ufuk5414 demiş ki:...sizce bu hızı rahatlıkla mı elde edyor.ben resmen 170 yaparsam bu arabaya işkence edeceğimi düşünüyorum... ...şehir içinde çok memnunum performansından.ışıklarda fırlıyorum otomatik gibi ben de...
İlk uzun yola çıkarken, şöyle 130'lara çıktığımda ben de öyle düşündüm.
"Motor ne zaman düşecek acaba?" dedim. Ama sanırım alışkanlıkla ilgili. Ondan sonraki şehir içi kullanımlarımda devir anlayışım yükseldi. Motorun sesini duyasım var artık. Sonra yine alıştım düşük devre ve az motor sesine. Sonra en son İstanbul'a git-gel 1400 KM boyunca 130'dan aşağı inmeyince şimdi şehir içinde yine 2700'den aşağı vites değiştirmez oldum. Ama bi' süre sonra yine 1900'da değiştiririm eminim. Belki bu dizel aracımızın ses özelliği böyledir. Ben de işkenceden çekiniyorum ama sonra düşünüyorum,
"Arkadaş! Motor bu! İşi bu! Çalışsın bakalım" diyorum. :)
Işıklarda fırlama konusunda da haklısın. Kırmızı ışıkta dururken eğer orta veya gerilerdeysem, kalkış yaptıktan sonra (1) ayağımı gazdan çekerek öndeki araçla olan mesafemi açmam gerekiyor veya (2) o da yetmiyor debreyaj'a veya az frene basmam gerekiyor. Bu, acemliğimden veya aceleciliğimden değil; ben normal 1'le kalkıp 2'ye geçççç-çemeden öncedeki araca yapışmış oluyorum. Ama eğer en öndeysem, bu şekilde normal kalkıyorum ve aynaya bir bakıyorum ki tüm ahali arkada kalmış.
(Bmw, Focus, Pasat vb. araçlar bu gözleme dahil değildir. :mrgreen: )