Geçen yaz rekor denememdi 55LT=1130KM elbette uzun yolda
Şehir için yazın 100km'de 7.4 kışın 8.6'ya çıkıyor (Buda youn trafige girmeden ama yolların malum hali yüzünde sürekli 10km ile 50km arasında gidilebilen yollarda
slm arkadaşlar clio3 1.5dci 65bg 65km daha yol yaparsam 1 depo mazotla 1000 km yol olmuş oluyor bu sadece şehir içi hiç şehir dışına çıkmadım ....ayrıca yol bilgisayarına göre henüz 180km lik mazot var buda artısı...
özellikle denemek için kendimi çok kastım son depoda (total), karışık 100 km de 4.7 lt (gerçek tüketim), yol bilgisayarı 4.4 gösteriyordu. şimdi tam tersini denicem tahminim 6 lt civarı olacak.
Benim LPG ile artık sabit bir rakama oturdu, Herhafta 50tl'lik gaz alıyorum ve bununla 300km yol yapıyorum. Bunun 210km şehir dışı köy yolu, 90km şehir içinde olmak üzere ben tüketimden gayet memnunum.
arabanın daha az yakmasını istiyorsanız benzini yarım deponun üstünde almamanızı tavsiye ederim. Sonuçta 55 lt (faz 2 de oyle yazıyor) nin de bir ağırlığı var.
Eğer öyleyse şöyle zayıf bir bayan taşıyoruz aracımızda sürekli. :) 55 kilo fazladan yük demektir. Yine de uzun yolculuklara çıkarken tam doldurtuyorum depoyu. Gideceğim yerlerdeki bayii'lere güvenmediğimden midir nedir...