KUMHO KW17

Araçlarımızın yürür aksamlarına dair herşey; Fren sistemi, lastikler, jant'lar, süspansiyon sistemi, amortisörler vb...

Re: KUMHO KW17

İleti Bayram » 31 Ağustos 2010 23:14

ByOnder demiş ki:ya devrim bugün bu kumho yu pek övmediler bana. gerçi sölediğinin olumsuz yanı nedir anlayamadım ama kumho nun yapay kauçuk kullandığını ssöylediler hep almadan döndüm bir kaç yerde avon u öve öve bitiremedi amerikan malıymış...

Hocam sana bir tavsiye
Satıcıların cümlelerine pek önem verme
Çünkü parası var ne yapayım demiş gitmiş lastikçi dükkanı açmış
Yanınada ucuza çalışacak dükkan büyüklüğüne göre personel almış o işi yapıyordur.
Gerçek anlamda USTA bulmak çok zor
Bunun yerine kullananların tecrübelerine güven elbette öneri yapan kişi neden sorusuna cevap verebilecek olsun.

Devrim burada gerçekten kullandığı malzemeyi en iyi analiz eden arkadaşlardan biri
Bu nedenle Devrim 17.000km kullandım ve ses yok sorun yok diyorsa yapıldığı malzeme ve üretildiği ülkenin veya üretenin öenemi yok sen git al

Para var huzur var diyebiliyorsan o zaman gidip
michelin energy saver
Goodyear EfficientGrip
bu lastiklerden birini alacaksan
Karan rahat olacak
Bayram
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: Artık yok
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75BG
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti ByOnder » 01 Eylül 2010 03:55

bayram hocam satıcıların cümlelerine önem verdiğim için yazmadım buraya zaten devrimin ne düşündüğünü öğrenmek için yazdım :) iyisiyle kötüsüyle doğrusuyla yanlışıyla duyumları paylaşacağızki burda bi fikir çıkaralım e az çokda insan sarrafıyımdır öle bol keseden sallayan insanları dinleyipte buraya yazacak biride değilim.

Devrimin de bu konuda mutlaka bi duyumu vardır büyük biyerdi nerdeyse her marka lastik var kumho hariç kumho yok die bu mevzu açıldı zaten maksat bilgi paylaşımı takıldığım noktada şu yapay kaucuk olmasının dezavantajı nedir ?
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75 HP
Kilometre: 25000
Yakıt: Shell V-Max
Lastik Markası: Pirelli P6
İsim ve Şehir: Samsun

İleti Devrim » 01 Eylül 2010 04:47

Avon'u ilk defa duydum. Cilt bakım ürünleri üreten bir firma değil miydi o? :D Bizim burada da, adamın dükkanında tüm top-markalar olmasına ve iyi satış yapmasına rağmen ısrarla önermişti Kumho'yu. Bence boşa verilmiş para değil. Elimdeki lastiklerin miyadının dolmasını bekliyorum. Kuvvetli ihtimal yine Kumho alacağım. Düşüncem bu...

"Yapay kauçuk"u da ilk defa duydum bu arada. Geçerken bir sorayım aldığım yere. Ama bilemiyorum belki avantajı da vardır. Bilgi edinirsem hemen yazarım.
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti ByOnder » 01 Eylül 2010 11:35

bende yeni duydum sayılır avon u biliyordum fakat hiç bakmamıştım diş derinliği standart dan 2 mm fazlaymış ve 3 farklı desen var tek lastik üzerinde dış taraaf performans iç taraf yol tutuş ortada ise sürekli su tahliye dikkatimi çekti yani lastikler...

Bu arada kumho ya tabiki kötü denilemez en basitinden VW şu anda passat jetta golf de fabrika çıkışı kumho kullanıyo örneğin...
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Motor Tipi & Gücü: 1.2 75 HP
Kilometre: 25000
Lastik Markası: Pirelli P6
İsim ve Şehir: Samsun

İleti Devrim » 01 Eylül 2010 13:38

Evet haklısın. Benim usta da üzerine basarak belirtmişti bazı önemli otomobil üreticilerinin Kumho lastik kullanımını standarta bağladığını. Unutmuşum bunu.
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti oguz1 » 12 Ekim 2010 07:40

Merhabalar arkadaşlar,

Yeni bir topik açmak istemedim kirlilik olmasın diye buradan devam edeyim. Benim lastikler orjinal brigstone ER300 dü 39 000 km kullandım. Epeyce sert bir lastik son 2 yılımızı kayıyor kaydı gibi cümlelerle geçirdim. 2 haftadır havalarında soğumasıyla lastik arayışına giriştim. ER300 ü bayiye sordum ankarada 165 tl çıkardılar 660 tl 4 ü. bayide sert olduğunu ama Türkiye şartlarına uygun lastik olduğunu söylesede sıfır lastiğin 7 mm olan derinliğini 4 yılda 2 mm indererek 5 mm yapabilmişim.Lastiğin tutunması hayata tutunmaktır.

Başka markalara baktım nette araştırdım. Bayileri dolaştım. Devrimede soracaktım kumho aldı acaba hangi model diye forumda sorun olduğu için soramadım. Sonuçta beni hem yaz hem kış ortalama performasla götürecek şehir içinde üzmeyecek YUMUŞAK hamurlu ama kar lastiği kadarda yumuşak olmayan. Dişlerini 3 yılda sıfıra indirebileceğim lastik aradım.Kışlık tak yazlık tak 60 tl ve lastiğede zarar veriyorlar sıyırırken takarken.Çok kullanışlı olmayacağını düşündüm. Ankaralı olduğum için Ankaranın son zamanlardaki kış şartlarınıda biliyorum.

Karşıma şu modeller çıktı GERÇEK 4 mevsim lastikler isimlerini yazıyorum.

Kumho slousvier KH21
Goodyear vektör 5
Hankook optimo 5
pirelli P2500
GT radial champıro BXT

2 Bayi goodyear ın vektörünü önermedi sebebi hem haraket halinde hemde manevralarda yazın ses yapar dedi o yüzden almadim (aslında almayı kafaya koymuştum) üstüne üslük birde 185 60 15 goodyearda, pirellide ve kumhoda yokmuş, son olarak bir bayiye girdim kazım karabekir caddesinde bayiye durumu uzun uzun anlattıktan ve diğer bayilerden duyduklarımıda duyduktan sonra bana endenozya imalı (lastiğin ham maddesi kağuççuğun dünyada çıktığı ülke) GT radiali önerdi ebatlarda uydu yumuşak ve gerçek 4 mevsim M+S bir lastik aldım fiyat olarakta biraz pazarlık yaptık. Taktılar şimdilik kuru zemin ve yağmurlu havalarda deneme fırsatım oldu gayet başarılı.Ses izalasyonu birigstondan sonra çok güzel, Tabi yeni olduğu içinde olabilir ama ilerleyen aylarda ve yıllarda daha iyi anlayacağız.Sonuç itibariyle hangi lastik olursa olsun sertleşecek o yüzden yakıtı ve erimesini düşünmeden yumuşak hamurlu lastik kullanmak en iyisi diye düşünüyorum. Fotosunu ve test sitesini ekliyorum. Kazasız günler.

http://www.tyretest.com/pkw_sommerreife ... index.html
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
oguz1
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti Devrim » 12 Ekim 2010 09:00

Hayırlı olsun. İzlenimlerini de aktarırsın sonra Murat hocam.

Bu arada KW17 artık üretilmiyor diye duydum 1-2 kişiden. Bilgi olarak yazayım dedim.
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti burak120320 » 10 Kasım 2010 01:20

Devrim demiş ki:Bu arada KW17 artık üretilmiyor diye duydum 1-2 kişiden. Bilgi olarak yazayım dedim.

arabam 2007 model 49000 oldu ve hala fabrika çıkışı turanzalar var üzerinde.. lastik alma zamanım geldide geçio bile anlıcanız. bugün bi kaç lastikci gezdim, senin tavsiyen üzerine kw17 sordum ısrarla her girdiğim yere.. hepsinde cevap aynı "üretim bitti" : ( şimdi işin yoksa karar ver :x hemen her markanın satıldığı oldukca büyük bi bayi petlas önerdi ısrarla, diğer bitanesi hankook !! yukarda arkadaşın dediği gibi satıcının sözünden çok tecrübeye itimadım var ama geç kalmışım sanırım :) varmı yeni önerisi olan ?? :oops:
burak120320
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: 308 Sportium
Motor Tipi & Gücü: 1.6 hdi
Kilometre: 52000
Yakıt: Shell Nitro
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: Ankara

İleti Devrim » 27 Kasım 2010 00:10

Bugün 50bin bakım sonrası lastikçime uğrayıp azot seviyelerini kontrol ettirdim. Bu esnada diş derinliğini ölçmelerini rica ettim. Arkalar 8.5mm, önler 8.0mm şeklinde çıktı. Hâlâ inanamıyorum. 30bin'deyken değiştirmiştim, şimdi 50bin. O kadar da sert lastik değil bunlar. Ama hâlâ abartı derinlikteler. Araçla gelen Dunlop SP01 olsa %50'den fazlası aşınması gerekiyordu...

Bu kış da bu şekilde binip, yaz ayları gibi bi ön-arka değişimi yaptıracağım.

Bu arada KW17'nin üretimi bitmemiş. "Bizde var, geliyor" dediler. Sadece Amerika'dan yoğun bir talep olmuş, o yüzden bir ara tedarik etmekte sıkıntı çekilmiş o kadar. Öyle dediler yani...
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti kuzuguden » 25 Temmuz 2011 13:09

devrim hocam senin bize yardımın çok oldu en azından bende sana bir sorunda cevap vermeye çalışayım.Lastik konusunda en iyiler goodyear ile michelindir. Diğerleri onları takip eder. Maddi durumun iyiyse bunlardan al derim ama maddi sorun yaşıyorsan kumhoda onlardan aşağı kalmaz sadece çok çabuk aşınır
kuzuguden
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

İleti omeralemdar » 25 Temmuz 2011 14:40

bende 30 mayısta degiştirdim hem lastik
eski üstünde bridgestone 250 vardı 165*65*15 ebatlarındaydı
yeni lastik kumho kh 25 185*60*15 ebatta degişti < tanesini 110 tl aldım 6 taksit > memnunum sorun yok.
omeralemdar
BİNBAŞI
BİNBAŞI

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,2
Kilometre: 67057
Yakıt: benzin
Lastik Markası: Kumho Kh18 185/60/15
İsim ve Şehir: ömer alemdar /ANKARA

İleti Devrim » 25 Temmuz 2011 18:56

kuzuguden demiş ki:devrim hocam senin bize yardımın çok oldu en azından bende sana bir sorunda cevap vermeye çalışayım.Lastik konusunda en iyiler goodyear ile michelindir. Diğerleri onları takip eder. Maddi durumun iyiyse bunlardan al derim ama maddi sorun yaşıyorsan kumhoda onlardan aşağı kalmaz sadece çok çabuk aşınır

Teşekkürler. Evet, Michelin ile Good Year tartışılmaz. Ben bu lastiklerle beraber jantları da yenilediğimden hesaplı bir şey arıyordum.

30bin bakıma yaklaşırken değiştirmiştim, şimdi 60bin'e geldim aşınma oldukça az (ki yaz kış kullandım, özellikle Gülnar ve Anamur'un kavrulan ve dik virajlı yollarında). Oysa 30bin kilometrede ilk lastikler (Dunlop'lar) haşat olmuştu.

Geçen hafta sadece lastikleri yer değiştirttim. Ön ikisi ile arka ikisi yer değiştirdiler, aşınma eşit olsun diye.
Devrim
Site Admin
Site Admin

İleti elensi59 » 27 Temmuz 2011 15:49

kış lastiklerini bilmiyorumda kumho lastik kullanıpta memnun olan tavsiye eden bi kişi benim gözümde allahın sevdiği kuludur :D

bende kullanıyorm fiyatları uygun diye yoksa lastik diye alınıp takılıcak bi lastik değil kesinlikle kimseye tavsiye etmiyorum
elensi59
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5 leş 65+hp
Kilometre: 125000
Lastik Markası: PirelliPZero 1954516
İsim ve Şehir: Ozan - İstanbul

İleti MertDeniz » 14 Eylül 2011 15:08

Devrim Hocam kullandığınız lastikler hakkında tecrübelerinize başvurmak istiyorum. 16'' çelik alaşımlı jant almayı düşünüyorum bir kaç ay içinde. Tabi 4 yeni lastik alacağım 205/55/16 ölçülerinde. Bridgestone Turanza ER300 düşünüyordum hep ama sizin kullandığınız lastikler hakkındaki yorumlarınızı görünce o kadar masraf yapmaya gerek olmadığını düşündüm.
Soğuk havalarda, ıslak zeminde, kuru yolda yol tutuşu, fren performansı nasıldır acaba? Ayrıca konforu hakkında da biraz bilgi verirseniz sevinirim. Kısacası aklıma gelen-gelmeyen konularda lastiklerinizin değerlendirmesini yaparsanız çok makbule geçer.
MertDeniz
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Megane II Expression
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 85 BG
Kilometre: 30000
Yakıt: Shell V-Power

İleti Bayram » 14 Eylül 2011 15:52

omeralemdar demiş ki:bende 30 mayısta degiştirdim hem lastik
eski üstünde bridgestone 250 vardı 165*65*15 ebatlarındaydı
yeni lastik kumho kh 25 185*60*15 ebatta degişti < tanesini 110 tl aldım 6 taksit > memnunum sorun yok.

Ömer bey,

Ebat değişikliği sonrası izlenimleriniz nedir?

Yakıt, çekiş v.b
Bayram
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: Artık yok
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75BG
Kilometre: 0

ÖncekiSonraki

Yürür Aksamlar & Lastikler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir