Herhalde Clio 3'te bulunan genel sorunlardan biri bu,uzun lambaları yakamamak ve sellektör yapamamak,yada kolun ne yapacağına karar verememesi :)
Bir akrabamızın Clio 3 ü var 2007 model ayri gayrimiz yok,sürekli kullanıyorum aracı ve 2 senedirde arızalı bir far kolu vardı geçen haftaya kadar.
Anlıycağınız araç 2 senedir kısa farlar ile yolculuk yapıyor,kendisi vurdumduymaz biri olsada kolun fiyatının 250 tl olduğunu duyunca kendisine hak verdim
Okadar çok aç gözlü olmuşki servisler dışarıda bu kol 25-50 tl ye satılıyor(yani yurt dışı),Ebayda birkaç tane buldum ama elektronik olduklarından,arızalı olabileceklerini düşünerek cesaret edemedim almaya ,ama tamir edemeseydim yinede siparişini verecektim
Geçen hafta bu kolu söküp içini açtım,fotoğrafladım temizliğini yapıp yerine taktım
Sırf bunu paylaşmak için,başkalarınında sebeplenmesi açısından forumunuza üye oldum,ben sorunu çözdüm umarım sizlerde çözer ve şu küçücük çin işine benzer plastik ve elektrik şemasına 250~300 tl vermekten kurtulursunuz...
Sorun elektriği ileten malzemenin teker biçiminde imal edilmesi,eğer esnek bakır bir malzemeden imal edilseydi bence hiçbir sorun çıkarmazdı
Üstelik bu teker çalıştığı yüzeyede zarar veriyor,teker akımı geçirmiyordu herhalde birazda kararmıştı,ona ince zımpara uyguladım birde plakanın üzerinde gres yağa benzer bir katman vardı o sıvıyı temizledim,elektrik akımının geçtiği bir yüzeye neden sıvı uygulandığınıda anlayamadım,
Bütün herşey geçmeli,eli yatkın herkez bunu becerebilir
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]