2012 inci beyaz clıoma cila için yardım

ClioIII araçlarımız, modelleri, genel araç özellikleri ve diğer özelliklere dair konular.

2012 inci beyaz clıoma cila için yardım

İleti garip80 » 24 Haziran 2012 20:35

arkadaşlar beyaz da cila parlaklığı fazla belli olmaz bildiğiniz gibi.sizce aracımın parlaklığını yitirmemesi için beyazı en çok gösterecek cila hangisi benim aklımda 2 marka var ama sizin fikirleriniz de önemli benim için saygılarımla.....................
garip80
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCİ 90 bg
Kilometre: 0
Yakıt: Dizel
Lastik Markası: bridgestone
İsim ve Şehir: sakarya

Re: 2012 inci beyaz clıoma cila için yardım

İleti humerus06 » 24 Haziran 2012 20:42

Ben 1 hafta önce Turtle Wax'ın nanotek cilasından sürdüm Bauhaustan set şeklinde 25 TL ye almıştım biraz yorucu bir işi ama dediğiniz gibi parlaklığı çok fazla belli etmedi... Ama tırnağımı sürdüğümde o iç gıcıklayan ses yoktu kaygan bi tabaka oluşmuştu...
humerus06
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII GrandTour
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 90 BG Euro5
Yakıt: Shell V-Power
Lastik Markası: Dunlop Sport SP 01
İsim ve Şehir: Uğur - ANKARA

İleti tabteam » 24 Haziran 2012 23:24

"autoglym super resin polish" (ince dairesel çizikleri azaltır, dolgu özelliği ile dolgu yaparak saklar), üzerine de "finish kare 1000 p hi-temp" (boyayı koruma altına alarak "hidrofobik" su itme özelliği kazandırır ve parlaklık verir.)
Ama ne uygularsan uygula, yanlış bilgilerle araç yıkadığın veya yıkattığın sürece en geç 2. yıkamada tüm koruma yok olur.
Farklı markalardan farklı kombinasyonlar da yapmak mümkün tabi: mesela "poorboys white diamond glaze" + "dodo juice white diamond wax" ya da dodojuice yerine "collinite 476"
tabteam
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: (Clio3) Honda JAZZ
Motor Tipi & Gücü: (1.5dci) FUN+
Kilometre: 32000
Yakıt: OPET
Lastik Markası: DUNLOP
İsim ve Şehir: Şükrü KESKİN DENİZLİ

İleti garip80 » 26 Haziran 2012 19:04

şimdi bakın arkadaşlar cila olayını çok araştırdım.Şimdi sizlerle de paylaşıcam.araçta en iyi parlaklığı almak için sıvı cilalardan ziyade katı wax ları tercih edin.ben uzun araştırmalarım sonucu 3 markada buluştum.1-fınısh kare 1000 p, 2- collıte 915 ve 3-Meguıars glaze veya NXT.şimdi bunların en iyisi fınıs kare 1000 p olanı neden mi teflon katkılı bi pasta cila 250 derece gibi bi sıkalığa dayanıyor yani arabası güneş altında olanlar için ideal.sıcağı yedikçe yüzeeye daha çok asılıyor ısıl genleşmesi çok çok iyi.ha gelelim neden mükemmel oluşuna:çünkü adamlar bu cilayla milyon dolarlık yatları ve boyalarını bununla tuzlu sudan koruyor ve şıkır şıkır parlak tutuyorlar eee varmı daha da ötesi ......
garip80
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCİ 90 bg
Yakıt: Dizel
Lastik Markası: bridgestone
İsim ve Şehir: sakarya

Genel Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 50 misafir