. :good:
ufuk
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.5dcı 65bg
Kilometre: 25000
Yakıt: opet
Lastik Markası: Bidgestone Turanza
İsim ve Şehir: izmir

İleti sissil » 24 Aralık 2011 20:26

turbo arızalı ise motor yag eksiltir ve ust devirlerde fıss sesi cıkartır. 185binde olan symbol aracımızı satmadan once inceden gelmeye baslamıstı.

siyah dumanın nedeni kalitesiz yakıttır arkadaslar tabi yakıtta enjektorlere zarar verir kısaca enjektorle alakalı bir durum. Bu würth marka enjektor katkısı var onu deneyecegim ancak sunu soyleyebilitrim full den yakıt alıyordum 2 aydır kesim yakıt almayı dumanda biraz azalma var ancak muayeneye soktugumda aracı yerdeki beton simsiyah olmustu o derece yani.

daha çok bilgisi olan bi arkadas konuya acıklık getirirse bende memnun olurum cunku aynı sıkıntıdan bende muzdaribim.
sissil
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII extreme 3k
Motor Tipi & Gücü: 1.5dci 65hp
Kilometre: 118000
Yakıt: euro dizel
Lastik Markası: Brdg Turanza Er300
İsim ve Şehir: orhan kızmaz istanbul

İleti karambol81 » 29 Aralık 2011 21:57

sissil demiş ki:turbo arızalı ise motor yag eksiltir ve ust devirlerde fıss sesi cıkartır. 185binde olan symbol aracımızı satmadan once inceden gelmeye baslamıstı.

siyah dumanın nedeni kalitesiz yakıttır arkadaslar tabi yakıtta enjektorlere zarar verir kısaca enjektorle alakalı bir durum. Bu würth marka enjektor katkısı var onu deneyecegim ancak sunu soyleyebilitrim full den yakıt alıyordum 2 aydır kesim yakıt almayı dumanda biraz azalma var ancak muayeneye soktugumda aracı yerdeki beton simsiyah olmustu o derece yani.

daha çok bilgisi olan bi arkadas konuya acıklık getirirse bende memnun olurum cunku aynı sıkıntıdan bende muzdaribim.

İyi istasyon seçmeniz şart.Güvenilen istasyonlar seçiniz.
karambol81
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5 Dci 80Bg
Kilometre: 79500
Yakıt: Tüm Akaryakıt Firm.
Lastik Markası: G.y. effect performa
İsim ve Şehir: Antalya

Önceki

Bakım, Onarım & Servis

Kimler çevrimiçi