nowkaan » 15 Ocak 2015 10:15
abilerim merhaba bundan altı ay önce 2009 model authentıque 1.2 16v 75 bg 98000 de arabamızı aldık. araba o zamanlar 6.5 civarı bi yakıt tüketimi vardı. adam nasıl kullandı bilmiyorum. daha sonra biz alırken renault servisinin baskı balata bitmek üzere olduğunu rot başlarında boşluk olduğunu söyledi. daha sonra araba 101000 de yağ değişimi yapıldı. 10/40 yarı sentetik yağ ve bor katkı maddesi konuldu. daha sonra benzine enjektör temizleyici koydum. onun ardından bujileri değiştirdim. kabloları ellemedim. daha sonra 10/40 orjinali değil diye filtre değişmeden sadece yağı değiştim. yağı bu sefer tam sentetik 5/40 koyduk daha sonra jant değiştim. 175/65/15 ten 215/45/17 ye geçtim ve bu bütün işlemler sırasında sanki yakıt tüketimi sürekli arttı. eskiden 6.5 olan ortalama şimdi 9.2 den aşağı düşmüyor. bu değer yol bilgisayarında görünen değer. normalde lpg 10 litreden fazla yakıyor. 32 litre lpg ile en fazla 280km gidebiliyor. birde şöyle bir durum var. araba sabah ilk basta sabit hızda giderken 4.viteste 8 litre gösteriyorsa lpg ye geçtiği anda 6 litre civarına düşüyor anlık tüketim. sorun ne olabilir buji kablosu değişmedi. acaba motor km si yüksek olduğu ve yağ ince olduğu için kompresyon düşüklüğümü var. tekrar 10/40 a dönsem ne olur. :(