Bu Hasara Bu Fatura! Yok Artık!

Araçlarımızla ilgili her türlü bakım çeşitleri, yöntemleri; Kaporta, boya, lastik veya döşemelerle ilgili bakım konuları ve servis hikayeleri. Ayrıca alt bölümlerde motor tiplerine özel bakım konuları yer almaktadır.

Re: Bu Hasara Bu Fatura! Yok Artık!

İleti burak120320 » 08 Nisan 2013 18:42

tabteam demiş ki:böyle araba tamir etmeye can kurban... eli tornavida tutan herkes usta olur bu şekilde. bütün parçaları sağlam bozuk demeden at getir yenisini tak. ohh misss.
bu faturalar yüzünden araçlarımıza sigorta kasko yaptırırken KOL gibi primler çıkıyor işte karşımıza.

+1
burak120320
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: 308 Sportium
Motor Tipi & Gücü: 1.6 hdi
Kilometre: 52000
Yakıt: Shell Nitro
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: Ankara

İleti akres » 08 Nisan 2013 18:59

Ben bu yıl kaskodan vazgeçtim. 10 yılda bir araba parası da onlara veriyoruz. Bir de artık bu araçların çıkmaları mevcut. yan sanayileri var mı bilmiyorum. Alırım parçaları pazarlık yapar birine taktırırım. Düzeltilecekleri mutlaka düzelttiririm. Yapacak bir şey yok. Allah servise düşürmesin. Bir anahtara 350 tl aldılar... neymiş Fransa'dan geliyormuş...
akres
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

Marka & Model: Nissan Almera
Motor Tipi & Gücü: 1.5 98bg
Kilometre: 83000
İsim ve Şehir: Ahmet Kurt Erzurum

İleti mehmetturk » 08 Nisan 2013 19:14

Yorumlarınıza sonuna kadar katılıyorum arkadaşlar. Teşekkür ederim. Masraf karşı tarafın sigortasından alındı ama yine de canım sıkıldı işte. Çünkü ben arabayı alırken sadece tamponları ve arka kapıları sürtünmeden dolayı boyalıydı. Bir tek değişeni yoktu. Üzüntüm ondan. Hani insan öyle bir arabaya binerken ve onu satarken de zevk alıyor...(du...)
mehmetturk
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 65hp
Kilometre: 50184
Yakıt: Total Doco
Lastik Markası: Bridgestone Turanza
İsim ve Şehir: Mehmet YILDIZ İstanbul

İleti muharrem » 09 Nisan 2013 09:24

iki yıl önce benim tamponada çarptılar far değişti tampon boyandı. Kusur %100 karşı tarafa verildi. Karşı tarafın trafik sigortasında tamir edilde. Yetki serviste yapılmadı dışarda sanayide yapıldı. Arabanın işi bittikten sonra 5664 mesajla sorguladım. Gelen mesajı aynen yazıyorum. "Kayıtlarımıza göre ..... sasinolu aracın 1 adet hasarı mevcuttur. HSR1:17/05/2011, Çarpma"
Karşı tarafın sigortası ödediği için galiba mesajda hasar tutarı yazmıyor. Muhtemelen sizin aracınız içinde böyle olur. Sadece servis kayıtlarından ulaşılabilir diye düşünüyorum.
muharrem
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65HP
Kilometre: 101150
Yakıt: OPET
Lastik Markası: DUMLOP 185/60/15
İsim ve Şehir: ANKARA

İleti erim » 09 Nisan 2013 10:35

Geçmiş olsun,
Servislerin bu davranışı gerçekten soygunculuk gibi algılanıyor.. her iki tarafı da niçin değiştirmişler anlamadım? birbirine benzer parçaların sürekli tekrar etmesi de cabası...
Allah kimseye kaza maza vermesin...
erim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: CLIOIII-DYNAMIQUE
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI 85 HP
Kilometre: 91000
Yakıt: Shell Nitro+
Lastik Markası: Goodyear Efficientgr
İsim ve Şehir: Erim-İSTANBUL-Şişli

İleti mehmetturk » 09 Nisan 2013 19:32

muharrem demiş ki:iki yıl önce benim tamponada çarptılar far değişti tampon boyandı. Kusur %100 karşı tarafa verildi. Karşı tarafın trafik sigortasında tamir edilde. Yetki serviste yapılmadı dışarda sanayide yapıldı. Arabanın işi bittikten sonra 5664 mesajla sorguladım. Gelen mesajı aynen yazıyorum. "Kayıtlarımıza göre ..... sasinolu aracın 1 adet hasarı mevcuttur. HSR1:17/05/2011, Çarpma"
Karşı tarafın sigortası ödediği için galiba mesajda hasar tutarı yazmıyor. Muhtemelen sizin aracınız içinde böyle olur. Sadece servis kayıtlarından ulaşılabilir diye düşünüyorum.

Ben TRAMER'den sorguladım, kaza sadece çarpma olarak göründü. Tutarı yok. Servise sordum, dosya henüz kapanmadığından dedi. Bakalım...
mehmetturk
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti sunset544 » 11 Nisan 2013 10:15

mehmetturk demiş ki:
muharrem demiş ki:iki yıl önce benim tamponada çarptılar far değişti tampon boyandı. Kusur %100 karşı tarafa verildi. Karşı tarafın trafik sigortasında tamir edilde. Yetki serviste yapılmadı dışarda sanayide yapıldı. Arabanın işi bittikten sonra 5664 mesajla sorguladım. Gelen mesajı aynen yazıyorum. "Kayıtlarımıza göre ..... sasinolu aracın 1 adet hasarı mevcuttur. HSR1:17/05/2011, Çarpma"

Ben TRAMER'den sorguladım, kaza sadece çarpma olarak göründü. Tutarı yok. Servise sordum, dosya henüz kapanmadığından dedi. Bakalım...

benim yaptığım tramer sorgusunda hasar fiyatı da yazıyordu ben de küçük bir kaza yaptım karşı taraf kusurluydu karşı tarafın sigortası servis ile anlaşmalı olmadıgı için kaskodan yaptırdım fakat kasko karşı tarafın sigortasından almış parayı.
sunset544
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: ClioIII Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75bg
Kilometre: 48000
Yakıt: opet
Lastik Markası: Dunlop
İsim ve Şehir: adana

İleti impossible » 11 Nisan 2013 12:24

tabteam demiş ki:bu faturalar yüzünden araçlarımıza sigorta kasko yaptırırken KOL gibi primler çıkıyor işte karşımıza.

+1 :!:
impossible
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio DynamiqueTomtom
Motor Tipi & Gücü: 3 x 1.5 dCI 85 hp
Kilometre: 0
Yakıt: değişken
Lastik Markası: Continental
İsim ve Şehir: murat - nazilli > bodrum > antalya

İleti m_y_z_ » 12 Nisan 2013 07:58

impossible demiş ki:
tabteam demiş ki:bu faturalar yüzünden araçlarımıza sigorta kasko yaptırırken KOL gibi primler çıkıyor işte karşımıza.

+1 :!:

+1 :good:
m_y_z_
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.4 16V 98hp
Kilometre: 95000
Yakıt: opet 95oktan
Lastik Markası: bridgestone
İsim ve Şehir: istanbul mehmet

İleti Sadik_43 » 12 Nisan 2013 12:48

Herkez birşeyler yazmış bende yetkili serviste hasar danışmanıyım...Yetkili servisler yaptığı işçiliğe ve taktığı parçaya 2 yıl garanti verir..Yani servisin araçın hasarıyla ilgili parçaların hiç biri için bu idare eder bunu kullanalım demez..Çünkü siz araçı teslim aldınız ve hasardan dolayı 2 ay sonra bir sıkıntı çıktı sigorta şirketine hiçbir şekilde ek dosya açmak istemez kimse..
Yani kısaca Yetkili servisler müşteri odaklı çalışır hiçbir şekilde hasar ile ilgili soru işareti olan bir parçayı takmaktan çekinmez..Zaten sigorta şirketlerinin yetkili servislere bakış açısıda sanayi ile kıyaslanmaz bile.....
Ayrıca Clio 3 araçlar parçaları yüksek rakamlı olan araçlardan bu araç Symbol olsaydı 2,000 tl yi geçmezdi hasar .....
Sadik_43
ER
ER

Motor Tipi & Gücü: 1.2 75 HP
Kilometre: 400
Yakıt: shell
Lastik Markası: bidgestone turanza
İsim ve Şehir: KÜTAHYA

İleti semih89 » 12 Nisan 2013 13:51

Şu fotoğrafa bir bakın hocam. Far üzerindeki far ayar motoru bile değişmiş ve on liralık parçaya yazılan fiyat ortada. Peki ben kendim aracımı getirseydim sizce aynı servis bu parçayı değiştirtebilir miydi bana? Benim de serviste çalışmışlığım var. Ön tampon nerdeyse 4bin liraya mal olmuş. Kusura bakmayın ama eğer servis yetkiliyse , kalan parçanın kullanılıp kullanılamayacağına karar veremiyorsa kimse kusura bakmasın. 2 yıl garanti demişsiniz iyi güzel de eğer maliyeti 3 katı artıyorsa garanti olsa ne olur olmasa ne olur. Bu faturada bence gayet bariz şekilde belli oluyor sigorta karşılayacağı için yapılan harcama. Atıyorum 100liralık iş için garantili yetkili eğitimli olduğunu düşünerek atıyorum 125 lira verilir ama sırf bu sebeple aynı işe aynı parçaya aynı işçiliğe gidip de 400 lira veriliyorsa , kimse de servise gitmez.
semih89
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 35000
Yakıt: EuroDizel Opet
İsim ve Şehir: ltba

İleti seter » 12 Nisan 2013 14:53

Servisler sigortalar tarafından denetleniyor aslında ne cesaret böyle bir fatura çıkarmışlar. Benim arkadaşım var bu işi sigorta şirketleri için yapıyor.
Aslında önce aracı kontrol ediyorlar hasar durumu ne diye sonra eksperin ve servisin çıkardığı hasar durumunu kontrol ediyorlar. Fazladan ilaveleri sildiriyorlar.
Sonrada araç yapıldıktan sonra kontrol ediyorlar parçalar eski mi yenimi takılmışmı takılmamışmı diye...
seter
ASTSUBAY ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII GT Executive
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 75hp
Kilometre: 160000
Yakıt: BP Kurşunsuz95
Lastik Markası: Kumho 195/55/15ECSTA
İsim ve Şehir: İhsan İstanbul

İleti mehmetturk » 12 Nisan 2013 18:39

Ne olursa olsun, yetkili servise kaza haricinde asla gitmezdim zaten, o da oldu artık.

Aşağıda baskı balata ve fren diskleri için aldığım yetkili servis teklifi var. Pedallardaki titreşim için motor takozlarına da baktırıp fiyat yazdırdım. Ayrıca, volant dişlisinde de sorun görürsek onu da değiştirmeyi öneririz, o yüzden fiyatı belirttik dediler. Benim araba 4 yaş üzeri olduğundan kampanya kapsamındaymış (!) Parçalar da Motrio olacak o zaman. Buyrun fiyatlar... Beğenen gitsin servise...

Servis teklif.jpg
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
mehmetturk
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti planetearth » 12 Nisan 2013 20:06

Servis extra para demek başka da hiçbişey değil. debriyaj balatasına çıkan fiyatı arkadaş paylaşmış 3,415,37 TL bana 1,000 TL dese yine gitmem bu kadar da olmaz.
planetearth
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Clio III Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.4 16v 98bg + lpg
Kilometre: 97000
Yakıt: opet
Lastik Markası: continental cpc 5
İsim ve Şehir: Ankara

İleti mehmetturk » 12 Nisan 2013 20:19

Bunun 919 TL'si volant... Tek başına. Sorun çıkarsa dedi servis. Servis der de hiç sorun çıkmaz mı? 3 ay önce değiştirdiğiniz parçayı gösterin, sorun var mı deyin. Hemen değişmesi gerektiğini söylerler.
mehmetturk
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

ÖncekiSonraki

Bakım, Onarım & Servis

Kimler çevrimiçi