guvence2005 demiş ki:arkadaşlar eskiden karbüratörlü arabalarda gaz pedalının yarısından sonraki kısımda pedal sertleşir ve ikinci karbüratör boğazı devreye girerdi ve yakıt ikiye katlardı. bu fikirden yola çıkarak bizim araçlarda yakıt hız arttıkça neden ve nasıl artıyor teknik olarak açıklayabilecek olan varsa yardımlarınızı bekliyorum...tşk..
guvence2005 demiş ki:guvence2005 demiş ki:arkadaşlar eskiden karbüratörlü arabalarda gaz pedalının yarısından sonraki kısımda pedal sertleşir ve ikinci karbüratör boğazı devreye girerdi ve yakıt ikiye katlardı. bu fikirden yola çıkarak bizim araçlarda yakıt hız arttıkça neden ve nasıl artıyor teknik olarak açıklayabilecek olan varsa yardımlarınızı bekliyorum...tşk..
90 km/h hızla 100 km yolda 5.5 lt yakıyorken 140 km/h hızla 100 km yolda 9 lt yakıyor. yüksek hızda ikinci bir enjektör falan mı açılıyor acaba diye sormak istedim.
onurksk demiş ki:guvence2005 demiş ki:guvence2005 demiş ki:arkadaşlar eskiden karbüratörlü arabalarda gaz pedalının yarısından sonraki kısımda pedal sertleşir ve ikinci karbüratör boğazı devreye girerdi ve yakıt ikiye katlardı. bu fikirden yola çıkarak bizim araçlarda yakıt hız arttıkça neden ve nasıl artıyor teknik olarak açıklayabilecek olan varsa yardımlarınızı bekliyorum...tşk..
90 km/h hızla 100 km yolda 5.5 lt yakıyorken 140 km/h hızla 100 km yolda 9 lt yakıyor. yüksek hızda ikinci bir enjektör falan mı açılıyor acaba diye sormak istedim.
Bizim araçlarımız aşırı hız ve performans için üretilmemişler.Şehir içi kullanım için ideal.Uzun yoldada 90-110 km hız aralığında çok tasarruflu yakıyor.Ama 130-140 km hızlara ulaşınca hem hızlanmadaki ataklık düşüyor hemde yakış artıyor.Arkadaşın babası passat 2.0 tdi almış sanırım 160 beygir falan cihaz.Sanki 15 yaşındaymışız gibi ikimizde evli barklı adamlarız al arabayı gezelim dedim :D allahım nasıl bir hız, nasıl bir konfor araba 170-180 yaparken motorda ses yok sol şeridi kapat asıl gaza kendi arabamla kıyaslamak komik olur ama araba uçak be abi :D yani özetle bizim arabaları kabul edip en fazla 120 yapıp mutlu olmak gerekiyor ;)
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 9 misafir