Merhaba;
Uzun araştıma ve ekonomik koşullarımı göz önüne alarak 2009 Clio 3 Triptonic 1.2 Benzinli araç sahibi oldum. Aracı alırken bir kaç kere kalkışta problem yaşadım ama araç sahibi bana gaz miktarını ayarlayamadığım için bu sarsılma olayı olduğunu söyledi. Benim problemim şu, Sabahları aracı çalıştırdıktan sonra vitesi 1 e getirip kalkış esnasında araba bir kaç kere stop ediyor. Stop ettirmemek için biraz gaz verince şanzumandan tak diye güçlü vurma sesi gelip araç hareket etmeye başlıyor. Bu olay motor ısınana kadar devam ediyor. Geri vitese alıp gitmeye başlayınca inanılmaz derecede çok ve sık tak tak tak diye vurma sesi ve silkeleme oluyor. Yolda giderken bir kaç kere vitesten çıkıyor ve vites kutusunu kontrol et mesajı çıkıyor. Artık bu durumlar kabus olmaya başladı . Servise gittiğimde bilgisayara bağlıyorlar hiç bir sıkıntı yok diyorlar. Trafikte triptonic arabanın stop ettiği nerede görülmüş? Trafikte kalkış ve duruşlarda artık stres olmaya başladım. İşin kötüsü eşim 3 yaşındaki oğlumuz ile bir yere gidemiyor. Ne yapmam gerekiyor arkadaşlar? nasıl bir yol izlemem gerekiyor.