Motordan gelen duman

ClioIII araçlarımız, modelleri, genel araç özellikleri ve diğer özelliklere dair konular.

Motordan gelen duman

İleti turaclio » 29 Ekim 2012 22:32

Merhaba
Clio grand tour extreme edition 1.5 dci 75 bg bir aracım var. daha 1 ay bile olmadı alalı kızımı...
o gün baya gezdim aracımla. alışveriş merkezine aracımı park ettim ve yanık kokusu gelmeye başladı. ( yanık kokusu plastik kokusuna benziyordu). kaputu açtım sonrada dumanı gördüm. renault yardımını aradım. motorun önüne geçince sol taraftan geldiğini söyledim. öncelikle bugün çok mu dur kalk yaptığımı sordular. bende bugün diğer günlere göre daha fazla gezdim dur kalk yaptım dedim sonra "alışveriş merkezinin otoparkına inerken ayağım debriyajda indim" dedim. sanırım bundan dolayı oldu dedim onlarda bana 1 saat bekleyin motor soğuduktan sonra tekrar motoru çalıştırın dediler ertesi günde servise istiyorsanız götürün dediler. dediklerini yaptım bir sorun olmadan eve geldim ancak aracı sıfır aldım bu gibi bir sorunla karşılaşmam doğal mı?
turaclio
ACEMI ER
ACEMI ER

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dci 75bg
Kilometre: 546
Yakıt: eurodizel
Lastik Markası: bridgestone turanza
İsim ve Şehir: ankara

Re: Motordan gelen duman

İleti semih89 » 29 Ekim 2012 22:48

3 seneden fazla oldu aynı motorda araçlar kullanıyorum benzer bir sorun yaşamadım.debiryajda ilk zamanlarda oldukça fazla kullanıyordum.sürüş tarzınızı bilmiyorum ama debriyajı mümkün oldugunca az kullanın.özellikle dedğiniz gibi bayır aşağı falan vitesle yada boşta inmek daha doğru. fazlasında zaten balata kokusu gelmeye başlar camlar da açıksa özellikle.
semih89
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 35000
Yakıt: EuroDizel Opet
İsim ve Şehir: ltba

İleti burak120320 » 29 Ekim 2012 23:06

Merhaba,
Baskı balatadır diye düşünüyorum. Kullanım tarzıylada alakalı olabilir, yokuşlarda falan yarım debriyaj kullanmamaya çalışın..
Bende yaklşık 2 ay önce 217 km'de astra aldım. Benden önceki sahibi bayan bana ulaştı ve arabanın sorunlu olduğunu söyledi, araç daha 100 km'ye gelmeden motordan dumanlar çıkmış, servise gitmişler baskı balata değişmiş, servisden çıktıktan kısa süre sonra yine aynı sorun.. Yine dumanlar vs.. yine baskı balata değişimi. Arabayı aldığım bayiye gittim, tamamen kullanıcı hatası olduğunu, bayanla birlikte test sürüşüne çıktıklrını ve sürekli yarım debriyaj kullndığını söylediler, kullanıcı hatası ise neden değişimler garntiden oldu diye sorduğumda iyi niyet diyip geçtiler. Hiç bir kullanıcının 200 km'de iki kez baskı balata değişecek kadar acemi olamayacağını düşündüğümden başka bir servise daha gittim (daha iyi olduğunu düşündüğüm bir servis). Orada da hiç bir sorun bulunmadı, teste çıktığım usta 500 metre bile yarım debriyaj kullanırsan yanar bunlar dedi. ben şuan 3500km'deyim herhngi bir sorun yaşamadım.
burak120320
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: 308 Sportium
Motor Tipi & Gücü: 1.6 hdi
Kilometre: 52000
Yakıt: Shell Nitro
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: Ankara

İleti Sani » 30 Ekim 2012 19:50

Baskı balatanızı bayağı yemişsiniz. Acil olarak debriyajı kullanmayı öğrenmenizi tavsiye ederim.
Sani
BİNBAŞI
BİNBAŞI

Marka & Model: 09 Megane3
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 105hp
Kilometre: 0
Yakıt: Opet Eurodiesel
Lastik Markası: Goodyear
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti furkansahin » 08 Kasım 2012 20:00

Yokuş aşağı inerken debriyaja basılı inmek balatadan mı yiyor ? Ben vites geçişlerinde, dişli birbirine girerken falan filan hikayesinde baskıdan gidiyordu diye biliyordum. Ne cahilmişim arkadaş :)
furkansahin
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: ClioIII 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1,2
Kilometre: 43000
Yakıt: Opet FullForce
Lastik Markası: GT Radial
İsim ve Şehir: Yalova

İleti semih89 » 08 Kasım 2012 22:10

ovvvvv :) Yokuş inerken çıkarken düz yolda farketmez debriyaja bastıgın an balata yenir. fren gibi düşünün :) ayırdıgı an yer. boşta bile olsa. mümkün oldugunda debriyajdan ayak kaçmalı :)
semih89
YARBAY
YARBAY

Marka & Model: Clio Dynamique
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 85bg
Kilometre: 35000
Yakıt: EuroDizel Opet
İsim ve Şehir: ltba

İleti dafkanat » 08 Kasım 2012 22:54

Bak bunu ben de yanlış biliyormuşum. Bir daha dokunmayalım o zaman debriyaja
dafkanat
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: Benzin+LPG(LR)
Kilometre: 120000
Yakıt: Lukoil
Lastik Markası: Michelin Energy Save
İsim ve Şehir: Doğan-UŞAK

İleti Sani » 08 Kasım 2012 23:38

semih89 demiş ki:ovvvvv :) Yokuş inerken çıkarken düz yolda farketmez debriyaja bastıgın an balata yenir. fren gibi düşünün :) ayırdıgı an yer. boşta bile olsa. mümkün oldugunda debriyajdan ayak kaçmalı :)

Yok böyle bir şey? Balata sadece motor çalışırken (vitesteyken) bastığınızda yenir. Tam basmanızda zaten ayrılmıştır ve hareketi durmuştur. Bu sebeple yarım debriyaj asla kullanılmaz.
Sani
BİNBAŞI
BİNBAŞI

İleti burak120320 » 08 Kasım 2012 23:44

Sani demiş ki:[Yok böyle bir şey? Balata sadece motor çalışırken (vitesteyken) bastığınızda yenir. Tam basmanızda zaten ayrılmıştır ve hareketi durmuştur. Bu sebeple yarım debriyaj asla kullanılmaz.

Benim bilgimde bu yönde, son kararımız hangisi :?:
burak120320
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: 308 Sportium
Motor Tipi & Gücü: 1.6 hdi
Kilometre: 52000
Yakıt: Shell Nitro
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: Ankara

İleti furkansahin » 09 Kasım 2012 13:33

burak120320 demiş ki:
Sani demiş ki:[Yok böyle bir şey? Balata sadece motor çalışırken (vitesteyken) bastığınızda yenir. Tam basmanızda zaten ayrılmıştır ve hareketi durmuştur. Bu sebeple yarım debriyaj asla kullanılmaz.

Aynen ben de öyle düşünüyorum. Ya da kökten çözüm olarak bence debriyaja basmadan vites atalım olmaz mı ? :)
furkansahin
UZMAN ONBAŞI
UZMAN ONBAŞI

Marka & Model: ClioIII 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1,2
Kilometre: 43000
Yakıt: Opet FullForce
Lastik Markası: GT Radial
İsim ve Şehir: Yalova

İleti Devrim » 30 Kasım 2012 20:10

Benim de kafam karıştı.

Debriyaja tam bastığımızda bile tam ayrılma olmuyorsa vites değiştirirken olacak olan şeylerden ötürü mutlaka bilirdik baskı balatasının "kısmen" temasta olduğunu. Tam ayrılıyor olmalı ki şanzıman dişlileri rahat geçsin doğru yere.
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti Sani » 02 Aralık 2012 03:41

burak120320 demiş ki:

http://www.youtube.com/watch?v=c8qsS2g_IiU

Yukarıdaki videonun ilk saniyelerinde gördüğünüz gibi balataya tam bastığınızda veya bıraktığınızda balata görevini tam olarak yerine getiriyor. Ancak tam değilde, motor dönerken araç viteste olduğunda yarım basarsanız balata kendinden yemeye başlıyor...
Sani
BİNBAŞI
BİNBAŞI

Genel Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 17 misafir