Öncelikle Tüm arkadaşlara Merhabalar;
Bursa'da oturuyorum.Yaklaşık 2 ay önce 2007 model(Aralık 2006 trafiğe çıkış) Clio 3 Autantic 1.2 16valf benzinli araç aldım.Şu an Km:7300
Araba hakkında teknik konularda maalesef zır cahilim.
Şimdiyekadar silecek motoru için 150lira verdim maalesef,su gideri tıkandığı için.
Ayrıca akü bittiği için 120lira verdim.
Lastikleri değiştirdim 500lira verdim.
Bu siteden bilgi ediniyorum genellikle.Bu nedenle tüm arkadaşlara Teşekkür ederim.
Belirttiğim konularda müsait olanlar bilgi ve tavsiye verirse sevinirim.
yakıt:
Ortalamam şu an 8.3 Sert bir kullanıcı değilim.Bursa merkezde araç kullanıyorum,yollar okadar sorunlu ve yokuş değil.
Egzos testinde emisyon ayarı yaparsanız iyi olur demişlerdi.Bu yakıtı etkilermi? Nerede yaptırılır?
Ayrıca yakıtı etkileyen (sürüş haricinde) kontrol ettirmem-tamirciye göstermem gereken birşey varmıdır?
bakım:
Aracı aldığım kişi 75000 de bakımı var demişti.
2 ay sonra uzun yola gitmeden bakıma girmeyi düşünüyorum.Bakımda servisemi gitmeliyim ,sanayiye mi?
Özellikle dikkat etmem gereken birşey varmı bakımda?Neleri kapsayan bir bakım yaptırmalıyım?
Kullanım:
Özellikle rampa yukarı durmak gerekirse tekrar kalkmak zor oluyor,sizce normal mi?
Son olarak kullanışından memnunun,yakıt beklediğimden çok yakıyor ve bir türlü azaltamadım.Birde rampa yukarı kalkışlarda gaz yeme sorunu hariç problem yok.Tavsiye ve bilgilerinizi yazarsanız sevinirim.
Saygılar,Teşekkürler.