35cem35 » 30 Aralık 2010 22:15
Selam dostslar,
Daha önceki arabam babamdan kalma 82 passat idi. 2009 da satmak zorunda kaldım. İlk sahibiydik. Direksiyonunda hiç soyulma yoktu. Ancak kız kardeşimin 2000 model ford fiestası var. Direksiyonu görseniz halinize şükredersiniz. Paramparça.
Benim yunus :P 2007 model, 4 yaşında sayılır artık. 37000 km'de. Direksiyonda daha soyulma olayı yok. Sanırım olmayacakta. Parçalanma sebeblerinden en önemlisi bence, devamlı çok kirli kalması (ingiltere'de yapılan araştırmalar, direksiyonda bulunan bakteri sayısı, tuvaletlerde bulunan bakteriler ile aynı sayıda) torpido parlatıcıları ve deterjanlı su.
Kimyasallar direksiyon malzemesinin yapısının anasını ağlatıyor dostlar. Bunu tecrübelerime dayanarak söylüyorum.
Direksiyon ömrünün uzun olmasını isteyenler mutlaka en son temiz ılık su ile durulamalı. Kısacası, temizlik sonrası ılık su ile direksiyon, el freni, konsol, kapı kolları, tavandaki tutamaçlar iyicene silinmeli.
Şimdi ford için HB.com dan sarmal direksiyon kılıfı aldım. Uygulama yaptıktan sonra arzu ederseniz fotoğraflar bilgilerinize sunabilirim.