Yoğun Yağışta İçeri Su Alma Sorunu

Araçlarımızla ilgili her türlü bakım çeşitleri, yöntemleri; Kaporta, boya, lastik veya döşemelerle ilgili bakım konuları ve servis hikayeleri. Ayrıca alt bölümlerde motor tiplerine özel bakım konuları yer almaktadır.

Yoğun Yağışta İçeri Su Alma Sorunu

İleti mcagriunal » 16 Ekim 2009 23:33

İşleri güçleri yoluna koyup arabama ve buraya daha fazla zaman ayırmanın şerefine, uzun sayılacak bir süre önce başıma gelen bir olayı engin tecrübesi olan siz değerli Clio uzmanlarıyla paylaşmak istiyorum.

Temmuz ayında memlekete biraderin düğününe gitmiştik. Bizim memleketin yağmuru çok şiddetli olur, birden bastırır ve hayal edemeyeceğiniz şekilde şiddetli yağar, damla damla değil, adeta bulutlar su olup tümden yere iner.

Yine bu şekilde bir yağmura yakalandık. Ben aracımı evin önündeki sokağa bırakmıştım. Düğüne gitmek üzere araca bindiğimizde, sağ arka koltuğun paspas bölümünün yaklaşık 5 cm yüksekliğinde suyla dolduğunu farkettik. Düğün telaşıyla arabayı o şekilde kullandım.

Ertesi gün temizleme ve olay yeri inceleme çalışmalarına giriştik. Önce arkanın suyunu bezle şöyle bir alıp kasko kapsamında temizletmek ve aracı kurutmak üzere servise gittim. Servisteki arkadaş bu işlemin uzun süreceğini, halıları söküp değiştirikeceklerini, yeni halı sipariş edeceklerini, aracı fırına alacaklarını ve ısıyı bilmem kaç dereceye çıkararak zeminin kurumasını sağlayacaklarını söyledi. Her Renault servisi sonrası durumu tekrarlandı, gönülsüz davranan servis elemanlarının durumunu görünce yaptırmaktan vazgeçip evin yolunu tuttum.

Evin bahçesinde arka halıyı tamamen sökmeden bir çubuk yardımıyla kaldırdım. Zemin tamamen su olmuştu. Kapıları açarak aracı kuruttum. Olay bölgesine bir kaç naftalin tableti attım. Neticede şu an herhangi bir koku vb. sorun yok. Halıyı iyice kaldırıp kapıları açarak kurutmak yeterli oldu.

Olaydan sonra sebebini çözmeye çalıştık. Servise de sorduk. Herkesin aklına ilk camın açık unutulduğu geldi. Gerçekten de o düğün kargaşasında arkaya oturan birisi camı bir kaç mm bile açık unutmuş olabilir. Lakin koltukta zerre ıslaklık yok. Direkt taban suyla dolmuş. Bu nedenle bu ihtimali eledik.Yine de camdan az az sızıp alta ulaşması ihtimalini de göz ardı etmiyorum.

Servisin tezi, suyun kapı eşiği seviyesine kadar yükselip içeri girdiği yönünde. Yabana atılır bir tez değil. Çünkü o gün adeta bir afat yaşandı ve su seviyesi o civarlara gelmiş olabilir. Bu durumda da neden sadece sağ arkaya su girdi, diğer yerler kupkuru kaldı, açıklayamıyoruz.

Uzun lafın kısası, hala o su nereden girdi merak ederim.
:)
mcagriunal
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2
Kilometre: 28500
Yakıt: Shell 95 Oktan
İsim ve Şehir: Çağrı Ünal - Ankara

Re: Yoğun Yağışta İçeri Su Alma Sorunu

İleti semih89 » 17 Ekim 2009 00:39

semih89
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 35000
Yakıt: EuroDizel Opet
İsim ve Şehir: ltba

Re: Yoğun Yağışta İçeri Su Alma Sorunu

İleti Devrim » 17 Ekim 2009 02:43

Semih'in verdiği konu bağlantısı, öndeki su tahliyesi için. Çağrı'nın başına gelen bu olamaz. Zira su birikimi arkada olmuş.

Su alma problemi ile ilgili >>şu konunun<< daha fazla ilgisi var.
Ama bazı fotoğraflar uçmuş. Bulmaya çalışayım...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

Bakım, Onarım & Servis

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 16 misafir