elensi59 demiş ki:Sani demiş ki:Ozan bey, turbo her zaman devrededir. Turbonuz çalışmazsa aracınız yürümez, süper bi syahlıkta duman atar egzoz. 1750devir bizim araçların maksimum torku, yani devriniz 1750'ye geldiğinde turbonuz maksimum dönüşünü yapıyor zaten. Ki bu da yaklaşık 10-15bin devir oluyor...
sürekli açık olduğunu sanmıyorum açık olsa bile 1900den sonraki turbo hareketiyle senkronizasyon içinde olması amacıyla ufaktan dönüuodur :) neden.aracın max torku.1900 devirde verdiği yazıyor.buda turbo açmasıyla ilgili bi olay.mesela düz yolda gazı bırakın araba rotantide yürürken gaza asılın devir saatibi takip edin.1900 den sonra gözle görülür şekilde artış var devir artımında.yada bu dediğimi hafif eğimli ıslak yolda yapın 1900 den sonra tekerler saracağından gazı bırakmak zorunda kalacaksınız (:
artı bizim araçlar zaten yürümüyor :) 65 bg i bile 4binkaç devirde gören bi araç sonuçta ki ben hariç o 65 beygiri kullanan yok gördüğüm kadarıyla :D
arabaya 5 kişi bindimi 2 dk içinde soğuyorum hele bide trafik oldumu eyvahh eyvahh :)
neyse ki 2 hafta sonra 5 cm yere bascam o zaman bindirmicem kimseyi :)))
Devrim demiş ki:Dediğim gibi (dedim mi bilmiyorum da), ben 50bin'deyim ve sıkıntı yok şu an. Usta 100 ve üstü kilometrelerden bahsetti (en az). Bence rahat gider balatalar...
elensi59 demiş ki:Selam herkeze;
Baskı balatasını değiştiren arkadaşlar acaba kaç binde değiştirdi.Baskı balatanın belli bi ömrü olmadığı için fikir almak için soruyorum çünkü aracım 77bin (1.5dci 65) oldu ve merak içerisindeyim ortalama daha ne kadar kullanırım diye.çok dikkatli kullanıyorum genelde aragazıyla kalkıorum hatta arabaya biraz hareket verdikten sonra hiç gaza basmadan kavramayı yapıp gaza basıorum vites geçişlerindede önce debriyajı bırakıp sonradan gaza basıyorum fazla sürtünle olmasın diye :) 85 hatta 90 falan giderse benim için çok iyi olur :)
hatta km leri 70 80 90 bin civarında olup daha baskı balata değiştirmeyen arkadaşlar varsa ve bilgilendirirlerse oda bi fikir edinmeme yardımcı olabilir.
elensi59 demiş ki:154 binde ilkkez mi değişiyor :)
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 44 misafir