Yetkili Servisin Sahtekarlığı!!!

Araçlarımızla ilgili her türlü bakım çeşitleri, yöntemleri; Kaporta, boya, lastik veya döşemelerle ilgili bakım konuları ve servis hikayeleri. Ayrıca alt bölümlerde motor tiplerine özel bakım konuları yer almaktadır.

Yetkili Servisin Sahtekarlığı!!!

İleti akg58 » 09 Haziran 2011 22:19

Dün itibari ile grand tour arcıma 15000 periyodik bakımını yaptırıp servise 250 tl bayıldım, bugün nedense içime bir şüphe süştü hava filtresini kontrol ettim değişmemiş, evet resmen değişmemiş şok oldum :o :shock: . Basınçlı hava tutup temizleyip bi güzel yitelemişler yerine, diğer yapılan işlere nasıl güvenecem şimdi,aceba polen değiştimi (yarın kopntrol edecem onuda) yağ değiş timi (yağın rengi de açıkça pek iç açıcı değildi) faturada bunlar yazıyor bakımda zaten değişmesi gereken parçalar, aracı 2010 10. ayda almıştım hava filtresinin üretim tarihi de 2010 9. aya tekabül ediyor şüphe duymanıza gerek yok yeni bir hava filtresini iyi tanırım filtre bir günde bu hale gelmez üstelik çok az bir km ile hiç gelmez, kesinlikle değiştirmemişler. Şimdi yarın renault genel merkezi arayıp filtrenin seri numarasını versem bu filtrenin fabrikada takılmış olduğunu söylerlermi, sizce yoksa direk bayiyi koruma yoluna mı giderler? Olmadı renault Fransaya dahi yazmayı düşünüyorum bu durumu bu filtrenin Bursada araca takılan ilk filtre olduğundan şüphem yok lakin nasıl ispatlıyacağız? İnsanın hem yapılan işlemi görmesine izin vermiyorlar hemde böyle 3 kuruşluk sanayi mantığı ile iş yapıyorlar. :x Bu şekilde istesem zaten sanayi ye götürürüm garanti bitse dahi aracımı servise götürme taraftarı olan bir insandım şu hale bak ya. Gelişmeleri buradan yazacam.Daha önce böyle bir olay yaşayan varsa paylaşsın lütfen.
akg58
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: Clio GT
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci
Kilometre: 2400
Yakıt: Shell
Lastik Markası: Bridgestone Turanza
İsim ve Şehir: Ankara Kadri

Re: Yetkili Servisin Sahtekarlığı!!!

İleti MaYuCeL » 09 Haziran 2011 22:26

Bakım sonrası çıkan parcaları size vermediler mi?
Ben bakıma girdigimde poşete koyup parcaları sag ön koltugun altına koyuyorlar.
MaYuCeL
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: ClioIII Faz2 Extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 87 hp
Kilometre: 82000
Yakıt: P.O.
Lastik Markası: Kumho 205/50 R16
İsim ve Şehir: Muhammet - KOCAELİ

İleti akg58 » 09 Haziran 2011 22:30

Vermişler ama araca monteli halde. Vermediler kardeş sahtekar adam onunda çaresini bulur, sen aracı gözünle görmedikten sonra başka eskimiş parçaları verebilirler bilemezsinki, şu olay bir çözülsün inşallah bir daha aracın başından ayrılırsam namerdim zorlada olsa girip yanıbaşında duracam.
akg58
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İleti MaYuCeL » 09 Haziran 2011 22:34

inşallah haklı olduğun anlasılır da adamları öttürürsün. Eğer ki böyle bir hata yapmışlarsa ver tüketici mahkemesine, bağırta bağırda al tazminatını. :)
MaYuCeL
YARBAY
YARBAY

İleti levolution » 09 Haziran 2011 22:35

ben olsam başka bir Renault yetkili servisine gidip kayıt yaptırmadan filtrelerin yeni olup olmadığının belgelenmesini isterdim. eski diyecekler büyük olasılıkla, o zaman da bu durumun belgelenmesini sağlayıp önceki servis faturasıyla birlikte tüketici hakları hakem heyetine giderdim. hatta yağın da kalitesini kontrol ettirmeyi deneyebilirsin.

bir kaç hafta içinde sizi genel merkezden arayacaklar zaten "arabanıza yapılan işlemlerden memnun musunuz" diye. bu çok işe yarıyor. son zamanlarda benim aram iyi servisle ama 2008 eylül ayında büyük bir tartışmamız oldu servisle, genel merkezden aradılar, yarım saat boyunca şikayet ettim. işe yaradı, en azından bundan sonraki tamiratlarda yapacakları yanlışta dır dır edeceğimi biliyorlar, ona göre davranıyorlar. arabanın yanına kadar gidiyorum, yaptıkları işe dikkatlice bakıyorum, alıştılar artık.
levolution
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Extreme - 2008
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v BVR 80bg
Kilometre: 138000
Yakıt: Total
Lastik Markası: Petlas 195/55/15
İsim ve Şehir: Levent - Sinop, Ankara

İleti akg58 » 09 Haziran 2011 22:39

umarım bu seri numarasından filrenin bursadaki fabrikada takılmış olduğu anlşılır, ve yine umarımki renault türkiye bir katakulli yapmaz servise zeval gelmesin diyew yarın görüşecem bakalım yardımcı olmazlarsa fransaya mail başka yapacak bişeyim yok gibi ya da gidip yeni bir filtre taktıırıp gel bakalım yapılan ort. 20 km yi birlikte yapıp filtreyi kontrol edelim aynı haldemi bulacağız diye sorumluyu alıp gösteredcem ondan sonrada filtreyi kafasına çalacam başka çare yok
akg58
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İleti akg58 » 09 Haziran 2011 22:41

levolution demiş ki:ben olsam başka bir Renault yetkili servisine gidip kayıt yaptırmadan filtrelerin yeni olup olmadığının belgelenmesini isterdim. eski diyecekler büyük olasılıkla, o zaman da bu durumun belgelenmesini sağlayıp önceki servis faturasıyla birlikte tüketici hakları hakem heyetine giderdim. hatta yağın da kalitesini kontrol ettirmeyi deneyebilirsin.

bir kaç hafta içinde sizi genel merkezden arayacaklar zaten "arabanıza yapılan işlemlerden memnun musunuz" diye. bu çok işe yarıyor. son zamanlarda benim aram iyi servisle ama 2008 eylül ayında büyük bir tartışmamız oldu servisle, genel merkezden aradılar, yarım saat boyunca şikayet ettim. işe yaradı, en azından bundan sonraki tamiratlarda yapacakları yanlışta dır dır edeceğimi biliyorlar, ona göre davranıyorlar. arabanın yanına kadar gidiyorum, yaptıkları işe dikkatlice bakıyorum, alıştılar artık.

Bulunduğum bölgede tek yetkili servis, yarın alacağım cevaba göre başka bir ildeki serivse gidebilirim dediklerinize istinaden hatta şeyden bile şüpheliyim yağ filtresi tapa conta döşemişler faturaya belki onlarda değişmemiştir.
akg58
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İleti MaYuCeL » 09 Haziran 2011 22:42

Kafasına vuracaksan beni de çağır. :) Kaptığım gibi gelirim elimde boru ile :)
MaYuCeL
YARBAY
YARBAY

İleti Leon_01 » 09 Haziran 2011 23:20

direk şikayet edin maise
Leon_01
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 75 bg
Kilometre: 28000
Yakıt: shell
Lastik Markası: bridgestone turanza
İsim ve Şehir: ADANA

İleti burak120320 » 10 Haziran 2011 16:11

akg58 demiş ki: Daha önce böyle bir olay yaşayan varsa paylaşsın lütfen.

bikaç sene önce bende buna benzer bişi yaşamıştım, forumda da paylaştım.. önceki klimasız cliomun polen filtresini değiştirmişti yetkili yetenekli servis. uzun uzun anlatmayım yeniden, ustayı ve müdürü epey bi fırçaladım diğer parçaları değiştiğinizi nerden bilicem dedim ve para ödemeden ayrıldım ordan. Birkaç gün sonra memnuniyet anketi için aradıklarında anlattım bütün olayı ama ne kadar işe yaradı bilmiorum.. şimdiki aklım olsa bu kadar kolay bırakmazdım yakalarını, yaptıkları düpedüz "dolandırıcılık".
burak120320
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: 308 Sportium
Motor Tipi & Gücü: 1.6 hdi
Kilometre: 52000
Yakıt: Shell Nitro
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: Ankara

İleti akg58 » 10 Haziran 2011 17:07

burak120320 demiş ki:
akg58 demiş ki: Daha önce böyle bir olay yaşayan varsa paylaşsın lütfen.

bikaç sene önce bende buna benzer bişi yaşamıştım, forumda da paylaştım.. önceki klimasız cliomun polen filtresini değiştirmişti yetkili yetenekli servis. uzun uzun anlatmayım yeniden, ustayı ve müdürü epey bi fırçaladım diğer parçaları değiştiğinizi nerden bilicem dedim ve para ödemeden ayrıldım ordan. Birkaç gün sonra memnuniyet anketi için aradıklarında anlattım bütün olayı ama ne kadar işe yaradı bilmiorum.. şimdiki aklım olsa bu kadar kolay bırakmazdım yakalarını, yaptıkları düpedüz "dolandırıcılık".

Kime güveneceğiz, yetkili servis diye güvenip gidiyoruz adamlar bizi yolunacak kaz gibi görüyorlar sizin olay daha komik ve vahim tabi. Bugün genel müdürlükten bir bayanla görüştüm gerekli bilgileri aldı biz bide servisle görüşeceğiz dedi, bende servis yaptığı sahtekarlığı itiraf mı edecek dedim lafı geveledi sormak zorun-dalarmış falan filan. Derken öğleden sonra bir mesaj geldi "Değerli müşterimiz başvurunuz tarafımıza ulaşmış olup konu değerlendirildikten sonra en kısa sürede size bilgi verilecektir. Renault Mais müşteri hizmetleri."
Acaba bursa daki fabrikayı arasam filtrenin orda montaj olup olmadığı belli olur mu? Görüştüğüm kişi seri numarasından anlaşılmaz dedi ama anlaşılması gerekiyor koca fabrika hangi parti malın nereye gönderildiğini bilmezmi kayıt tutmazmı bana pek inandırıcı gelmedi. Diyeceksiniz ki kardeşim sende ne paranoyaksın, e görüyorsunuz işte insanların başına gelenleri, her şeyden şüphe etmekte haksız mıyım. Benim korkum birde şu aradan zman geçtikçe kardeşim bunu sen eskitmişin deyip sıyrılacaklar işin içinden acaba nasıl hareket etmeli arkadaşlar yarın başka bir ilde servise götürüp rapor alsam verirler mi, o raporla da mahkemede başımın çaresine baksam Mais in cevabını bekleyene kadar araya birde hafta sonu girdi.
akg58
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İleti burak120320 » 10 Haziran 2011 17:13

Hocam kırıkkaledesin sanırım, ankaradaki renault maisle bi görüş istersen.. anlat derdini belki bi fikir verirler, buna benzer bi konuda bana oldukca yardımcı olmuşlardı.. Renault mais Ankara 0312 286 5300
burak120320
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: 308 Sportium
Motor Tipi & Gücü: 1.6 hdi
Kilometre: 52000
Yakıt: Shell Nitro
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: Ankara

İleti akg58 » 10 Haziran 2011 18:31

burak120320 demiş ki:Hocam kırıkkaledesin sanırım, ankaradaki renault maisle bi görüş istersen.. anlat derdini belki bi fikir verirler, buna benzer bi konuda bana oldukca yardımcı olmuşlardı.. Renault mais Ankara 0312 286 5300

Doğrudur arkadaşım yarın sabah ilk iş arayacağım, bunları beklemektense diğer aksamları da kontrol ettirmek lazım.
akg58
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İleti Sani » 10 Haziran 2011 19:10

Hemen mais'i arayın ve durumu anlatın. Mutlaka çözeceklerdir.
Sani
BİNBAŞI
BİNBAŞI

Marka & Model: 09 Megane3
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 105hp
Kilometre: 0
Yakıt: Opet Eurodiesel
Lastik Markası: Goodyear
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti akg58 » 11 Haziran 2011 15:44

Bu sabah aradım, genel müdürlüğe haber verdiyseniz onlar sizi yönlendirir dediler
akg58
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Sonraki

Bakım, Onarım & Servis

Kimler çevrimiçi