Mazda 3 SkyActiv 1.5 120hp Power

Tamamıyla bizlere (forum üyelerine) ait garaj konuları. Garajınızı açınız ve kendinizi, aracınızı tanıtınız.

Mazda 3 SkyActiv 1.5 120hp Power

İleti Devrim » 17 Ekim 2015 04:15

Eveeeeeeet. Hemen söyleyeyim, aylardır kaybolmamın sebebi bu değil beyler. Onun sebebi tembellik. Bu aracın sebebi uzun hikaye. :)

Ee malum, bizim küçük kız şu an 2½ yaşında. Sadece arka taraftaki darlık değil, tatile veya oraya buraya giderken bagaj yetmez olmuş, Clio 3'ümüz artık küçük gelmeye başlamıştı. Bu sebeple C sınıfı bir araç araştırmaya başladım. Amaç, daha büyük, geniş bir aile arabası almak idi. Yine dizel, yüksek beygir ve torklu bir araç olacaktı. Clio'da olduğu gibi yine banka kredisi kullanacaktık. Biraz birikim olduğu için bu kez en üst donanım seviyesine oynayacaktım. Hanıma dedim peşin peşin, "Bak hanım. :) Clio'da baz donanım aldık. Sonradan kafa basınca oturdum arabayı boyadım, söktüm taktım sis farını, park sensörünü, arka sis farını, ön angel'ları, jantları falan... Bu kez Allah ne verdiyse giriyorum, haberin olsun" diye. Onayı alınca önce giriştim internete sonra mağazalara (showroom'lara). Hemen hemen tüm markalara baktım baktım eledim, baktım baktım eledim. Sonuçta Ford ve Toyota ön planda kaldılar.

Ha tabii ki yılların Reno'cusu olarak Fluence'e de gittim. Hatta aslında Laguna aradım ben hep. Mağazadaki herif ısrarla Latitude dese de Laguna'yı aradı gözüm. Halâ satışta olsaydı alacaktım hemen. Değişmiş, başka bir isimle tekrar -sanırım- D sınıfı olarak geri gelecekmiş. Eğer Ford veya Toyota olmazsa Fluence'e dönecektim açıkçası. Çünkü Fluence'in bagajına acayip hasta oldum. Mağaza aydınlık olmasına rağmen, cep telefonun LED'i ile bakmam gerekti dibini görebilmek için. Harikaydı.

Neyse gel gelelim ben hatayı nerede yaptım? Etrafımda çok araç tüketmiş, tecrübe edinmiş arkadaşlara sormakta yaptım hatayı. :D Yine bir dizi ciddi fikir alış verişinden sonra A grubu arkadaşlarım Opel Astra zorlatması yaptı, B grubu arkadaşlar Ford C-Max veya D-Max gibi SUV ya da benzeri araçları koştular veeee, ve tek (evet bir tek) arkadaş da Mazda CX-3 dedi. Bu arkadaşa tepkim aynı şu "Artiz ne arar la bazarda?" diyen amca gibiydi. "Mazda ne la?" dedim. Şimdi Mazda konusu bambaşka arkadaşlar. Gençliğimde tek favori marka Mazda'ydı benim için. Yukarı açılan farları, otomatik camları, içeriden açılabilen bagaj ya da yakıt deposu kapağı falan, acayip tavdım, ama Tofaş 131'le falan hayatımız geçti işte. :) Sonraları ise (piyasadaki 323 veya 626 vb. modelleri saymazsak) Mazda'yı hep lüks kategoriye koyduğumdan unuttum gitti bu markayı.

Arkadaşım beni zorla Mazda'ya götürdü. CX-3 güzel araç, fakat bagajı istediğim standartta değil. Clio'nunki gibi. CX-3'ü almamın bir anlamı olmayacak derken hemen yanda Mazda 3'ü gördüm. Tipi, şekli, dizaydı falan şahhhhaaane. 90bin'den aşağı değildir fiyatı diye ilişmedim. Satıcı "size bunu verelim" şeklinde hiç sevmediğim bir ses tonuyla yaklaşsa da bindim direksiyonuna. Adam özelliklerini saydı saydı ve 82bin TL. deyince inanamadım. Çünkü o donanıma o fiyat pahalı değildi. Herşey orada değişti. Sözüm ona ben, nasıl olsa acelemiz yok diye rahat rahat araştırmalarıma devam ediyordum, ama aklım bir kere kalmıştı Mazda 3'te. Aşık olduğumu fark edince diğer mağazaları tekrar gezmeye başladım kayınçoyla. Jetta'ya bile baktım, fiyat aldım falan... Ama olmadı, Mazda 3 aldım. :D Konya yeterince indirim yapmayınca gittim Mersin'den 79'a aldım geldim. :) Mevcut Clio 3 dizelimiz duruyor, satmadık. Satmayacağız. Eşim kullanıyor şimdi onu. Üzerine devrettim.

Arabanın özelliklerine ilişkin bir iki diyeceğim şey var:

Motor. Öncelikle en üst donanım seviyesi Power. Power seviyede tekbir şanzıman ve tek bir motor seçeneği var. 6 ileri otomatik vites ve 1.5 Lt. 120hp benzinli atmosferik motor (turbo vb. besleme yok doğal olarak). Şimdi tabii bunca yıl dizel kullandıktan sonra bir insan, neden benzinli motor alır? Açıkçası bunun sebei, bu motorun 14:1 sıkıştırma seviyesine sahip olmasıdır. Benzinli motorların sıkıştırması daha az olduğundan ortalama yakıt tüketimleri çok yüksektir. Mazda, Skyactiv adını verdiği yeni üretim teknolojisi ile, çektiği benzini daha fazla sıkıştırarak (dizel motoru gibi - ama tam değil) mevcut yakıttan daha fazla enerji almış. Bu da muadil benzinli motorlara göre bir miktar daha yakıt tasarrufu yapmanıza olanak veriyor. Yine de, bir dizel kadar tasarruf yapmak söz konusu değil tabii. Bu motor, geleneksel benzinli motorlarla dizeller arasında bir yerde. Aslında benzine rağmen bu aracı almamın birden çok sebebi var. Fiyatı karşısında sunduğu donanım çok iyi. Aracın tipi, içi, bagajı çok iyi (419 Lt.). Daha önemlisi sürüş konforu ve verdiği haz çok iyi. Belki bunlar zaten C sınıfının özelliğidir, bilemiyorum, ama bu donanımı diğer araçlarda aradığımda fiyat 90'a zaten çıkıyor, hatta daha üzeri bile diyebilirim.

Tüketim. Eh, dizel aracımızda alıştık 4'lü değerlerde dolaşmaya. Dağlı tepeli otobanlı şehirler arası yollarda 4.1 ilâ 4.9 arası değerlere alışmış adamım ben. Şehir içinde bile bu değerlere düşürdüm aracı. Bundan sonra Mazda ile şehirde 6.4'lü değerlerde dolaşmak garip geliyor, fakat bir benzinliye göre yine iyi bir değer olduğunu düşünüyorum. En azından 120 beygirin karşılığını fazlasıyla alıyorum. Şehirler arasında ise 2750 devirde, 130 km/s hızda, sıfır motor sesi ile 5.4 lt. anlık tüketimi var aracın (fotoğrafta 5.7 görünse de). Dediğim gibi bir benzinli motora göre görmek istediğim rakamlar bunlar. Bu yüzden işin bu kısmıyla ilgili bir sorunum yok. Ayrıca araç sadece 1220 kilo. Ek olarak bir kaç markada gördüğüm bir sistem var: i-stop. Sıkışık trafikte veya bir süreliğine beklerken motor stop ediyor ve istenildiğinde yarım saniye gibi kısa bir sürede çalışıyor. Hani açıkçası, turboydu aman bir şey olur mu derdi olmadan her (5-10 saniyeyi aşan) duraklamalarda motoru durdurmak da yakıt tasarrufuna bir hayli katkıda bulunuyor. Aracın orta ekranında bu özelliği kaç saniye (tabii zamanla kaç saat) kullandığınız ve bu şekilde kaç kilometrelik yakıtı saklı tuttuğunuz gibi bilgiler de veriliyor.

Konfor. Sürüş keyfi ve konfora ilişkin diyeceğim hiç bir şey yok. Aslında denecek çok şey olduğu için yok. İşe bazen Clio ile gidip geliyoruz. Eşim sürüyor, pratik yapıyor. Mazda'yı resmen özlüyorum. Okuldan dönünce sırf işim var diye çıkıp dolaşıyorum. Daha sonra Clio'ya binince maalesef aradaki fark çok fazla be arkadaşlar. Bir keresinde eşim Clio'yu devretti trafikte bana, eve ben getirdim. "Hayatım, direksiyonda sıkıntı mı var? Böyle miydi bu? Lastikler mi indi acaba?" dedim. Hemen lafı yedim tabii, "N'oldu, hemen öyle? Aldın Mazda'yı, hemen bir çamur atmalar, karalamalar, direksiyon falan?" diye. :) Ve benzeri bir sürü hikaye. Tepkiler çok farklı, koltuklar, sürüş dinamikleri vs...

Neyse. Uzun uzun anlatmak da tuhaf oluyor hani... Durum bu arkadaşlar. Kızmayın bana ama Mazda hastaları neden hasta, anladım açıkçası. Ayrıca ilk göz ağrım Clio3 böcüğümüzü satmaya içimiz el vermedi, halen kullanıyoruz. Ne yürür aksamında ne motorunda ne de turbosunda en ufak problem yok. 120bin'e geldi neredeyse. Sanırım çok rahat bi' 200bin 300bin görürüz o araçla. Fakat bize bir C sınıfı lazımdı, onu da Mazda 3 ile değerlendirdik. Tabii ki aynı paraya veya daha ucuza dizel motor, manuel bir araç alınabilirdi. Bir iki modelde karar kılmıştım, ama ta ki Mazda 3'ün test sürüşüne kadar... :D

Fotoğrafları aşağıdadır. Katalog özellikleriyle şöyle:

Dış donanım. Gövde rengi kapı kolları, ön ve arka tamponlar. Gündüz farları - LED. Karartılmış arka camlar. Krom pencere çıtaları. Lastik tamir kiti (stepne lastik yok). LED arka farlar. Ön farlar - bi-xenon (yıkamalı). Ön sis farları ve krom çerçeve. Park sensörleri (ön ve arka). Siyah boyalı ön ızgara. Yağmur ve far sensörleri. Yan aynalar - gövde rengi, elektrikli ve ısıtmalı, katlanabilir. Yan aynalarda sinyaller. 18-inch alaşımlı jantlar. 245/45/18 lastikler.

İç Donanım. 60:40 katlanabilen arka koltuklar. 7" renkli (orta) ekran. Aktif Sürüş Ekranı (Head Up Display). Engine Start-Stop. I-Stop (Akıllı, rölantide durma sistemi). Ön ve arka koltuk kol dayaması. Aydınlatmalı torpido gözü (soğutma yok maalesef). Bluetooth®. Bose® müzik sistemi (9 hoparlör). Deri kaplı direksiyon, el freni, vites kolu. Direksiyonda F1 vites kulakçıkları. Elektrikli ön ve arka camlar. Gösterge paneli - Power. Güneş gözlüğü haznesi ile baş üstü konsolu. Güneşlikler - aynalı ve ışıklı. HMI kumandası (7" ekran için). Internet Radyo Uygulamaları (Aha Radio ve Stitcher uygulamaları ile internet radyo istasyonlarına, podcast'lere, haberlere ve sesli kitaplara erişim). Isıtmalı ön koltuklar (3 kademe). İç kapı kolları (gümüş). Kendiliğinden kararan dikiz aynası. Panel kaplaması (krom). Halı paspaslar. Radyo / CD / MP3 çalar. Sosyal Medya Entegrasyonu (Aha Radio uygulaması ile 7" ekranda Facebook ve Twitter'a erişim). Sürücü koltuğu bel desteği, eğim ve yükseklik ayarları. Tavan ışıkları - ön ve arka. USB (2 adet), AUX girişleri ve 12V çıkışı. Yol bilgisayarı.

Güvenlik. Akıllı Şehir İçi Fren Desteği (SCBS). Arka Araç İzleme Sistemi (RVM). Dinamik Stabilite Kontrolü (DSC). Çekiş Kontrol Sistemi (TCS). Elektronik Fren Basıncı Dağıtımı (EBD). Acil Fren Desteği (EBA). Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi (ABS). Lastik Basıncı İzleme Sistemi (TPMS). Yokuş Kalkış Desteği (HLA). 4 Disk fren. Etkin ön koltuk kemer gergi sistemleri. ISOFIX bağlantı noktaları. Mazda Gelişmiş Darbe Önleme Sistemi. Ön emniyet kemerleri uyarı lambası. Ön hava yastıkları. Ön ve arka perde hava yastıkları. Yan hava yastıkları.

Konfor. Anahtarsız giriş ve çalıştırma. Direksiyondan kumandalı müzik sistemi. Orta konsol kumanda sistemi (HMI - Human Multimedia Interface). Elektrikli kapı kilitleri. Hız Kontrol Sistemi (Cruise control, hız sabitleyici ve hız aşım uyarı özelliği). Klima (çift bölgeli otomatik). Uzaktan kumandalı merkezi kilit. Uzaktan kumandalı yedek anahtar.

Motor & Şanzıman. Hacim: 1496 cc. Maksimum güç: 120/6000 PS/dd. Maksimum tork: 150/4000 Nm/dd. Sıkıştırma oranı: 14.0:1. Silindir çapı x strok: 74,5 x 85,8 mm. 6 ileri otomatik (tork konvertörlü) şanzıman.

Ekonomi. CO2 Emisyonu: 129 g/km. EC emisyon seviyesi: Euro V. Hızlanma 0-100 km/s: 11,6 sn. Maksimum hız: 185 km/s. Tavsiye edilen yakıt: 95 oktan. Yakıt deposu kapasitesi: 51 Lt. Yakıt Tüketimi: Ortalama 5,5 Lt./100km., şehir dışı 4,8 Lt./100km., şehir içi: 6,8 Lt./100km.

Boyutlar. Aks mesafesi: 2700 mm. Boş ağırlık, sürücü dahil (75kg) : 1295 kg. Arka disk çapı: 265 mm. Havalandırmalı ön fren diski çapı: 280 mm. Uzunluk: 4585 mm. Genişlik: 1795 mm. Yükseklik: 1450 mm.


Link: http://www.mazda.com.tr/modeller/yeni-m ... -fiyatlar/ (Ekipman sınıfından Power'ı seçiniz.)

Görüşmek üzere...
Bu iletideki ekleri görmek için gerekli yetkilere sahip değilsiniz.
Devrim
Site Admin
Site Admin
 
İleti: 3463
Kayıt: 09 Haziran 2008 02:41
Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya


Re: Mazda 3 SkyActiv 1.5 120hp Power

İleti krank » 17 Ekim 2015 07:17

Bir arkadaşım zamanında; "Rahat etmek istiyorsan genelin dışına çık demişti." . En güzelini yapmışsınız hocam, güle güle binin.
krank
TEĞMEN
TEĞMEN
 
İleti: 228
Kayıt: 25 Ocak 2012 09:51
Marka & Model: ClioIII Grandtour
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16v 75HP
Kilometre: 41000
Yakıt: Total 95
Lastik Markası: Falken sn832 ecorun
İsim ve Şehir: Tokat

Re: Mazda 3 SkyActiv 1.5 120hp Power

İleti Emrebali05 » 17 Ekim 2015 09:31

Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin
Emrebali05
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN
 
İleti: 212
Kayıt: 08 Nisan 2015 15:07
Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCİ 65 Hp
Kilometre: 136284
Yakıt: Shell V-max
Lastik Markası: Dunlop 185/60/15
İsim ve Şehir: Bursa

Re: Mazda 3 SkyActiv 1.5 120hp Power

İleti bitsedegitsek » 17 Ekim 2015 13:07

Bindiğim yok ancak hayran olduğum bir araç. Hayırlı olsun.

6 ayda bir rutin bakıma girilmezse garanti bozuluyormuş diyorlar, öyle midir?
bitsedegitsek
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ
 
İleti: 92
Kayıt: 29 Nisan 2011 19:19
Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci 65 bg
Kilometre: 140000
Yakıt: Shell
Lastik Markası: Petlas
İsim ve Şehir: Fatih İZMİR

Re: Mazda 3 SkyActiv 1.5 120hp Power

İleti erim » 17 Ekim 2015 19:49

Devrimcim hayırlı olsun. çok güzel görünüyor. ben 2012 yılında 2010 model faz2 clio almıştım, hala benimle birlikte. Clio kullanıcısı olmak gerçekten çok güzel, ancak tabii ki aile olarak düşünüldüğünde, aile genişlediğinde daha geniş bir araç almak da zorunlu olabiliyor. Aracını kazasız belasız güzel günlerde gülerek kullanmanı dilerim. Herkese Allah gönlüne göre istediği arabayı kullanmayı nasip etsin.

Sevgiler.
erim
Site Admin
Site Admin
 
İleti: 599
Kayıt: 07 Haziran 2008 11:30
Konum: Istanbul
Marka & Model: CLIOIII-DYNAMIQUE
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI 85 HP
Kilometre: 91000
Yakıt: Shell Nitro+
Lastik Markası: Goodyear Efficientgr
İsim ve Şehir: Erim-İSTANBUL-Şişli

Re: Mazda 3 SkyActiv 1.5 120hp Power

İleti oguz1 » 17 Ekim 2015 20:50

Devrim hayırlı olsun güzel gözüküyor. Allah kaza bela vermesin, güzel günlerde kullan.

Benim ailede genişledi acil değiştirmel lazım ama inan zorluyorum cliodan ayrılmamak için şartları. Motoru sanki yeni açılmış gibi geliyor bana hala baskı balata değişmedi. Ataklığı ilk günkü kadar güzel. 8 yıl az değil.
oguz1
Moderatör
Moderatör
 
İleti: 1068
Kayıt: 09 Haziran 2008 15:17
Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

Re: Mazda 3 SkyActiv 1.5 120hp Power

İleti Devrim » 18 Ekim 2015 01:13

Çok teşekkürler herkese. Çok sağ olun arkadaşlar.

oguz1 demiş ki:...Motoru sanki yeni açılmış gibi geliyor bana hala baskı balata değişmedi. Ataklığı ilk günkü kadar güzel. 8 yıl az değil.
Aynen. 8 yıl az değil. Bizimki de 8 sene oldu, 116bin'de mi ne. Hâlâ 3'üncü vitesteki atılganlığı çok hoşuma gider. Ben aldığımdan beridir aynı fren balataları ile gidiyordum, ancak 110bin bakımında usta değiştirse tavsiyesinde bulundu, ama çok şart koşmadı. 120bin'de zaten masrafım olacak diye değiştirdim artık. Çok ekonomik bir araç bizimkiler. Sorunsuz, masrafsız.

bitsedegitsek demiş ki:Bindiğim yok ancak hayran olduğum bir araç. Hayırlı olsun. 6 ayda bir rutin bakıma girilmezse garanti bozuluyormuş diyorlar, öyle midir?
Valla öyle bir muhabbet var evet. Henüz 2bin kilometrede araç ve servise gitmedim, ne olacak bilmiyorum. Servis ücreti 300 TL. civarı. Senede 600-700 yapıyor. Bazıları, "Varsın garanti dışı kalsın, sorunsuz araç, bir şey olduğu olacağı yok" diyor ve genel olarak garanti süresince tamir vb. bir işlem görmüş pek birileri yok (henüz en azından). O işi araştıracağım 6 ay çok saçma. Konulan yağa yazık. :)
Devrim
Site Admin
Site Admin
 
İleti: 3463
Kayıt: 09 Haziran 2008 02:41
Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

Re: Mazda 3 SkyActiv 1.5 120hp Power

İleti bitsedegitsek » 19 Ekim 2015 20:09

Devrim demiş ki:Valla öyle bir muhabbet var evet. Henüz 2bin kilometrede araç ve servise gitmedim, ne olacak bilmiyorum. Servis ücreti 300 TL. civarı. Senede 600-700 yapıyor. Bazıları, "Varsın garanti dışı kalsın, sorunsuz araç, bir şey olduğu olacağı yok" diyor ve genel olarak garanti süresince tamir vb. bir işlem görmüş pek birileri yok (henüz en azından). O işi araştıracağım 6 ay çok saçma. Konulan yağa yazık. :)

Aslında rutin bakım aracın giderleri arasında ciddi bir yer kaplamıyor. Bir aracın yıllık minimum 6000-7000 tl gideri var. ( yakıt-kasko-sigorta-vergi-trafik cez.-park-bakım-lastik-silecek-varsa ağır bakım vs. ) 300 liralık + bir gider çok fazla yer kaplamıyor dolayısıyla. Bu araçtan sonra eğer imkanım olursa temiz 2. el mercedes c180 eğer o olmazsa mazda 3 almayı düşünüyorum. Ömürlük bir araç olsun istiyorum. Hoş clio'yu bunca yıl kullanan adam mercedes alırsa bir ömür kullanır galiba :D Tabi bir ara mazda 3'e binmem lazım, lüks görünüyor, sürerken o hissi veriyor mu bakmak gerek :D
bitsedegitsek
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ
 
İleti: 92
Kayıt: 29 Nisan 2011 19:19
Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci 65 bg
Kilometre: 140000
Yakıt: Shell
Lastik Markası: Petlas
İsim ve Şehir: Fatih İZMİR

Re: Mazda 3 SkyActiv 1.5 120hp Power

İleti impossible » 19 Ekim 2015 21:12

vaaayyy devrim hocam hayırlı olsun da sıkılırsın sen o arabayla boyancak oynancak hiçbir yer yok ıı yapamazsın sen kurcalamadan :D

daha az evvel gördüm aynısının kırmızısı çok hoş görünüyor, bende de rx8 hastalığı vardı ama onun motorlarında kronik sorun olduğunu duyunca almaktan vazgeçmiştim 2-3 sene kadar önce..

Konya'ya vw gökmen e golf highline dsg almaya gelmiştik biraz uzun kalsak arayacaktım seni ama saban yht ile geldik plakayı öğlen çıkartıp arabayı teslim alınca dönüş yoluna geçtik..

Allah kaza bela vermesin, sana mazda 3 yengeye clio hayırlı olsun :good:
impossible
YARBAY
YARBAY
 
İleti: 1445
Kayıt: 21 Ekim 2009 12:45
Konum: ..her daim güney
Marka & Model: Clio DynamiqueTomtom
Motor Tipi & Gücü: 3 x 1.5 dCI 85 hp
Kilometre: 0
Yakıt: değişken
Lastik Markası: Continental
İsim ve Şehir: murat - nazilli > bodrum > antalya

Re: Mazda 3 SkyActiv 1.5 120hp Power

İleti Devrim » 21 Ekim 2015 02:58

Vallaha aynen arkadaşım, bu araçta boyanacak takılacak sökülecek bir şey yok. :) Clio'ya yaptıklarımı bilen arkadaşlarım, öğrencilerim ve eşim dedi zaten, ne yapacaksın bu araca diye. :) Adamlar zaten herşeyi yapmış valla.
Çok teşekkürler güzel dileklerin için. Senin de aracın hayırlı olsun - diyeyim mi? Sana mı aldınız Golf'ü? Keşke gelmeden önce forumdan yazışsaydık GSM'leri falan, en azıdan bi' 10-20 dk. olsa da görüşürdük aslında. Başka zaman umarım. :)

bitsedegitsek demiş ki:Aslında rutin bakım aracın giderleri arasında ciddi bir yer kaplamıyor... ...Tabi bir ara mazda 3'e binmem lazım, lüks görünüyor, sürerken o hissi veriyor mu bakmak gerek :D
Doğru diyorsun aslında. Hiç öyle düşünmemiştim. Total olarak bir ton para yanında (en azından garanti süresi içinde) fazladan bakım yaptırmak çok fahiş sayılmayabilir... Aracın görünümü lüks ve acayip spor. Fakat atmosferik motoru, spor görünümün altına olmamış tabii. Fakat enteresan ki, sanki Capon amcalar, "Bir araba yapalım, tipiyle ve motoruyla tam Devrim'in seveceği gibi olsun" demişler sanki. Seni koltuğa yapıştıran bir performansı olmayınca tüketimi de abartı olmuyor. Fakat sürüş zevki çok iyi. Ya da daha önce dediğim gibi Clio'dan sonra E sınıfı gibi tınlamış olabilir bende. :) Umarım beğenirsin.
Devrim
Site Admin
Site Admin
 
İleti: 3463
Kayıt: 09 Haziran 2008 02:41
Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

Re: Mazda 3 SkyActiv 1.5 120hp Power

İleti impossible » 23 Ekim 2015 11:12

Devrim demiş ki:Çok teşekkürler güzel dileklerin için. Senin de aracın hayırlı olsun - diyeyim mi? Sana mı aldınız Golf'ü? Keşke gelmeden önce forumdan yazışsaydık GSM'leri falan, en azıdan bi' 10-20 dk. olsa da görüşürdük aslında. Başka zaman umarım. :)


yok arkadaşa aldık, ama honda civic elegance' ı sattırıp golf'ü bulan yani aklını çelen tamamen benim :oops:
dönüşte çay yolundan döndük, yolun yarısında ben kullandım güzel araba, golf 1.4tsi dsg highline donanım haziran ortası 79 seviyesinde aldık, seninkiyle hemen hemen aynı para.. gerçi şimdi 83-84 olmuş..

bi dahakine inşallah devrim hocam..

araba niye 33 plaka onu anlamadım? misal biz konya'dan aldık ikametgahın olduğu ile ait plakayla teslim ettiler
impossible
YARBAY
YARBAY
 
İleti: 1445
Kayıt: 21 Ekim 2009 12:45
Konum: ..her daim güney
Marka & Model: Clio DynamiqueTomtom
Motor Tipi & Gücü: 3 x 1.5 dCI 85 hp
Kilometre: 0
Yakıt: değişken
Lastik Markası: Continental
İsim ve Şehir: murat - nazilli > bodrum > antalya

Re: Mazda 3 SkyActiv 1.5 120hp Power

İleti Devrim » 29 Ekim 2015 22:29

impossible demiş ki:araba niye 33 plaka onu anlamadım? misal biz konya'dan aldık ikametgahın olduğu ile ait plakayla teslim ettiler
:D İşin orası benim fantezim. :)
Yahu bıktım 42 plakadan. Bu kez 33 olsun diye uğraştım Nüfus Müdürlüğünde. Konya'ya dönünce de tekrar aldırmadım - iş güç, tembellik falan. O sebeple Mersin'e gideceğim yarın oy kullanmaya. :) E iyi oldu, aile ziyareti yapacağım. Artık dönünce ikameti tekrar Konya'ya aldırırım.

Görüşmek üzere.
Devrim
Site Admin
Site Admin
 
İleti: 3463
Kayıt: 09 Haziran 2008 02:41
Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

Re: Mazda 3 SkyActiv 1.5 120hp Power

İleti ELT » 13 Kasım 2015 23:40

Hayırlı olsun Devrim Bey... Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin...
ELT
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
 
İleti: 113
Kayıt: 24 Ekim 2010 20:44
Marka & Model: Clio III 2011
Motor Tipi & Gücü: 1.5 DCI 85HP BVR
Kilometre: 100000
Yakıt: PO Vmax
Lastik Markası: Goodyear Ultragrip P
İsim ve Şehir: Sedat Çanakkale

Re: Mazda 3 SkyActiv 1.5 120hp Power

İleti semih89 » 31 Aralık 2015 20:50

Hayırlı olsun Evrım abi. dükkanı kaparsın artık :)
semih89
YARBAY
YARBAY
 
İleti: 1052
Kayıt: 10 Nisan 2009 20:43
Marka & Model: Clio Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 35000
Yakıt: EuroDizel Opet
İsim ve Şehir: ltba

Re: Mazda 3 SkyActiv 1.5 120hp Power

İleti Devrim » 01 Mart 2016 00:32

Sağ olun arkadaşlar, teşekkürler. :)

Yok valla dükkanı kapatmıyoruz. Clio'yu hanımın üzerine yaptık. :D Çoğunlukla artık o kullanıyor.
Satmaya kıyamadık. Motoru, turbosu, şanzımanı ve sairesi bir kez olsun tık demedi valla. Hâlâ da "rahat bi' 300bin yaparım" diyor - umarım. :)

Ben bir süredir doçentlik için hazırlanıyorum. Başka işler de var. Derken çok dağılıyorum, ama buralardayım hep. :)

Görüşmek üzere.
Devrim
Site Admin
Site Admin
 
İleti: 3463
Kayıt: 09 Haziran 2008 02:41
Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya



Garaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 95 misafir