Clio 3 1.2 16V 2007 ARAÇ ALDIM-TAVSİYELERİNİZ

ClioIII araçlarımız, modelleri, genel araç özellikleri ve diğer özelliklere dair konular.

Clio 3 1.2 16V 2007 ARAÇ ALDIM-TAVSİYELERİNİZ

İleti ercanbs » 20 Mayıs 2011 11:04

Öncelikle Tüm arkadaşlara Merhabalar;
Bursa'da oturuyorum.Yaklaşık 2 ay önce 2007 model(Aralık 2006 trafiğe çıkış) Clio 3 Autantic 1.2 16valf benzinli araç aldım.Şu an Km:7300
Araba hakkında teknik konularda maalesef zır cahilim.
Şimdiyekadar silecek motoru için 150lira verdim maalesef,su gideri tıkandığı için.
Ayrıca akü bittiği için 120lira verdim.
Lastikleri değiştirdim 500lira verdim.
Bu siteden bilgi ediniyorum genellikle.Bu nedenle tüm arkadaşlara Teşekkür ederim.
Belirttiğim konularda müsait olanlar bilgi ve tavsiye verirse sevinirim.

yakıt:
Ortalamam şu an 8.3 Sert bir kullanıcı değilim.Bursa merkezde araç kullanıyorum,yollar okadar sorunlu ve yokuş değil.
Egzos testinde emisyon ayarı yaparsanız iyi olur demişlerdi.Bu yakıtı etkilermi? Nerede yaptırılır?
Ayrıca yakıtı etkileyen (sürüş haricinde) kontrol ettirmem-tamirciye göstermem gereken birşey varmıdır?

bakım:
Aracı aldığım kişi 75000 de bakımı var demişti.
2 ay sonra uzun yola gitmeden bakıma girmeyi düşünüyorum.Bakımda servisemi gitmeliyim ,sanayiye mi?
Özellikle dikkat etmem gereken birşey varmı bakımda?Neleri kapsayan bir bakım yaptırmalıyım?

Kullanım:
Özellikle rampa yukarı durmak gerekirse tekrar kalkmak zor oluyor,sizce normal mi?

Son olarak kullanışından memnunun,yakıt beklediğimden çok yakıyor ve bir türlü azaltamadım.Birde rampa yukarı kalkışlarda gaz yeme sorunu hariç problem yok.Tavsiye ve bilgilerinizi yazarsanız sevinirim.
Saygılar,Teşekkürler.
ercanbs
ACEMI ER
ACEMI ER

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75BG
Kilometre: 71000
Yakıt: TOTAL
Lastik Markası: LASSA
İsim ve Şehir: BURSA

Re: Clio 3 1.2 16V 2007 ARAÇ ALDIM-TAVSİYELERİNİZ

İleti ByOnder » 20 Mayıs 2011 13:28

Çok uzun konuşmak gerekecek yakıtla ilgili çok fazla ihtimal var fakat size kendimden sürüşün ne kadar etkilediğini anlatayım bende 2007 1,2 araç sahibiyim ve aracı 2 kişi kullanıyoruz babam ve ben babamın kesinlikle 8 den aşşa düştüğünü görmedim ben ise 5,5 i görebiliyorum uzun yolda dahada düşüyo ama bu rakamı yakalamak hakikaten çok çok sakin bi kullanış istiyo buda insanı sıkabiliyo bazen hani bi ara suzuki lerle en az yakıt harcama yarışı vardı onda gibi hissediyorum kendimi bu değerler için uğraştığımda.

Ben çok sık kullanıcı olmadığım için vergiyi düşünerek 1,2 aldım yoksa 1,2 bu araç için uygun motor değil uygun demeyimde ideal motor değil. hiç tereddüt etmeden 1,4 motorun daha az yaktığını söyleyebilirim mesela kalkışlarda trafikteyseniz mecbur akışa uymanız gerekio bu ivmelenmeyi yakalamak içinde çok fazla gaza yüklenmek zorunda kalıyorsunuz o anda değerler 14 15 i görüyo bunun sebebi motorun ufak olması işte bunu engellemek içinse çok sakin kalkışlar yapmak gerekiyo her fırsatta aracın cutoff özelliğini kullanmak gerekiyo boşa asla atmayacaksınız yani 1,2 de düşük değerleri yakalamak çok dikkatli kullanım istiyor.

Bunun haricinde bakım zamanınız gelmiş yağınız hava filtreniz bujileriniz enjeksiyonlarınız bunlar doğrudan yakıtı etkiler ve eminimki şuandada etkiliyodur çünkü bende bakım zamanı yaklaştığında yakıttaki artışı bariz hissediyorum özellikle hava filtresi ve bujiler çok önemli servismi sanayimi konusuna gelince bunada kendi tecrübelerimle cevap vereyim servis rutin ve daha sık değişen parçalarda gayet uygun nedir bunlar yağ, filtreler bujiler vs ama ağar bakımlar varsa servis bunlarda pahalı kaçıyo örneğin triger baskı balata yürür aksam vs iki tarafdanda fiyat almanız en doğrusudur fakat dikkat etmeniz gereken servisle kıyaslarken dışardan aldığınız fiyattada orjinal ürünlerin kullanılıp kullanılmadığıdır şimdilik bukadar sormak istediğiniz birşey olursa ekleyebilirim seve seve
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Motor Tipi & Gücü: 1.2 75 HP
Kilometre: 25000
Yakıt: Shell V-Max
Lastik Markası: Pirelli P6
İsim ve Şehir: Samsun

İleti ercanbs » 20 Mayıs 2011 14:31

Öncelikle çok Teşekkürler.
Demekki sürüşe biraz daha dikkat etmem gerekecek.
Bakım 60000 de ağır bakımlar yapılmış.15000 bakımı içinde dediğinizgibi servis ve sanayiyle konuşup mantıklı geleni uygulayacağım.

Kafama takılan bir konu;egzos testinde,personel emisyon ayarı yapın demişti.Servistemi yapılır acaba bu ve araç için etkinliğini bilen varmı?
Tekrar tekrar Teşekkürler.
ercanbs
ACEMI ER
ACEMI ER

İleti ByOnder » 21 Mayıs 2011 10:58

Bunu yapan özel yerler var sanayide mutlaka raslarsınız muayne ve egsoz ölçüm tüv e geçmeden önce bu yerler egsoz muaynesi işlemlerinide yapardıı şimdi sadece ayar yapıyorlar yani aracınız muayneden geçmediğinde gideceğiniz yer yakıtla tabiki doğrudan alakalıdır aracınızın yakıtı sağlıklı şekilde yakıp dışarıya atıp atamadığı ölçülür kısacası.
ByOnder
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Motor Tipi & Gücü: 1.2 75 HP
Kilometre: 25000
Lastik Markası: Pirelli P6
İsim ve Şehir: Samsun

İleti elensi59 » 04 Haziran 2011 15:06

4 yaş üzeri araçlarda yetkili servislerde %25 indirm var kaçırmayın derim ben kaçırmadım :) worldle bonusa da 6 taksit yapıolar. keşke lastikleri servisten alsaydınız bisiklet hediye ediyolardı :)

yokuşlarda kalkışlarda problem yaşamanız normal çünkü güçsüz bi motor.keşke dizel düşünseydiniz :)
elensi59
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5 leş 65+hp
Kilometre: 125000
Lastik Markası: PirelliPZero 1954516
İsim ve Şehir: Ozan - İstanbul

İleti ercanbs » 06 Haziran 2011 13:01

elensi59 demiş ki:4 yaş üzeri araçlarda yetkili servislerde %25 indirm var kaçırmayın derim ben kaçırmadım :) worldle bonusa da 6 taksit yapıolar. keşke lastikleri servisten alsaydınız bisiklet hediye ediyolardı :)

yokuşlarda kalkışlarda problem yaşamanız normal çünkü güçsüz bi motor.keşke dizel düşünseydiniz :)

Merhaba;
Mesajınız üzerine Bursa Renault Mais'i aradım ve bakım için fiyat sordum.
Araç şasi numarasını alıp inceledikten sonra,kampanya fiyatı olarak indirimli 300tl fiyat verdi periodik bakım için.
Sanırım 6 taksite bağlayıp yaptıracağım.
Bakım için aracı verirken özellikle yapılmasını-bakılmasını istememem gereken birşey varmıdır?
Teşekkürler.
ercanbs
ACEMI ER
ACEMI ER

Genel Konular

Kimler çevrimiçi