Yay Sorunu

Araçlarımızın yürür aksamlarına dair herşey; Fren sistemi, lastikler, jant'lar, süspansiyon sistemi, amortisörler vb...

Re: Yay Sorunu

İleti gkg88tr » 11 Mart 2009 21:00

dci65 demiş ki:
gkg88tr demiş ki:arkadasim sana bisi sorucam benim arac extreme benim jantlar authentique ve dynamique den farkli hic gordunmu bilmiyorum..oncelikle sunu soliyim aracin cok guzel kazasiz belasiz gunlere kullanman dilegiyle..beyaz jantlar cok hos durmus,bu boyatma isi bence eskisinden cok daha hos gostermis..jant degistirmek pahali oldugu icin bende acaba senin gibi beyazami boyatsam direk suanki jantlari diyorum?nasil yapilir nerde yapilir fiyati nedir biraz bilgi veririsen cok sevinirim..simdiden tesekkurler..

arabayı berbat etme derim...

cokmu kotu olur ya? :( :? araba gozume cok sade geliyo bisiler yapmaliyim :D :D
gkg88tr
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

Marka & Model: CLIOIII-extreme
Motor Tipi & Gücü: 1.5dci-85bg
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: izmir-goksenin

İleti ohhdude » 15 Mart 2009 16:20

Çok teşekkür ederim arkadaşlar daha iyileri sizlerede olsun inşallah. Yaydan yaya kesinlikle fark var öncelikle onu belirteyim . Benim yaylarım Apex ve Apex yayları piyasadaki en sert yaylardan birisidir. Markaya göre sertlik oranı değişir. AMa birde şöyle bir durum var yay yumuşadıkça amortisörü daha çok yorarsınız. Araç zaten yere yaklaşmış amortisör 3.5 santim olduğundan daha içerde duruyor. Yayın yumuşak olduğunu varsayarsak girilen sert bi çukurda fazla esneme yapacağı için mevcut amortisör hareketi kısıtlı kalabilir. Yani amortisör patlayabilir. Birçok fazla faktör var bununla birlikte. Eğer jantınız 17 inch ve lastikleriniz benimki gibi ince yanaksa. Girilen bi çukurda yay sert ise esneme yapmayacaktır bütün darbenin yükü jantlara uygulanacaktır. Dolayısıyla sert bi yay ve ince yanak lastikle jantı eğme olasılığınız yüksek.

Jantların boyanması için önce kazınması gerekiyor. Roket, zımpara vs. yardımıyla komple jantı temizliyorlar. Pürüzler gideriliyor. Daha sonra boyanmaya hazır. 4 jantın dış tarafı beyaz iç göbek tarafının siyaha boyanmasını ben 130 TL ye maal ettim. Ve işçilik gerçekten güzel.
ohhdude
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16 valve
İsim ve Şehir: İbrahim/Ankara

İleti ohhdude » 15 Mart 2009 16:40

samet358 demiş ki:evet yaw şu yay taktıran arkadaşlar anlatsın biraz, tamam basık araba 10 numara sexy görünüyo da, aşağı yukarı piston gibi sallancazmı arabanın içinde? yani sertmi oluyor çok, ufak çukurlardan geçerken farkediliyormu çok? yani kısacası konfor olayından memnunusunuz?

bir de yaylarda marka çok önemlimidir? misal aynı tip iki yay arasında 250 ytl fiyat bile oynayabiliyor. votgland da var sparco da var misal...

İllaki sallanacaksın her sefanın bir cefası var. Fakat şöylede birşey var ; konfordan taviz veriyosun güvenliğin artıyor. Ama ben oldukça memnunum, yaysız binmem bu arabaya :)

Diğer soruna yukarda cevap verdim.
ohhdude
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti ohhdude » 16 Mart 2009 00:40

Tolga demiş ki:Ibrahım astra ne oldu ? satıcam dıyordun clıo3 vaz mı gectın?

Ya satacaktım müşteri vardı sonra bu talihsiz kaza olayı gerçekleşti. Bahsettiğim 350 hp lik astra babamdan veto yedi. Bertone Turbo almayı hala düşünüyorum ama şu anki amacım aracımı değerinden satabilmekti ama ÖTV indirimi de geldi bundan sonrasını kestiremiorum
ohhdude
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti samet358 » 16 Mart 2009 02:54

ohdude, eyvallah kardeşim cevap için. ama şimdi biraz kafam karıştı;

şimdi: yay istiyorum + amotisörü zırt pırt esnetip patlatmak istemiyorum, ama sert yaydan dolayı jantı da eğmek istemiyorum

anladığım kadarıyla bu durumda en uygun kombinasyon: sert(kaliteli) yay + fazla ince olmayan yanaklı lastik. doğrumudur hocam?
samet358
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII Auth.
Motor Tipi & Gücü: içten yanmalı
İsim ve Şehir: Bursa

İleti ohhdude » 16 Mart 2009 22:29

samet358 demiş ki:ohdude, eyvallah kardeşim cevap için. ama şimdi biraz kafam karıştı;

şimdi: yay istiyorum + amotisörü zırt pırt esnetip patlatmak istemiyorum, ama sert yaydan dolayı jantı da eğmek istemiyorum

anladığım kadarıyla bu durumda en uygun kombinasyon: sert(kaliteli) yay + fazla ince olmayan yanaklı lastik. doğrumudur hocam?

Rica ederim. Lastik nekadar ince durursa okadar tatlı duruyor aslında. Diğelim eğildi 10-15 TL ye düzeltiyorlar.
Birde bu dediğm olay 3.5cm ve üzeri yaylarda daha çok öne çıkan bir durum. Yani 3.5 lik bir yay alacaksan orta sertlikte bir yay alabilirsin okadar etkilemeyecektir, İşini görecektir. Ama piyasadaki orta sertlikte yayı hangi markada bulabilirsin bilmiyorum onuda dci65 arkadaşımıza sorabilirsin :)
ohhdude
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti 54serhat54 » 12 Mayıs 2009 17:11

TÜM YAY ALCAKK ARKADAŞLAR ORJİNAL YAYLARIN ÜSTÜNDE. PLASTİK VAR HORTUM GİBİ ONU YENİ SPOR YAYLARA TAKIYORSUNUZ SES KESİLİYOR....
54serhat54
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.5dci
İsim ve Şehir: serhat

İleti 54serhat54 » 14 Mayıs 2009 23:33

eğer bişeyler yapacaksanız. bu kadar düşünmeyin bende H&R nin 45mm lik yayı var arabayı 0km aldım ve direk yay taktırdım şuan 23.000km ye yaklaştı. ROT AYARINA SOKTUM GEÇEN GÜN hiç bir bozukluk yoktu ön takımlarıda kontrol ettirdim hiç bir sorun yok.. eğer dikkat edersen hiç bişi olmaz ben ist yollarında nerelere giriyorum ama tedbirli... jant yamulma olayında ise normAl bir araba 15 inç yamultuyorsa bırakında bizimkiler de yamultsun..
54serhat54
ÇAVUŞ
ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.5dci
İsim ve Şehir: serhat

İleti ohhdude » 23 Mayıs 2009 01:22

54serhat54 demiş ki:TÜM YAY ALCAKK ARKADAŞLAR ORJİNAL YAYLARIN ÜSTÜNDE. PLASTİK VAR HORTUM GİBİ ONU YENİ SPOR YAYLARA TAKIYORSUNUZ SES KESİLİYOR....

O yayları zaten takmıştık ama yinede ses yapıyordu bunun üzerine hortumla sardık.
ohhdude
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti srt » 05 Temmuz 2009 17:33

ben farklı bi soru sormak istiyorum..acaba clio b'NİN yayları bizim clio c'lere de uyuyor mu??
srt
ER
ER

İsim ve Şehir: istanbul

İleti ohhdude » 20 Temmuz 2009 11:23

Olmuyor, zaten olsaydı yay üreticileri clio B-C yada 2-3 diye üretimlerini ayırmazdı. Ben özellikle sormuştum olmuyor dediler.
ohhdude
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

İleti srt » 20 Temmuz 2009 22:20

ohhdude demiş ki:Olmuyor, zaten olsaydı yay üreticileri clio B-C yada 2-3 diye üretimlerini ayırmazdı. Ben özellikle sormuştum olmuyor dediler.

ewt bende soruşturdum olmuomuş ama hayret ettim renault nasıl paraya kıydıda yeni bi alt takım yaptı :D
srt
ER
ER

İsim ve Şehir: istanbul

İleti Furkan » 24 Mart 2012 01:33

Arkadaşlar FK yayları hakkında bilgisi olan var mı?
Furkan
ASTSUBAY ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 75bg
Kilometre: 63000
Yakıt: PO
Lastik Markası: Lassa
İsim ve Şehir: Ankara

İleti muro » 24 Mart 2012 11:26

furkan benim aracımda ve babamın aracıma fk 5cm yay taktık hiç bir sorun yok gayet güzel arkadaşların bahsettiği gibi sesler gelmiyor.yol tutuşu ise mükemmel oldu,virajara çok hızlı girmeme rağmen arabada sağa sola yatma kalmadı.bu arada benim aracımda 17'' jant var sürtme falan yok hatta 7cm olsa dahada ii oturur araba.yalnız babamın aracında 15' orjinal jantları var o daha ii oturdu.kısacası ben ve babam fk memnunuz herkeze tavsiye edebilirim.
muro
ASTSUBAY ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1,4v 98hp
Kilometre: 43000
Yakıt: bp 95
Lastik Markası: michelin
İsim ve Şehir: murat balıkesir

İleti Furkan » 24 Mart 2012 23:48

muro demiş ki:furkan benim aracımda ve babamın aracıma fk 5cm yay taktık hiç bir sorun yok gayet güzel arkadaşların bahsettiği gibi sesler gelmiyor.yol tutuşu ise mükemmel oldu,virajara çok hızlı girmeme rağmen arabada sağa sola yatma kalmadı.bu arada benim aracımda 17'' jant var sürtme falan yok hatta 7cm olsa dahada ii oturur araba.yalnız babamın aracında 15' orjinal jantları var o daha ii oturdu.kısacası ben ve babam fk memnunuz herkeze tavsiye edebilirim.

Muro cevabın için teşekkürler. Ben de biraz değişiklikler yapıyorum kısa zamanda fotoğrafları paylaşacağım. İnanın virajlarda dönerken sağ elimle el frenini tutmak alışkanlık oldu bundan kurtulmak istiyorum hem de leylek görünümden rahatsızım. Büyük bir ihtimalle Fk alacağım fakat kararsız kaldığım nokta 3.5'lik mi yoksa 4.5'lik mi? Bunların 4.00'ları yok sanırım. 3.5 likler de pek fazla bir şey farketmedi diyen kişilere de rastlıyorum. 3.75'lik yok herhalde :roll: unutmadan bende de 15inç var.
Furkan
ASTSUBAY ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 75bg
Kilometre: 63000
Yakıt: PO
Lastik Markası: Lassa
İsim ve Şehir: Ankara

ÖncekiSonraki

Yürür Aksamlar & Lastikler

Kimler çevrimiçi