fussyGp demiş ki:benm gpm disel şehiriçi ort 6 lt şehirdışı 5 lt ye kadar inio :)
eylber demiş ki:fussyGp demiş ki:benm gpm disel şehiriçi ort 6 lt şehirdışı 5 lt ye kadar inio :)
Hocam çok değilmiya 6lt dizel şehirdışı 5lt iniyor demişsin valla şehir dışı benim 1.2 benzinli 5,5 gördü bişey sorucam akaryakıta zam gelmiş :evil: inanamadımyahu 150 dolardan 40 dolarlara inerken petrol 4krş 5krş düşüren zihniyet 5-10 dolar zamlandı diye petrol hemen 9krş zammı koymuş :x yahu bu adamların zihniyeti nasıl birşey adamlar ne hükümet dinlediler ne rekabet kurulu ne tüketici derneği nasıl bir güç varsa bunlarda zammı görünce valla içim içimi yedim yazıklar olsun :evil: :?: :?:
gurkancet demiş ki:amacım şehirler arasında performans değil
ama şehir içinde biraz zayıf kalıyor
gerçi düz yolda gene sorun değil de biraz dik bir yerde oturuyorum :)
orada zorlanıyor malesef
gurkancet demiş ki:slm
1.2 benzinli
7.5 şehti için
1 depo ile ankara dan ist a gidebiliyorum şehirler arası az yakıyor
hızlandığımız zaman bayırlarıda çıkabiliyor
ama şehir içinde porformanstan memnun değilim :(
ama yakıt tasarrufunda çok güzel
Arslan demiş ki:Ben aracımı 2007 Eylülde aldım. 2008 model 1.2 Auth.Clio. Önceki aracım 2001 1.4RTA idi. İnanır mısınız uzun yola giderken 190 km/s çok rahat çıkabiliyordum. Ancak şimdiki aracımdan bu performansı beklemem doğru olmaz. Zaten alırken ekonomi ön planda idi. Performans düşünmedim. Şu an bir depo ile 1150 km gidebiliyorum şehirdışı ekonomik sürüş ile. Şehir içi 850 km yapabiliyorum. Benzin fiyatları da düştü bu arada. Ben ışık yanınca benzin alırım ve ışık yanana kadar hesaplarım. Geçen gün 50 ytl benzin aldım. Onca köprü trafiği falan dur kalklar ile 250km gittim. Yani km de 20 kuruş yapar. Ancak şehirdışı 15 kuruşa düşüyor. Karışık 17.5 kuruş. Kısaca bu araçlar oldukça hesaplı ancak performansı düşüktür. Şehir dışı sol şeridi tutmak imkansız. Ortalama 110 km ile gidebiliyorum. Hız arttıkça devir de artıyor malum ve yakıt sarfiyatı da. İşte o zaman 1.4 belki 1.6 motor bir araç gibi yakıyor. Eğer aracımı değiştirirsem tek nedeni performans olacaktır. 1.6 dizel 1. tercihim olacaktır.
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 16 misafir