Merhaba,
2006 Model clio 3'e sahibim, aracımlar yoldaki tümseklerden geçerken ön sağ taraftan sürtünme sesi gibi bir gıcırtı geliyor. Normal yolda giderken hiç ses yok ama sadece tümseklerden geçerken geliyor ses. Neden olabilir?
omerercan demiş ki:Merhaba,
2006 Model clio 3'e sahibim, aracımlar yoldaki tümseklerden geçerken ön sağ taraftan sürtünme sesi gibi bir gıcırtı geliyor. Normal yolda giderken hiç ses yok ama sadece tümseklerden geçerken geliyor ses. Neden olabilir?
felipeselim demiş ki:benim aracımda da aynı ses vardı. sabahları hafif bir kasiste veya kasılma da gıcırtı geliyordu sağ taraftan. götürdüm ustaya amortisörün en üst tarafında plastik yada lastik bir parça var o parça eskimiş onu değiştirdim şimdi sorun yok ama bu seferde sanırım amortisör yağ kaçırıyor. bu sorunda büyük ihtimalle o parçadan kaynaklanıyordur.
hosta72 demiş ki:şimdide direksiyonu çevirince kırrrt diye bi ses geliyor acaba nerden haynaklı ?
hosta72 demiş ki:aslında iki ay önce sağ amortisör kepini değiştirdim usta bilyayı temizleyip yağladı. ses sağ taraftan geliyor yine. muhtemelen sorun sizin dediğiniz gibidir ama. haftaya triger setini ve yağı değiştirmek için gidecem. bu sorunuda söylerim o zaman. tam sentetik yağ kullansam iyi olur mu dersiniz arkadaşlar ?
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 31 misafir