[3.x Auth] Gösterge Panelini Sökme/Takma ve Parçalama

Aracımıza uyguladığımız küçük büyük her tip modifiye çalışmaları.

[3.x Auth] Gösterge Panelini Sökme/Takma ve Parçalama

İleti Devrim » 13 Eylül 2008 02:24

Arkadaşlar selam.

Bu akşam ani bir kararla gereçleri alıp daldım araca. Gösterge panelini çıkarttım. Gerçekte göstergeleri boyama niyetiyle bu işe giriştiğimden paneli de neredeyse paramparça ediyordum ama sadece işime yarayacak kadar ileri gittim.

:!: Uyarımı yapmak zorundayım yine; kendi çalışmanız esnasındaki zararlardan sorumlu değilim. Arıza durumunda Garanti mevcut olmayacaktır.
Çalışmanızı yaparken kontağı kapalı tutunuz.


Toz ve kirlilik için kusura bakmayın. Ama muhtemelen sizin de panel bölgesi bu hâldedir. En azından temizlik yapmak isterseniz 34 adet fotoğrafla buyrun yaptıklarım:

1) GEREÇLER:

1 adet tornavida: bazı zorlama, açma, ittirme vb. işler için.
1 veya 2 adet ince yapılı meyve bıçağı(?): Döşeme veya plastik bölgelere zarar vermeden sökme işlemleri için.
1 adet pens: Ufak bölgelerde ince işler için (Opsiyonel).
1 adet (havanın durumuna göre) el feneri: Dip ve karanlık yerleri rahat görebilmek için (Hava karanlık olmasa da gerekebilir).

***

2) PANELİN SÖKÜLMESİ:

Aşağıda elips şeklinde renklendirdiğim noktalarda, paneli çerçeveleyen iç plastik kaplamanın üst tutaçları var. Meyve bıçaklarıyla biraz aralayıp aşağı doğru nazikçe asılınca geliyorlar.

[ img ]

Bu plastik çerçeve, aslında oldukça esnek yapıya sahip. Bir süre çekiştirseniz çıkartabilirsiniz. Üst tarafı biraz çıkarttıktan sonra alt kısımlardaki tutaçları da ortaya çıkartabilirseniz, çerçevenin bütünü kolayca çıkartabilirsiniz. Bu arada, direksiyonu inebildiği kadar aşağı indirebilirseniz çalışma rahatlığı açısından iyi olabilir.

[ img ]

Ve bütün olarak çıkmış hâli. Tutaç yerlerini ve tiplerini görebilirsiniz.

[ img ]

Panelin maskesiz (çerçevesiz) görünümü.

[ img ]

Paneli yerinden çıkartmak az bir efor gerektirebilir. Yukarıdaki fotoğrafı inceleyiniz. Panelin üst sağ ve sol köşelerinden çıkan çubuk benzeri plastik kollar görünüyor. Aşağıdaki fotoğrafta ise zoom yapılmış hâli var. O kollar (Bkz. renkli elips.) birer kıskaç içerisinde. İki elinizle usulca çekince yerinden çıkıyorlar. Kontrollü asılın.

[ img ]

Çıkarılmış hâli... Aynı şekilde sol tarafı da çıkartınız.

[ img ]

Üst tarafı çıkarttıktan sonra alt kısımlarda ne olduğu belli değil gibi. Panel alt kısmında, sağda ve solda sadece iki ufak çubuk şekilli ayak var içeri doğru uzanan. (Bkz. Aşağıdaki foto - renkli elips.) Paneli biraz alt kısımdan kavrayarak kendinize doğru çekerek çıkartabilirsiniz. Fakat kontrollü asılın ki panel yerinden kurtulunca benim gibi elinizi zedelemeyin!. Bu fotoğrafta panel yerinden sökülmüş durumdadır. Sökme anını fotoğraflayamadım; hem olanak hem de çekecek görüş açısı yoktu. (Lütfen bu ve sonraki fotoğraflardan, panelin alt ayaklarının şeklini inceleyin. Yapısını kavrarsanız sizin ilk söküşünüz daha kolay olacaktır.)

[ img ]

Bu bölümün son işlemi olarak da data soketini çıkartarak panelimizi özgür kılıyoruz.

[ img ]

Aracın olması gereken yerinde gösterge paneli yok şu an. Hayli ilginç. Yeni çekilmiş dişin boş yeri gibi. : PpPp

[ img ]


[ img ]

Şu an gösterge paneli, aynen bir oyuncak gibi elimde duruyor.

[ img ]

Aletin arkasında LOW SERIES yazıyor iyi mi. Biraz alındım hani... :)

[ img ]


ÖNEMLİ:

Arkadaşlar. Şimdi yukarıdaki işlemlerle paneli çıkardık ama ufak ve önemli bir noktayı gözden kaçırmamak gerek. Ben paneli çıkardığımda, aynen aşağıda renkli elipsle işaretli bölümde göründüğü gibi bir şey yoktu. Fakat aslında oralarda yapışkanlı naylonlar olmalıdır!. Sizin denemenizde paneliniz bu naylonlarla beraber çıkabilir, ama çıkmayabilir de. Çıkmadıysa muhtemelen bende olduğu gibi naylonlar yuvada kalmıştır.

[ img ]

Aşağıdaki iki fotoğrafta, panelin yuvasında, sağ ve soldaki girişlerde sıkışmış naylonları görüyoruz. Paneli çıkarırken çok hareket ettirmiş olabilirim ya da zaten çıkmayacaklardı...

[ img ]

[ img ]

Bir pens yardımıyla onları aldım oradan.

[ img ]

[ img ]

Emin bir yere koyunuz, tahmin edeceğiniz gibi, panelimizi geri takarken gerekecekler. Kuvvetli ihtimalle bu naylonlar, sarsıntılara karşı paneli koruyor ya da ses-tıkırtı gibi sesleri izole etmeye yarıyor olabilir.

[ img ]

***

3) PANELİN PARÇALARA AYRILMASI:

"Parça" derken tabii ki transistörüne kadar değil. Cihazın yapısının nasıl olduğunu göstermek için bu bölümü düşündüm. Halâ boyama arzusu duyduğum için daha ileri gitmem gerekiyordu zaten. :mrgreen:

Öncelikle panelin üzerindeki saydam plastiği (panel camı diyelim biz) çıkartmak gerekiyor ki bu basit bir iş. Aşağıdaki üç foto'da, camın tırnaklı ayaklarını tespit edip tek tek gayet nazik şekilde çıkartıyoruz.

[ img ]

[ img ]

Şu hâldeyken rakam kadranlarına ve ibrelere dokunabiliyorsunuz. Ama tamamen çıplak hâlde değiller. Ve halâ bu şekilde boya yapamam. Yapsam da çok riskli olur. :roll:

[ img ]

Daha sonra üstteki plastik çerçeveyi sökebilmek için önce panelin alt tarafındaki 3 adet tırnağı (renkli elipsler),

[ img ]

Sonra da üst tarafındaki 2 adet tırnağı (renkli elipsler) sökmemiz gerekiyor.

[ img ]

Bunu bir tornavida yardımıyla kolayca yapabiliyoruz. Aşağıda görüldüğü gibi, siyah tırnakları çok esnetmeden, yani kırmadan biraz kaldırmak yeterli oluyor. Diğer elimizle de üst çerçeveyi dışarı doğru zorlatırsak, tornavida ile kaldırdığımız tırnak hemen kurtuluveriyor zaten.

[ img ]

Ta taaa! İşte ibreler ve rakamlar tamamen çıplak hâlde. Çerçeve elimde. ARTIK ONA İSTEDİĞİMİ YAPABİLİRİM! :mrgreen:

[ img ]

[ img ]

Dynamique veya (sanırım) Extreme modellerde olduğu gibi sadece çerçeveleri boyamayı düşünüyorum. Ama bunun için çok iyi bir işçilik, özellikle boyanmayacak yerleri bantlamada ustalık gerekecek. Neyse, du' bakalım. :roll:

[ img ]

***

Aşağıda, panelin yapısına ilişkin bir iki fotoğraf var...

Rakamların veya tüm ibarelerin olduğu yüzey basit, ince bir kağıt. Gerçi, kağıttan daha sağlam, naylon alaşımlı, bükülebilen ince bir yüzey.
İbreleri sökmek için biraz baktım ama kıyamadım, zorlamak istemedim. İbreler hemen çıkıverseydi, rakamları yazılı olduğu kağıdı tamamen çıkartabilecektim.

[ img ]

Tahmin edeceğiniz gibi, ortadaki büyük dairenin içinde yine minik daire şekilli odacıklar var. Oralarda led'ler mevcut. Gelen ışık sayesinde, kağıttaki şekli görüyoruz vs.vs.
[ img ][/size]

***

4) PANELİN TOPLANMASI VE MONTESİ:

Öncelikle dikkatli şekilde üst koyu renk çerçeveyi, tırnaklarının geldiği yerleri hizalayarak tekrar takıyoruz.
Sonra da panel camını yine tırnaklarının denk geldiği yerlere yerleştirip nazikçe bastırarak takıyoruz.

Bu şekilde, panelimiz yine tek bir parça olarak elimizde duruyor olmalı. Bu noktada, anlatımımın başında bahsettiğim, panelin alt ayaklarının yapışkanlı plastiklerini takmalıyız. Eğer sizde bu sorun olmazsa burayı atlayabilirsiniz.

Aşağıdaki gibi naylonu elinizle rahatça oraya yerleştirebilirsiniz/yapıştırabilirsiniz.

[ img ]

Ben naylonları yapıştırdıktan sonra data soketini takıp test yaptım. Sıradışı bir hareket olmadığı sürece arızalanma yaşanılacağını sanmıyorum. Teste gerek yok bence ama yine de görüntü hoştu. Yalnız tam bu saniyede, soketi takarken farlar yandı aniden! İnanın iyi tırstım. Eyvah! Bir şekilde soketi ters takmayı becerebildim ve kısa devre yaptım diye düşündüm. Kan basıncım tavan yaptı ve sanki "1 2 3 tıp" oynamış gibi dondum kaldım. Ama hemen farkettim ki sol kolum far çubuğunu itmiş ve "Follow Me Home" özelliği devreye girmiş!. :lol:

[ img ]

* Paneli yuvasına kabaca yerleştirdim.
* Hava karardığı için el fenerini ağzımla tutarak, panelin alt ayaklarının oturacağı noktaları gözüme kestirip ayakları bastırarak oturttum.
* Sonra da üstteki çubuk şekilli kolları da yerine oturttum. Paneli oturtması çıkartmasından kolay oldu. : )
* En son olarak da ilk aşamada (ilk üç foto) çıkarttığımız plastik çerçeveyi oturttum çat çat diye...

Tertemiz oldu...

[ img ]

***

Bu arada, komik bir şey 'oluştu'. Paneli söktüm, camını da söktüm. İbrelere dokunabiliyorsunuz ya, devir ibresini elimle hareket ettirdim. Bıraktığım yerde kaldı. İbre 500 devrin az altındaydı.

[ img ]

Sonra merak ettim, acaba bilgisayar bu işe ne diyecek?! :mrgreen:
Hemen soketi bağladım ve aracı çalıştırdım. Devir 1250 civarındaydı! : ))

[ img ]

Düşünsenize, diğer bir konuda devir saatlerinden bahsettik. Boşverin onları; çevirin bizimkini 1000 devire, çalıştırınca 1800 görünsün. 5'inci viteste giderken 4bin küsür devirler görürsünüz.
Ya da hız ibresini 5 veya 10 sayı yukarı çıkartın, uzun yolda radara yakalanmazsınız. :mrgreen: Veya 70 sayı birden artırın, yolda giderken eşinizi arkadaşınızı korkutun. Çok hoş ya... :D

***

5) SONUÇ

Bunlarla uğraşılırken top atıldı; İftar vaktini bulmuşum yani. Şu anda da bu yazıyı yazarken de sahur vakti olmuş, davullar çalıyor, araba alarmları susmuyor. ;)

Ben zevk olsun diye uğraşıyorum. Umarım işinize yarar. İşinize yaramasa da bilgi olarak kabul ediniz. Asıl amacım o daire şekilli çerçeveleri boyamak. Gelecek hafta civarı bir ara yapmayı planlıyorum. Sonuçları kendi garajımda sunarım.

Bazı arkadaşlarımız bunları "abartı" olarak yorumlayabilirler ve gayet haklılar da. :D Aman işte zevk yahu; iki meyve bıçağıyla arabayı söküyoruz. Bir de ekmek bıçağı alıp motoru falan indirmeyi plânlıyorum. :mrgreen:

Kolay gelsin...
Devrim
Site Admin
Site Admin
 
İleti: 3463
Kayıt: 09 Haziran 2008 02:41
Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya


Re: Gösterge Panelini Sökme/Takma ve Parçalama

İleti AII » 13 Eylül 2008 04:33

Tebrikler, Devrim bey siz bu gidişle elinize birde çekiç alırsanız kaportayıda düzeltirsiniz. Servise gerek kalmaz. Elinizden her iş geliyoer
AII
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI
 
İleti: 40
Kayıt: 31 Temmuz 2008 14:32
Konum: Maliye - Muhasebe Şefi
Marka & Model: CLIOIII 2008
Motor Tipi & Gücü: 1.2. V. Extreme
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: İsmail ARKAN/KONYA

Re: Gösterge Panelini Sökme/Takma ve Parçalama

İleti Devrim » 13 Eylül 2008 15:29

:) İşin şakası tabii ki. Gerçi bir yere kadar yapacaklarım. Becerebildiklerime girişiyorum.
Bir arkadaş demişti panelin 1 miyar civarında bir fiyatı olduğunu. Bunu söyledikten sonra fırça yedim eşimden, bozacaksın arabayı diye. :mrgreen:
Devrim
Site Admin
Site Admin
 
İleti: 3463
Kayıt: 09 Haziran 2008 02:41
Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

Re: Gösterge Panelini Sökme/Takma ve Parçalama

İleti samet358 » 13 Eylül 2008 18:00

abi çok sağol yaa. yeminnen aynı düşünce bende de vardı, sen gibi klima çerçeveleri & hoparlör kapakları &vites çerçevesi boyadım, bi eksik bu kalmıştı, halkaları boyamayı düşünüyodum, ama paneli açmak yemiyodu açıkçası :lol:
samet358
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
 
İleti: 137
Kayıt: 02 Eylül 2008 00:54
Marka & Model: ClioIII Auth.
Motor Tipi & Gücü: içten yanmalı
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: Bursa

Re: Gösterge Panelini Sökme/Takma ve Parçalama

İleti DOGAN » 13 Eylül 2008 20:00

süpersin abi ya valla ne diyeceğimi bilmiyorum inan :P
abi baktımda resimlerde bizim boyayabileceğimiz sadece çerçeve yerleri var,ve iki çerçeve arasına güzel bir şeyde eklenebilir belkide :P
DOGAN
Moderatör
Moderatör
 
İleti: 331
Kayıt: 09 Haziran 2008 09:44
Konum: Pendik/İST.
Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,4 16V. 98 Bg.
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: Doğan & Pendik/IST.

Re: Gösterge Panelini Sökme/Takma ve Parçalama

İleti ufuk5414 » 14 Eylül 2008 16:48

ayakta alkışlıyorum devrim bey sizi.bunları herkes yapamaz yapmaya da cesaret edemez bence.boyama işini sonraya mı bıraktınız.tamamen vaz mı geçtiniz?
ufuk5414
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
 
İleti: 124
Kayıt: 09 Haziran 2008 10:19
Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci
Kilometre: 60000
Yakıt: SHELL GTL+
Lastik Markası: BRİDGESTONE TURANZA
İsim ve Şehir: SAKARYA

Re: Gösterge Panelini Sökme/Takma ve Parçalama

İleti oguz1 » 14 Eylül 2008 17:39

Devrim gerçekten tebrikler, ben inan cesaret edemem. Fotolara bakarken birden aklıma servisteki mekanik ustalarından birisinin sözü geldi,( Benim sirkülasyon dağıtıcısını takarken sohbet etmiştik). Bu son versiyon araçların her tarafı logo gibi çek ve tak.
oguz1
Moderatör
Moderatör
 
İleti: 1068
Kayıt: 09 Haziran 2008 15:17
Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

Re: Gösterge Panelini Sökme/Takma ve Parçalama

İleti Devrim » 14 Eylül 2008 17:48

Arkadaşlar çok teşekkürler. Küçükken bizim JVC televizyon vardı, onu bile açmıştım valla. Ama sadece içine bakıp kapatmıştım. Bu tip meraklar biraz babamdan kalma. Ama fazla merağın sonuçlarını da bilmiyor değilim hani. :mrgreen:

DOGAN demiş ki:...bizim boyayabileceğimiz sadece çerçeve yerleri var,ve iki çerçeve arasına güzel bir şeyde eklenebilir belkide :P
Evet o iki daire dışında ne yapabiliriz? Ortaya ne gibi bi' atraksiyon koyulabilir? Ufak bir çıkartma olsa CLIO gibi ya da ne bileyim, bir şey bulsak koysak...

ufuk5414 demiş ki:...boyama işini sonraya mı bıraktınız.tamamen vaz mı geçtiniz?
Yo vazgeçmedim. :) Sonraya, belki gelecek haftaya bıraktım; biraz daha heyecanlı olsun diye. Ben bu aralar, sadece çerçeveleri ortada bırakacak şekilde kaplama tekniklerini tasarlıyorum kafada. Duck Tape dedilen, bu tip boyama işlerinde kullanılan bantlar var. Hatta Praktiker'de sprey boyaların olduğu reyonda satılıyor. Oradan temin edeceğim sanırım. Hatta yeni bir sprey de almam gerek. Eskisini bitirdim. :)

O işe girişince kesinlikle fotoğraflarla sunarım yine...
Devrim
Site Admin
Site Admin
 
İleti: 3463
Kayıt: 09 Haziran 2008 02:41
Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

Re: Gösterge Panelini Sökme/Takma ve Parçalama

İleti DOGAN » 14 Eylül 2008 18:16

aslında o araya aklıma gelen ilk şey renault F1 logosu oldu..!
DOGAN
Moderatör
Moderatör
 
İleti: 331
Kayıt: 09 Haziran 2008 09:44
Konum: Pendik/İST.
Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,4 16V. 98 Bg.
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: Doğan & Pendik/IST.

Re: Gösterge Panelini Sökme/Takma ve Parçalama

İleti Devrim » 15 Eylül 2008 04:08

Mmm, mümkün. Baklım, bir şey beğenemezsem boş bırakırım. : )
Nasıl olsa ben rahat durmam, daha kırk defa sökerim orayı... Neyse bakalım...
Devrim
Site Admin
Site Admin
 
İleti: 3463
Kayıt: 09 Haziran 2008 02:41
Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

Re: Gösterge Panelini Sökme/Takma ve Parçalama

İleti bluetouch » 15 Eylül 2008 11:46

gerçekten çok güzel bir çalışma ellerine sağlık kim bilir bunları hazırlayıp bizlere sunman ne kadar zamanını almıştır gerçekten ne kadar teşekkür etsek azdır.Acaba bu göstergelerin sarı ışıklarını değiştirip beyaz yapabilirmiyiz onu düşünüyom bende?sence mümkünmü bu?
bluetouch
ACEMI ER
ACEMI ER
 
İleti: 4
Kayıt: 26 Ağustos 2008 20:11
Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5dci
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: Ceyhun Vatansever/İstanbul

Re: Gösterge Panelini Sökme/Takma ve Parçalama

İleti Devrim » 15 Eylül 2008 12:11

Çok sağol Bluetouch. Bir tür görev olarak alıyorum bazı şeyleri ama daha çok bir zevk, bir hobi olduğu için hiçbirşeyden üşemiyorum.
Sağol, kelimelerin için...

bluetouch demiş ki:...Acaba bu göstergelerin sarı ışıklarını değiştirip beyaz yapabilirmiyiz onu düşünüyom bende?sence mümkünmü bu?
Bence mümkün.

Ama acaba sarı olarak gördüğümüz rengi veren led kendisi mi yoksa ışığın süzülerek geçtiği ara kağıt mı? Yukarıdaki PANELİN PARÇALARA AYRILMASI kısmındaki 4 ve 5'inci fotoğraflarda, üst çerçeveyi söküyorum. Onları değil de diğer çentikleri sökersen -yani taban tarafındakileri- sanırım devre plaketinin olduğu kısmı sökmüş oluruz.

Devreleri açarsak kanımca led'lere ulaşabiliriz. Boyama işi için giriştiğimde, alt kısmı açarım belki bilgi olsun diye...

***

Bu arada, Tuningrenault.com sitesinden bir arkadaşın ClioII'sinin iç görünümünü gördüm. Aşağıda görünen tablo ayrı bir konu ama ben gösterge paneline takıldım; farklı kontrast renkler... :) Ve aklıma geldi;

Bizim mevcut gösterge kağıdını çıkartıp, Photoshop ile birebir ölçülerinde bir çalışma yapabilirim. Renk ve rakam font'larını değiştirebilirim. Her türlü makyajı yapabilir ve bunları tekrar kaliteli şekilde bastırabilirim. Mevcut panel kağıdıyla aynı biçimde kesip yerleştirebilirim. Gösterge paneli hiç bir ClioIII'te olmayan bir hâl alır.

Ama mevcut gösterge kağıdının maddesini tanımlayamıyorum. Sanırım naylon!. Işığın geçeceği yerler saydam bırakılmış gibi. Eğer bunu anlayabilirsem uzun bir süreç içerisinde böylesine tuhaf bir modifiye işine girişebilirim.

Ya da bilmiyorum bu tip kağıtlar var mıdır, satılıyor mudur? Al kendin tak kullan şeklinde falan... Sanmıyorum gerçi...


Ciddi ciddi düşünmeye başladım son 5 dakikadır. 8-) Ne dersiniz? :mrgreen:
Eğer güzel bir sonuç çıkarsa, yaparız, ya da Photoshop'u kuvvetli arkadaşlar da yaparlar, birbirimize göndeririz olmaz mı? :mrgreen:

[ img ]
Devrim
Site Admin
Site Admin
 
İleti: 3463
Kayıt: 09 Haziran 2008 02:41
Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

Re: Gösterge Panelini Sökme/Takma ve Parçalama

İleti Devrim » 15 Eylül 2008 13:26

Ha ok, anlaşılmıştır merkez. :)

Murat demiş ki:...Aynı zamanda kadranın arka planı piyasada satılıyor...Tabii daha clioIII için çıkmamıştır ama Honda,Peugeot... gibi modellerin kadran arka planlarını değiştirebiliyorsun....Herzamanki gibi ClioIII'ü bulmak çok zor olucak gibi. :x

O zaman ben bu sektöre el atayım dermişim. Ama gerçekten çok merak ettim acaba yapabilir miyim diye. Düşünsenize, 2-3 tane yapıp, farklı zamanlarda takılabilir değişiklik olsun diye. Veya her sene değiştirebiliriz kafamıza göre...

Bir araştıracağım bu işi...
Devrim
Site Admin
Site Admin
 
İleti: 3463
Kayıt: 09 Haziran 2008 02:41
Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

Re: Gösterge Panelini Sökme/Takma ve Parçalama

İleti Bahadir » 15 Eylül 2008 15:42

Emeğine sağlık valla kardeş ya. Cidden bayağı uğraşmışsın. Ama şimdi ben sana bir soru soracağım. Sen gösterge panelini çıkartıktan sonra dikkat ettinmi? Panelden gelen bir ses oldu mu? Ne biliyim bozuk yollarda kasislerden felan geçerken ses felan başladımı? Merak Ettim Valla Yaww. Kolay Gelsin.
Bahadir
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
 
İleti: 155
Kayıt: 09 Haziran 2008 09:04
Konum: Bakanlıklar(İŞ) Eryaman (Ev) / ANKARA
Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65hp
Kilometre: 70000
Yakıt: Shell GTL +
Lastik Markası: Michelin Enegy Saver
İsim ve Şehir: Ankara

Re: Gösterge Panelini Sökme/Takma ve Parçalama

İleti Devrim » 15 Eylül 2008 16:01

Selam.

Yani, bir kez sökme-takma işini yaptıktan sonra gevşeyen veya ses yapan yerlerin oluşup oluşmadığını soruyorsan dikkatimi çekmedi. Dinlemedim değil aslıda, ama "eyvah zarar verdik" düşüncesini oluşturacak bir durum yoktur şu an.

Zaten sökülen-takılan parçaların öyle heme deforme olup gevşeyeceklerini sanmıyorum. Zaten öyle bir şey olsa yapay güderi veya bazı yardımcı elemanlarla sesler çok rahat giderilir. Görmüşsündür, zaten Renault iki yumuşak plastik kullanmış alt ayaklarda. Sorun yaşamayız bence...
Devrim
Site Admin
Site Admin
 
İleti: 3463
Kayıt: 09 Haziran 2008 02:41
Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya


Sonraki

Modifiye

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 72 misafir