omeralemdar demiş ki:readonly kardeşim öncelikle ailemize hoş geldin aracını güle güle kazasız kullanman dileklerimle.
gelelim aracımızdaki olumsuzluklara
< debriyaj yukarıda kavrıyor
sileceklerimiz asla kalkmıyor kalkarsa dahi ön kaputu zedeliyor
hırsız reno viraj kolçagı bende 1 adet < el tutma >
ön panelde klima, 4lü ikaz, radyo vs. olan plastik kısım soyuluyor
topido ve bagajda 5 tl. lambayı esirgiyor hırsız reno
bagaj birleşme noktasında uste çatlak oluşuyor
cam sileceginiden gelen su gider yeri çok dar oldugundan tahliye yeterli olmuyor < tahliyenin nasıl oluştugu forumda bol miktarda o konuda şikayet var!!!!
< en önemlisi bence aracımızın şase numarası ön de yazılı ok, ama motor numarasını < tüv araç muayne> bulamadı!! mesela benimkini hafif kusurlu geçtim eylülde yine muayne var bilmiyorum ne olacak> sanki aracı ben uretiyorum sanayi bakanlıgı nasıl musade etmiş? ama burası türkiye.....
benim gördüklerim eksiklikler bunlar ... aldıgımda banada geldiler araç çok yeni oldugundan bu kadar eksiklik belirtememiştim.
saol dostum hoşbulduk :) evet ben de bu kadar eksiklik farkedemedim henüz. ama senin yerine ben iletirim bunları bu sefer ;)
< debriyaj yukarıda kavrıyor: bu aslında biraz alışkanlık meselesi, hatta yukarda kavramasının avantaj olduğunu söyleyenler bile olmuş forumda, yarım debriyajda vites değiştirebilmek gibi :roll:
bagaj birleşme noktasında uste çatlak oluşuyor: bunu pek anlayamadım? bagaj menteşe tarafında tavan sacında mı çatlak oluşuyor zamanla?
ön panelde klima, 4lü ikaz, radyo vs. olan plastik kısım soyuluyor: faz1 demi bu durum faz2 demi? faz2 de piano black kaplama kullanılmış, pek soyulacak gibi görünmüyor sanki.
diğerlerini not aldım ileticem :)
burak120320 demiş ki:Aracını iyi günlerde kullan.. henüz servise gitmemişsindir büyük ihtimalle ama madem ayağına kadar gelcekler servislerin denetimininin çok çok yetersiz olduğundan, yetkisiz yetkili servisler olduğundan hatta dolandırıcı yetkili servisler olduğundan da bahset !!!
Teşekkürler hocam.. evet bence de kesinlikle dile getirilmesi gereken önemli bir konu. forumda görmüştüm, teşekkürler hatırlattığın için.
levolution demiş ki:tamirini sadece tornavida ve anahtar tutmayı bilen bir öğretmenin bile yarım saatte yapabildiği silecek motorunun değişim için 500 küsur lira istemenin müşteriyi servisten soğuttuğundan bahsedebilirsin.
ayrıca arabada olmadığı için sonradan takılan arka kapı üstü tutamaklarının yaylı olmasından ötürü tutup bırakıldığında küt diye kaporta sesi vermesini engellemek için ne yapabiliriz diye düşünürken iş arkadaşlarımla aramızda geçen şu diyalogdan da bahsedebilirsin:
- bu renault ar-ge'ye çok açık..
- niye ki?
- baksana, her parçasının iyileştirmesi için beyin fırtınası oluşturmamız gerekiyor..
Arka kapı üstlerine taktırdığın tutamaklar öndeki ile aynı değiller mi hocam? öndeki yavaş yavaş kapanıyor ses çıkarmıyor çünkü.
evet serviste parçalar için çok fahiş fiyatlar veriyorlar, benim de ekletmeyi düşündüğüm bikaç bişey var aslında ama bu fiyat politikası yüzünden ekletmedim. Aracın orjinalliği bozulmasın daha diye dışarda da ekletmedim. (Orta kol dayama + senin dediğin gibi arka tutamaklar vb.)
biyerde de küçücük pilli bir el feneri için 85 tl fiyat biçmişlerdi :) piyasa ederi 10 tl ya var ya yok :)
aldım notlarımı, ileticem...
memnuniyeti olan yok mu? hep şikayetler gelmiş nedense
[ img ]