Bagaj aydınlatması tam anlamıyla bitti.ilgilenen arkadaşlara aşagıda açıklamaya çalışıcam...
gerekli malzemeler:
1.4 adet led (herhangi bir renk olabilir.ben beyaz kullandım.
2.4 adet çeyrek watt 500 ohm direnç.
3.lehim havya.
4.üzerine monte etmek için beyaz köpük.(ben onu bulabildim daha değişik malzemelerde kullanılabilir.
image002ye2.jpg
ledleri önce köpüge istedigimiz aralıklarla yerleştiriyoruz
led.JPG
köpüğün arka tarafında ledlerin + uçlarına birer adet direnç lehimliyoruz.. 4 direncin diger uçlarını birbirine lehimliyoruz.burası devrenin + ucu olacak..(ledlerin + uçları uzun olan bacaklarıdır.) ledlerin diger uçları olan - uçlarınıda birbirine lehimleyip devrenin - ucunu elde ediyoruz. bu + ve - uçlara 10- 15 cm kablo lehimleyerek baglantı yapmaya hazır hale getiriyoruz.
S6303791.JPG
emniyetli olması açısından arka taraftaki baglantıların üzerini sıcak silikon ile kapladım.ki bir temas halinde zarar görmesin.
sıra arabadaki işlemlerde:
önce bagajdaki hazır haldeki voltaj kablosunu bulmanız gerekiyor.işte bu.döşemenin hemen altında göreceksiniz...
S6303793.JPG
köpügün kenarlarından monte edilecek yere uygun ayarladıktan sonra ben çift taraflı bant kullanarak devreyi yuvasına iç taraftan monte ettim.voltajıda jakı kesmeden biraz gerisinden bağladım.burada yaptıgımız devrenin + ucunu (direçlerin baglı oldugu uç) bagajdan çıkardıgımız volaj kablosunun kırmızı olanına baglıyoruz.haliyle diger uçta _ uç.....
S6303797.JPG
S6303798.JPG
SONUÇ GÜNDÜZ........
S6303800.JPG
SONUÇ GECE........
S6303811.JPG
S6303805.JPG
ESTETİK BAKIMDAN ÇOK GÜZEL DURUYOR.AYRICA VERDİĞİ IŞIK SÜPER.........Kolay gelsin...............
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.