Clio III aracımın konforundan memnun değilim.

ClioIII araçlarımız, modelleri, genel araç özellikleri ve diğer özelliklere dair konular.

Clio III aracımın konforundan memnun değilim.

İleti MertDeniz » 29 Aralık 2010 19:53

Aracımın bilgileri imzamda yazıyor. Hiç bir sorunu yoktur. Ancak konforu düşük. Yol tutuş için konfordan ödün verilmesi gerektiğini biliyorum. Ancak Getz, Accent, Cerato, Logan, Jazz, Corsa, 207 vb. bir çok araca bindim. Hepsi daha konforlu geldi. Özellikle Dacia Logan'dan inip aracıma binince resmen moralim bozuluyor. Bu kadar fark olması üzücü. Acaba benim arabamda mı problem? Bu konuda tecrübelerinizi bildirirseniz memnun olurum.
MertDeniz
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Megane II Expression
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 85 BG
Kilometre: 30000
Yakıt: Shell V-Power
İsim ve Şehir: İstanbul

Re: Clio III aracımın konforundan memnun değilim.

İleti impossible » 29 Aralık 2010 20:01

konfor derken kastettiginiz tam olarak nedir? konu baslıgını görünce acıkcası cok sasırdım, hele ki karsılastırdıgınız diger aracları kullanan biri olarak onların daha iyi oldugunu söyleyince daha da sasırdım..
baska bi clio III kullandınız mı hic? yani en azından bi test sürüşü yapma imkanınız varsa deneyin derim..
ben bircok araca kıyasla clio III serisi araları tek gecerim?
dedigim gibi tam kastettiginiz nedir?
impossible
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio DynamiqueTomtom
Motor Tipi & Gücü: 3 x 1.5 dCI 85 hp
Kilometre: 0
Yakıt: değişken
Lastik Markası: Continental
İsim ve Şehir: murat - nazilli > bodrum > antalya

İleti MertDeniz » 29 Aralık 2010 20:19

Evet haklısınız tam olarak konfordan kastımı belirtmemişim. Düz asfaltta giderken olsun çukurlarda olsun aracım yolu çok hissettiriyor, sarsılıyor. Başka clio iii kullanmadım. Bizim sitede bir kişide Clio III var. Tanımıyorum ancak sorunumu bildirip bir test sürüşü yapmayı rica edeceğim.
MertDeniz
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti semih89 » 29 Aralık 2010 20:30

clio için tamam d sınıfı bir araç değil belki ama genel anlamda böyle bir sorunu yok. Aracın lastik havalarına bakar mısınız kitaptaki değerlerde mi ?
semih89
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 35000
Yakıt: EuroDizel Opet
İsim ve Şehir: ltba

İleti burak120320 » 29 Aralık 2010 20:47

clio'nun bu anlamda çok çok iyi olduğu söylenemez ama ben jazz ve 207 kullandım clio bence ikisinden de daha konforlu. senin amortisörlerde sorun olma ihtimali olabilir ??
burak120320
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: 308 Sportium
Motor Tipi & Gücü: 1.6 hdi
Kilometre: 52000
Yakıt: Shell Nitro
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: Ankara

İleti ugurluhan » 29 Aralık 2010 21:31

Bence Clio konfor olarak fena bir araç değildi. Özellikle uzun yolda. Hatta ben en çok bozuk yollarda içeriye çok az gürültü verdiğini söylerdim hep. O yüzden bence lastik ve amortisör konusunda sıkıntılarınız olabilir. Özellikle lastik seçimi sizi etkiliyor olabilir diye düşünüyorum.
ugurluhan
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: MEGANE 3 HB Dyn
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCi 105HP
Kilometre: 18000
Yakıt: Euro Dizel (SHELL)
Lastik Markası: Turanza ER300
İsim ve Şehir: ANKARA

İleti MertDeniz » 29 Aralık 2010 22:02

Hava basınçlarım kullanım kılavuzunda yazan değerlerle aynı. Ancak lastiklerim Pirelli P6000. Aldığımda bu lastikler vardı ve yeni alınmıştı. Bridgstone Turanza ER300 alırsam bu problemi çözer miyim? Amartisörlerde nasıl bir problem olabilir? Nereye gitmeliyim sorunu tespit edebilmek için?
MertDeniz
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti MertDeniz » 29 Aralık 2010 22:04

Lastiklerimin ölçüleri 185/60/15 88H Önleri 34 Psi Arkaları 29 Psi yapıyorum. Çoğunlukla otoyolda kullanıyorum zaten.
MertDeniz
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti Burock » 29 Aralık 2010 22:11

Açıkçası bu söyleminizde şaşırdım, amortisör ve lastik sorunu var gibi gözüküyor. Clio aracımı almadan önce tüm b sınıfı araçları kullandım, içlerinde en ideali corsa ve clio idi. Aracınızda teknik bir sorun olabilir. Konfor konusunda clio'dan gayet memnunum, tamam bir D yada C sınıfı gibi değil ama bana fazlasıyla yetiyor.
Burock
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: ClioIII Executive
Motor Tipi & Gücü: 1.4 16v
Kilometre: 0
Yakıt: Shell
Lastik Markası: Brigstone
İsim ve Şehir: Brk

İleti MertDeniz » 29 Aralık 2010 22:14

Ben Megane, Laguna kadar konfor beklemiyorum tabi ki. Ama inanır mısınız arabamın konforunu neredeyse kuş serisiyle karşılarştıracağım. Benim aradağım konfor Honda Jazz'da, Dacia Logan'daki kadardır.
MertDeniz
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti burak120320 » 29 Aralık 2010 22:18

MertDeniz demiş ki:Hava basınçlarım kullanım kılavuzunda yazan değerlerle aynı. Ancak lastiklerim Pirelli P6000. Aldığımda bu lastikler vardı ve yeni alınmıştı. Bridgstone Turanza ER300 alırsam bu problemi çözer miyim? Amartisörlerde nasıl bir problem olabilir? Nereye gitmeliyim sorunu tespit edebilmek için?

Turanza çok iyi bir lastiktir fakat oda sert yapılıdır, sizin konfor sorununuzu çözmeyebilir. Ben eski aracım clio 2 de michelin energy saver kullanıodum ve çok memnundum. turanzaya göre daha yüksek konfor sağlıycaktır. amartisörlerde sorun varsada servise yada bi ustaya gösterin çok kısa sürede anlıcaktır problem olup olmadığını..
burak120320
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

İleti MertDeniz » 29 Aralık 2010 22:20

michlein energy saver'ın ıslak ve kuru yolda yol tutuşu nasıl peki? 150 km/h da tedirginlik verecek kadar düşük mü yol tutuşu?
MertDeniz
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti ugurluhan » 29 Aralık 2010 22:23

Walla bence mümkünce bir de başka bir clio sürmeyi deneyin. Yani eğer oda size aynı gelirse demekki sizin beklentileriniz biraz daha üst düzeydedir... Zaten diğer durumda serviste bi gözden geçirtmeniz gerekebilir. Bir de lastik basınşlarını siz ayarlıyorsanız, hani petrolde felan.. Bazen o makineler bozuk oluyor... Fazla hava basıyor olabilirsiniz... Tabi küçük bir ihtimal ama ne bileyim... Bende ER300 var. Yol sesi felan gayet normal düzeyde. Ben memnunum. Ama lastik değişimi sorunu tamemen çözermi bilemem... İyi araştırmak gerek...
ugurluhan
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: MEGANE 3 HB Dyn
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCi 105HP
Kilometre: 18000
Yakıt: Euro Dizel (SHELL)
Lastik Markası: Turanza ER300
İsim ve Şehir: ANKARA

İleti burak120320 » 29 Aralık 2010 22:28

Açıkcası michelin hakkında pek iyi şeyler söylenmez forum ortamlarında ama ben 1 yaz 1 kış kullandım hiç bir kere frene basıp kaydığımı hatırlamıyorum. yüksek hızlardada hiç sorun yaşatmadılar bana, yol tutuş konusunda gayet başarılı BENCE. 2-3 hafta önce kışlık lastiklerimi takarken miyadı dolmuş olan turanzalarımı attım ve çok büyük ihtimal martta yine enery saver alacağım. siz yinede lastik değiştircekseniz iyi araştırın lastik seçimiyle ilgili bikaç konu var forumumuzda orada herkes fikirlerini ve tecrübelerini belirtmiş.
burak120320
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

İleti MertDeniz » 29 Aralık 2010 22:59

Başka bir aracı da kullancağım. Ama sizin söylediklerinize göre sorun benim lastiklerde ya da amartisörlerde. Çünkü beklentilerimin yüksek olduğunu sanmıyorum. Dediğim gibi kendi aracımdan sonra en fazla bindiğim araç Dacia Logan ve Logan'ın konforuyla benim arabamın konforunu karşılaştıramıyorum bile. Gidip bi ustaya göstereyim arabayı.
MertDeniz
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Sonraki

Genel Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 87 misafir