onur-d demiş ki:benımde 1.2 clıom oldugu ıcın lafı ustume alındım gayet iyi kullanıyorum aracı, rampalarda yuksek suratle gıtmek ıcın zorlamıyorum ısıklarda kalkarken hızlanmak ıcın gazlamıyorum anlıyacagınız gazı her zaman yedırerek verıyorum ve 90km yı gecmıyorum bu sekılde duzde max. 5lt ortalama olur eger 110-120 basarsam 6-6,5lt arası degısır direk sehır ıcınde ortalaması 8 ı hıcbır zaman gormedı en fazla 7.7-7.8 lt arası
zaten 1 ay once depoyu fulledım ısık yanmasını beklıyorum sonrasında yol bılgısayarının resımlerını eklıyecegım
Son zamanlarda sitede herkes bir acayip olmuş. Kimseye laf söylediğimiz yok kimse de burnundan kıl aldırmıyor. 1.2 Taşımıyor ya da çekmiyor demedim ben, ancak sollamalarda rampa da araç yük altında iken özellikle klima açıksa 5'ten 3'e düştüğümü iyi hatırlıyorum. 1.6 Manuel clio olsaydı değerleri çok farklı olurdu.
onur-d demiş ki:1.4 un vergı avantajı olmadıgı ıcın tutulmadı zaten son uretımde yok madem performans ıstıyorsam 1.4 yerıne aynı vergıye sahıp 1.6 alırım ekonomı ıstıyorsam 1.2, benım tercıhım ekonomı oldugu ıcın 1.2 aldım memnunum 1.2 - 1.6 fabrıka verılerı asagıda hersey acık net kasayı tasımaz falan bunlar sehır efsanesı
clıo 1.2
Karışık 5,8
Şehirdışı 4,9
Şehiriçi 7,6
clıo 1.6
Karışık 7,8
Şehirdışı 6,1
Şehiriçi 10,6
Yazdığınız değerler 1.6 klasik otomatik clio içindir. Elma ile armut karışmış 4 ileri klasik otomatik 1.2 olsaydı o yakıt değerleri asla olmazdı. Tutturmuşsunuz bir kasayı taşımaz tantanası gidiyor, amacım tartışmak değil. Gerçekten merak ediyorum araçta 4 yetişkin ve klima açık 1.2'nin performansından memnun olurmuydunuz? Tabiki gider bunları mühendisler üretmeden tasarlıyor ölçüyor biçiyor, ancak motor eski bir motor güncel olmadığı için sıkıntı oluyor. Mk2 clio 2 990kg iken clio 3'te bu rakam 1165'e kadar çıkmış. Dolayısı ile clio2'de 1.2nin verdiği performans ve ekonomi ile clio 3'te durum aynı değil. Daha çok yazacak varda forum ortamını gerginleştirmeye gerek yok. 1.6'dan 1.4'e geçtiğim için onun bile performansını vasat buluyorken sizin 1.2 den memnun olmanız beklentilerimizin farklı olması anlamına geliyor.
krank demiş ki:Uzun yolda 95-100km arası sabitleyerek 5lt, şehir içinde yazın 7.8lt yakıyorum.Değerleri çok bulmuyorum,beni tatmin etmekle birlikte dediklerinize katılıyorum, bu değerleri veren 1.4 motorlar da var.
2 lt fazla yakarım,hiç değilse motor güçlü olsun tezi de doğrudur.1.4 16v98hp olan seçenek olsaydı onu tercih ederdim.1.2 nin sadece vergi avantajı var.
Aklın yolu bir hocam, zaten bu devirde en iyi alınabilicek benzinli motor 1.2 performans istemiyosak. Yine de 90'lık dci varken işi zor. :)