Garanti Süresince Zorunlu Bakım.

Araçlarımızla ilgili her türlü bakım çeşitleri, yöntemleri; Kaporta, boya, lastik veya döşemelerle ilgili bakım konuları ve servis hikayeleri. Ayrıca alt bölümlerde motor tiplerine özel bakım konuları yer almaktadır.

Garanti Süresince Zorunlu Bakım.

İleti sezgin bey » 12 Ağustos 2011 22:27

Aracımı alalı 8 ay oldu. Pekala ben araç 12 aylık olunca tekrar garanti kapsamında servise görünmem gerekirmi acaba. Yani aracın ilk bakımı 20.000 km'de ama ben daha aracın bir senesi dolunca servise göstermem şartmı. Ve servise görütmem gerekiyorsa servis araca ne gibi işlemler yapıyor. Bu işlemlerden işçilik alıyormu. Yoksa sadece parça fiyatınımı alıyor.
sezgin bey
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: CLIO-3 F-2 EXECUTİVE
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI 85 BG.G/TOUR
Kilometre: 21000
Yakıt: TOTAL EXCELLIUM EURO
Lastik Markası: BRIDGESTONE TURANZA
İsim ve Şehir: SEZGİN BEY

Re: Garanti Süresince Zorunlu Bakım.

İleti burak120320 » 12 Ağustos 2011 22:32

12 ay dolduğunda servise gitmeniz gerek aksi takdirde garanti süresinden düşüyorlar yada garanti dışı bırakabiliyorlar. İlk bakımda standart periyodik bakım yaparlar, yağ-yağ filtrsi hava filtresi polen filtresi değişcek, bide genel bir kontrol yaparlar muhtemelen. parça + işçilk alıcaklar ne yazıkki.. kolay gelsin..
burak120320
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: 308 Sportium
Motor Tipi & Gücü: 1.6 hdi
Kilometre: 52000
Yakıt: Shell Nitro
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: Ankara

İleti Devrim » 12 Ağustos 2011 23:25

Garanti süreniz boyunca siz gidin yetkili'ye. Ama garanti dolana kadar her şey.

Valla ben fazladan bakım yaptırmışım yüksek ücretten... Özel serviste yarı fiyatına yaptırırmışım.
Gerçi hep Fix paket dedikleri yüzde bilmem kaç indirimlee denk geldim. Yine de pahalı...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti Bayram » 14 Ağustos 2011 02:08

Devrim hocam sen bari yapma
Nasıl yarı fiyatına geliyor özel servis
Normalde (benzinli araç için) bakım 200TL tutuyor tabi bir fix paket yakalamak lazımki zaten yılda birkaç kez oluyor bu.
Özel servis 100TL'ye mi yapıyor bakımı ?
Zaten kullanılan yağ 50-60TL

Triger kayışımın değişimi için Boschcar servisten fiyat almıştım 675TL
Yetkili serviste fix paket ile yaptırdım 625TL Belki tamirhane tarzı biryerde 400TL'ye yapardı bu işi ama benim ağzım çok yandı bu işlerden
Yetkili servse devam
Bayram
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: Artık yok
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75BG
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti Devrim » 14 Ağustos 2011 16:57

Doğru söylüyorsundur, tamam.

Ama ben soran kişinin profil bilgisinden benim aracın aynısını kullandığını görerek cevap verdim.
Belki benzinlilerde durum öyledir. Ama şahsen ben biliyorum, yetkili servis sırf üzerinde fazladan Renault damgası var diye paçanın fiyatını yükseltiyor (bunu yapan Renault'un kendisi) ve işçilik ücretini çok fazla alıyor (belki de öyle olmalı bilemiyorum).

Ama, güvenilir, ne olduğu, ne yaptığı bilinen bir özel serviste işler farklı. 60bin Bakımı adlı konuda yazdım iki kez; Aynı kalite (üzerinde Renault damgası olmayan ama aynı üreticinin imal ettiği) ürünleri çok daha ucuza getirip, görece daha düşük işçilik ücreti ile ama (bence) daha iyi bir ustalıkla yapabiliyorlar.

Ama, dediğin gibi, fiyatlara bakılır, bir fark yoksa elbette ki yetkili servis daha güvenilirdir.
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti Burock » 14 Ağustos 2011 18:05

Devrim hocam ben yetkili servislere pek güvenmiyorum. Bunda tamam demiyorum ki özel servis daha iyidir. Tamamen usta ve bilgisine kalmış, megane 1 2003 aracımın 60 bin bakımında yetkili renault servisinde yapılmıştı. Triger değişimi devirdaimler vs. iyi para verdim. Aracı çalışır aldım eve geldim araç çalışmadı bir daha, yol yardımı aradım çözemediler. Sanayiye gittiğimde başka bir araçla tesadüfen özel bir servise girdim durumu anlattım usta manyetik kaptör arızalanmıştır dedi, parçayı aldık geldik evin önünde değiştirdi araçta hiç bir sıkıntı kalmamıştı. Parasını geçtim nasıl oluyorda yetkili servis sorunumu çözemiyor? Burada biraz durum yetkili servisteki çalışan gerçek ustaların durumuna bağlı, mesela clio aracımda sürücü dikiz aynamda titreme mevcut servise defalarca kez bildirmeme rağmen bunda bişey yok abi diyolar. Özellikle kasislerden geçerken ayna camı düştü düşecek gibi titriyor, özel servise gidip göstericem.

Tabiki söylediklerinizde haklısınız, sırf markası var diye ürüne iyi para yazıp üstüne de bir ton işçilik yazmak tüketiciyi biraz kazıklamak oluyor.
Burock
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: ClioIII Executive
Motor Tipi & Gücü: 1.4 16v
Yakıt: Shell
Lastik Markası: Brigstone
İsim ve Şehir: Brk

İleti Devrim » 15 Ağustos 2011 08:53

Valla sen de doğru diyorsun. Artık işte iyi ustayı arayıp bulmak ile alakalı sanırım.

Bu benim bakımı yapan ustalar da Yetkili terk. :) Duyduk iyi olduklarını falan filan. Ben biraz "yetkili daha güvenilir" derken, hani garanti maranti işlerini de kattık içine. Yetkili Servis trigger değişimine garanti veriyordu sanırım...
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti Bayram » 15 Ağustos 2011 10:59

Devrim demiş ki:Valla sen de doğru diyorsun. Artık işte iyi ustayı arayıp bulmak ile alakalı sanırım.

Bu benim bakımı yapan ustalar da Yetkili terk. :) Duyduk iyi olduklarını falan filan. Ben biraz "yetkili daha güvenilir" derken, hani garanti maranti işlerini de kattık içine. Yetkili Servis trigger değişimine garanti veriyordu sanırım...

Sadeec triger değil yapılan işlerin tamamı garanti dahilinde

Yedek Parça ve Onarım Garantisi

Yeni Araç Garantisi dışında, RENAULT Yetkili Servisleri tarafından yapılan bakım ve onarımlarda kullanılan orijinal Renault parçalar ve yapılan tüm onarımlar, parçanın satışından veya üretici firma önerilerine uygun yapılmış onarım tarihinden itibaren aşagıda belirtilen süre ve kilometreler için Yedek Parça ve Onarım Garantisi kapsamındadırlar. Binek araçlar : 2 yıl veya 60.000 km (hangisi önce dolarsa) Ticari araçlar : 2 yıl veya 100.000 km (hangisi önce dolarsa)
Bayram
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: Artık yok
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75BG

İleti ufuk » 15 Ağustos 2011 11:41

tabi servise takılan parçalardan ötürü arabamızda oluşan ses değişiklikleri( genelde parçanın üretim hatalı ve arızalı olduğunu
gösterir) anlatabilirsek ve servis elemanı bunu onaylarsa yani bu sesin ve çalışma bozukluğunu tespit edebilirse 2 yıl garantimiz var 8)
ufuk
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5dcı 65bg
Kilometre: 25000
Yakıt: opet
Lastik Markası: Bidgestone Turanza
İsim ve Şehir: izmir

İleti AYTAÇ » 19 Ağustos 2011 17:44

sezgin bey demiş ki:Aracımı alalı 8 ay oldu. Pekala ben araç 12 aylık olunca tekrar garanti kapsamında servise görünmem gerekirmi acaba. Yani aracın ilk bakımı 20.000 km'de ama ben daha aracın bir senesi dolunca servise göstermem şartmı. Ve servise görütmem gerekiyorsa servis araca ne gibi işlemler yapıyor. Bu işlemlerden işçilik alıyormu. Yoksa sadece parça fiyatınımı alıyor.

Merhaba Sezgin bey aynı aracın extrem modeline sahibim,bende 2011 ocak ayında aldım aracımı ve 1 yıl dolduğunda muhtemelen 12000 km lerde olacağım. yani bakıma daha 8000 km kalmış olacak,izmirde ki mais yetkili servisini arayıp bilgi aldım ve 1 yıl sonunda aracın servise girmesi gerektiğini bu bakımda motor yağı, yağ filtresi,hava filtresi,polen filtresi ve mazot filtresi(en pahalısı) değişiminin yapılacağını yapılmazsa garanti dışı kalacağını söylediler. 485tl fiyat verdiler.neyse ki daha 4 ay var.sizede tavsiyem fix paket indirimi olacaktır yakında, bunları takip edip %20-25 indirimli yaptırabiliriz. başka yolu yok gibi gözüküyor.
AYTAÇ
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: ClioIII GrandTour
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85hp
Kilometre: 5500
Lastik Markası: Dunlop
İsim ve Şehir: İzmir

İleti Sani » 19 Ağustos 2011 19:13

Mazot filtresi yıla bağlı değildir bildiğim kadarıyla??
Sani
BİNBAŞI
BİNBAŞI

Marka & Model: 09 Megane3
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 105hp
Yakıt: Opet Eurodiesel
Lastik Markası: Goodyear

İleti burak120320 » 20 Ağustos 2011 12:56

Birkaç ay önce triger setini yetkili serviste değiştim. Servis danışmanı triger setinin 4yıl - 60bin km garantili olduğunu ve kayışın kopması durumunda motorda oluşacak hasarlarında garanti tarafından karşılacağını söylemişti.
burak120320
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: 308 Sportium
Motor Tipi & Gücü: 1.6 hdi
Kilometre: 52000
Yakıt: Shell Nitro
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: Ankara

İleti Tyler Durden » 06 Eylül 2011 07:54

BU YETKİLİ SERVİS-ÖZEL SERVİS KONUSU GERÇEKTEN ÇETREFİLLİ BİR KONU.DAHA ÖNCE EPEY UZUN BİR SÜRE VW POLO KULLANDIM.BURSA'DA ADAM GİBİ BİR SERVİS BULASIYA GİTMEDİĞİM YER,HARCAMADIĞIM PARA KALMADI.TECRÜBELERİM SONUCUNDA ANLADIMKİ,YETKİLİ SERVİSLERDE ÇOK KALİTELİ BİR USTA BULMAK ZOR.NEDEN DERSENİZ,ZATEN KENDİNE GÜVENEN VE İŞİ İYİ BİLEN BİR USTA BİR SÜRE SONRA BAŞKA BİR İKİ ARKADAŞIYLA DAHA BİRLEŞİP KENDİ İŞYERİNİ KURUYOR.YETKİLİ SERVİSTE PATRON-MÜDÜR AĞIZ KOKUSU ÇEKMEK İSTEMİYOR.BU NEDENLE BENCE YETKİLİ SERVİS TECRÜBELİ VE KAZIK ATMAYACAĞINDAN EMİN OLDUĞUNUZ BİR ÖZEL SERVİSE GİTMEK EN MANTIKLISI....
ADMiN: Lütfen sürekli büyük harflerle yazmayınız. Teşekkürler.
Tyler Durden
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: ClioIII 2011
Motor Tipi & Gücü: 1.6 110 bg BVA
Lastik Markası: Continental185/60/15
İsim ve Şehir: Özgür Bursa

İleti sezgin bey » 16 Kasım 2011 17:11

Aracım bir seneyi doldurcak haliyle garantiden çıkmasın diye bakıma götürmemde şart. Renault %20 indirim paketi var bugün itibariyle. Çok da iyi oldu. Aracımı bakıma götürünce Renault Fix paketmi uygulanacak acaba varmı garanti süresince zorunlu bakıma götüren.
sezgin bey
TEĞMEN
TEĞMEN

İleti sezgin bey » 16 Kasım 2011 18:13

http://www.renault.com.tr/page.aspx?id=2328 Bu linkteki fiz paketmi uygulanacak. Yani araç yağ, mazot ve filtre değişimi sonrasında klima paketi v.s fren balataları felan komple kontrol ediliyormu. Fren diskleri ve balatalar spreyle temzileniyormu sökülüp yada sadece herşey rutin gözlemi kontrol ediliyor. Gerek görülürse gerekenler araç garantide dahi olsa değiştirliyormu. Cam silicekleri kontrolu v.s. burada anlatılan herşey.
sezgin bey
TEĞMEN
TEĞMEN

Sonraki

Bakım, Onarım & Servis

Kimler çevrimiçi