clio 3 2011 model

ClioIII araçlarımız, modelleri, genel araç özellikleri ve diğer özelliklere dair konular.

Re: clio 3 2011 model

İleti spss » 09 Şubat 2012 19:47

Aracımızda koltukları arkaya yatırmak ve acısını ayarlamakta çok zor oluyor. Özellikle hareket halinde iken tek bir mandal hareketi ile arkaya rahatça yatması gerekirken, aptalca bir yöntem olan çevirme tekniği ile koltuğu yatırabiliyorsun. Bu yüzden koltuk ayarları ile hiç uğraşmıyorum. :?
spss
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: ClioIII Ext. Edition
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65BG
Kilometre: 3000
Yakıt: Total Eurodisel
Lastik Markası: Lassa
İsim ve Şehir: Atakan-BURSA

İleti wlkn_23 » 09 Şubat 2012 20:16

liberty60 demiş ki:
spss demiş ki: Araç kendi kendine rampa yukarı gidiyor. :D

evet bu her sabah benim başıma geliyor. apartmanın garajından cıkarken araba 2. vitese geçiyor ve ben ayagımı gazdan çekmem gerekiyor tam ana yola çıkacağım zaman fakat ar4aba gerçekten yavaşlaması gerekiyorken ((çünkü yokuş bir yer bı bahsettiğim saha)) aksine biraz hızlanıyor hafifden bende ayağımı frene atmam gerekiyor:)) bu olay tam olarak nedi,r ama bana da biraz tuhaf geliyordu hersabah!!

Benim clio benzinli ama sanırım benim tahminin bu dizel araçlarda oluşan bir olay babam da peugeot 406 2.0 hdi var aynı olay ondada oluyor bana göre sebebi de motor araca göre güçlü ve büyk olduğu zaman ki bana göre 1.5 85 bg biir turbo dizel motor bizim clio ları uçurur yani rolantisi bile arabayı rolanti hızın da götürüyor rampa da bile yani benm anladığım bu aynı birebir olay babamın arabasında mevcut olduğu için yazmak istedim...
wlkn_23
ASTSUBAY ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v extreme
Kilometre: 50000
Yakıt: OPET
Lastik Markası: DUNLOP sp01
İsim ve Şehir: VOLKAN-ANTALYA

İleti krank » 09 Şubat 2012 21:53

2011 clio 3 grandtour 1.2 extreme edition'a 2006 Accent Era 1.4 select modelinden geçtim.Clioda beğendiğim noktaların yanında beğenmediğim noktalar da var.

Clio 3 ün + ları,
+ Yol sesi daha az,
+ Yol bilgisayarı daha kapsamlı eradaki 4 bilgiyi içeriyordu,
+ Süspansiyon,konfor ve yol tutuş kat ve kat daha iyi,
+ Vites geçişleri daha yumuşak ,era geri viteste sürekli takılırdı.
+ Koltuk kumaşları daha iyi,ön konsol yumuşak malzemeden oldğundan daha kaliteli duruyor,
+ Eramda 2 airbag vardı ancak ABS yoktu,clioda 4 airbag ABS+EBV+AFU var,
+ Camların koyu renk olması çok güzel ayrıca güneşlik takmaya gerek yok.
+ Clionun (grandtour) bagajı 439lt ve 2 katlı, erada bagaj 390lt idi.
+ Clionun ses sistemi daha iyi, radyo iyi çekiyor.
+ Clioda farlar daha iyi aydınlatıyor.
+ Yakıt soğuklardan tam tespit edemememle birlikte,clio az birşey daha ekonomik.Rodaj 3000km diyor kitapçıkta belki biraz daha düşer.
+ Clioda jantlar alaşımlı ve 15".

Clionun - leri
- Erada tavanda hem önde hem ortada lambalar vardı harita lambalarıyla toplam 4 lamba,güneşliklerin her birinde ayrı lambalar vardı,dolayısıyla çok aydınlıktı, clio kullanığım en karanlık araç,
- Clioada eşya koymak için hiç göz yok.Erada ortada kapalı bir göz,direksiyon altında biri şemsiye için 2 göz,el freninin aldında 2 bardaklık arkasında bir büyük göz,koltuk arkasında cepler,her kapıda ön-arka bardaklık şişelik vardı,clioda kapılara ancak peçete konulabilir.
- Erada koltuk yükseklik ayarı koltuğun ön ve arkasını ayrı ayrı kaldırıp indiriyordu.Ön kısmı baldırları destekliyecek şekilde kaldırmak mümkündü.Clioda olduğu gibi sadece inip kalkıyor.
- Eradaki 1.4 16v 97hp motor çok daha sessiz ve titreşimsizdi.1.2 clio motoru dizel gibi tıkırtılı çalışıyor.Yüksek devirlerde bağırıyor.
- Eradaki plastik işçiliği ve kalıplar daha düzgündü.Clioda vitesin bulunduğu kısımla,konsolun birleşim noktasından tırnaklar gözüküyor.Plastikler daha ince.
- Erada arka koltuklar daha genişti.
- Erada 4 cam elektrikli ve düğmeler ışıklıydı.Clioda arkaların kollu olması ilginç.
krank
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: ClioIII Grandtour
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v 75HP
Kilometre: 41000
Yakıt: Total 95
Lastik Markası: Falken sn832 ecorun
İsim ve Şehir: Tokat

İleti alperenfatih » 10 Şubat 2012 09:18

krank demiş ki:2011 clio 3 grandtour 1.2 extreme edition'a 2006 Accent Era 1.4 select modelinden geçtim.Clioda beğendiğim noktaların yanında beğenmediğim noktalar da var.

- Erada tavanda hem önde hem ortada lambalar vardı harita lambalarıyla toplam 4 lamba,güneşliklerin her birinde ayrı lambalar vardı,dolayısıyla çok aydınlıktı, clio kullanığım en karanlık araç,

- Eradaki plastik işçiliği ve kalıplar daha düzgündü.Clioda vitesin bulunduğu kısımla,konsolun birleşim noktasından tırnaklar gözüküyor.Plastikler daha ince.

- Erada 4 cam elektrikli ve düğmeler ışıklıydı.Clioda arkaların kollu olması ilginç.

Üst donanım seviyesinde arka camlar elektrikli(select en üst mü bilmiyorum)

Işık konsunda haklısın ben el feneri kullanıyorum.

O tırnakların görünmesi hakikaten kötü(yalnız her araçta yok) Yalnız plastik kalitesi de iyi bence. Ama 3 parçada bariz işçilik kusurları var benim araçta.
Era da deri direksiyon veya vites topuzu varmıydı söylememişsin.
alperenfatih
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V
Kilometre: 14000
Lastik Markası: bridgestone
İsim ve Şehir: A. Fatih Elazığ

İleti krank » 10 Şubat 2012 09:40

Eralarda baz donanımda bile 4 cam elektrikli oluyor.Select orta donanım düzeyiydi style da deri direksiyon ve vites topuzu var.Ben genelde aklıma gelen fonksiyonel farkları yazmaya çalıştım.

O plastik tırnaklar için servise bıraktım aracı, güya ayarlayacaklardı.Arkadan vidaları açıp öne çekeriz filan dediler.Ne yaptılar bilmiyorum ciddi bir değişiklik gözükmüyor.Erada plastik aksam daha sağlam, fan vs. kontrolleri daha masif.Cliodakiler biraz ince plastikten.

Bunla rufak tefek şeyler.Clionun artıları yine de daha çok.Mesela ciddi vergi avantajı var bunu yazmayı unutmuşum.
krank
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: ClioIII Grandtour
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v 75HP
Kilometre: 41000
Yakıt: Total 95
Lastik Markası: Falken sn832 ecorun
İsim ve Şehir: Tokat

İleti impossible » 10 Şubat 2012 10:44

clio'da faz II'de en full donanıma sahip tanıtım aracının birebir aynısına sahibim,

*yalıtım ve kullanılan malzeme çok iyi, kapılar ve gögüslüğün malzemesi farklı,mesela basit örnek yolcu airbag kapağı görünmüyor

*koltuk arkası cepleri mevcut, koltuk döşemeleri ve iskeletleri sizi sarıyor (virajlarda ve uzun yolda cok daha iyi hissediyorsunuz, kasmıyor, yormuyor)
ayrıca sürücü koltuğu yükseklik ayarı da var

*4cam otomatik,sürücü tarafı tek dokunuşlu, ve tek tuşla arka kapı ve camları etkisiz hale getirebiliyorsunuz (kücük cocuklarla seyahatte cok güvenli)

*yol tutusu sanırım daha iyi, milletin fren yaparak girdiği sehiricindeki virajlara ben hızımı artırarak girsem de araba kaymıyor

*antalya-denizli arası rampalarda clio III 65hp extremle vites küçültürken bu aracım 85hp olduğu için vites yükselterek çıkıyorum (ah bi de 105hp 6ileri olsaydı :!: )

*0-100 hızlanması cok iyi, ısıklarda mermi gibi kalkıyorum, çok güzel :D

*müzik sistemi orjinal 2tweeter ile 6 hoparlör, usb-ipod okuyucusu sorunsuz çalışıyor, ilk kez binenler bunların orjinal olduğuna pek inanmıyor :)

*her ne kadar bilmediğim yolda pek kullanmasam da (karadeniz yolculugum haric) tomtom entegre navigasyon aracın içini tamamlıyor(c hatta d segmenti araç sahiplerinin bile trafik ışıklarında arabanın içine bakıp yanındakilere de baktırması güzel bi duygu)

*aracımın rengiii, dinamik kırmızı :!: night&day en full donanımlısı ve artık sadece siyah-beyaz çıkıyor, bu da bi artı benim için

ve bunların hepsi fabrikasyon, benim yaptırdığım hiçbişi yok :Yahoo!:
impossible
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio DynamiqueTomtom
Motor Tipi & Gücü: 3 x 1.5 dCI 85 hp
Kilometre: 0
Yakıt: değişken
Lastik Markası: Continental
İsim ve Şehir: murat - nazilli > bodrum > antalya

İleti impossible » 18 Şubat 2012 09:48

bu kadar anlattıgım arabama pek kıyamadıgım icin sadece haftasonları turlamak icin kullanıyorum, normal zamanlarda işyerime servis ya da ikinci aracım fiesta van dizelle gidiyorum, o da clio'm kadar az yakıyor :)
impossible
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio DynamiqueTomtom
Motor Tipi & Gücü: 3 x 1.5 dCI 85 hp
Kilometre: 0
Yakıt: değişken
Lastik Markası: Continental
İsim ve Şehir: murat - nazilli > bodrum > antalya

Önceki

Genel Konular

Kimler çevrimiçi