ufuk demiş ki:sedan cliomda kaliper sorunu hiç yaşamadım fakat clio hb 3 hafta önce kaliperler değişti.2 gündür aynı ses gelmeğe başladı yine servis yolu göründü bakalım ne olacak
maliilhan demiş ki:acilll
arkadaşlar ustama gittim söktük baktık kaliperler lak lak oynuyo dedim bunu netten araştırdım tornacıya gönderelim düzeltsin göndersin dedim,olmaz bunun milimetrik ayarı var falan filan e dedim ne yapacaz diskleri ve balataları değiştirirsek bu düzelir dedi banada pek inandırıcı gelmedi,welhasıl ankarada gidip bu arızayı bir ustaya yaptıran varmı bende ona gideyim direk derdimi anlatayım acil cvp bekliyrm
musti87 demiş ki:Herkese selamlar.
Arabamda son birkaç aydır özellikle yol taşı döşeli olan yollarda 20-30 ile giderken ön taraftan lakur lukur sesler geliyordu.
Forumda bu konuyu okuyunca kaliperden olduğunu düşündüm ve sanayideki ustama gittim.
Usta da kaliperlere baktı ve kaliper piminin gevşek durduğunu tornaya yollayacağını söyledi. Kaliper pimi gerçekten yukarı aşağı doğru oynuyordu.
Neyse 1 saat bekledik sonra geldi kaliperler tornadan. Ustam kaliperleri taktı. Bu sefer pimde hiçbir oynama yoktu.
Şu anda ses bir nebze azalsa da yine de yol taşı döşeli olan yollarda özellikle araca gaz vermediğimde 20-30la giderken ses var. usta amortisörlerden olabileceğini söyledi fakat amortisörlerden hiç yağ damlamıyor. Amortisörlere baktıracak vaktim yoktu bugün. Yağ damlatmamasına rağmen amortisörlerde sıkıntı olabilir mi?
Fikirlerinizi ve tecrübelerinizi bekliyorum.
Teşekkürler.
Bu forumu görüntüleyenler: Google Adsense [Bot] ve 5 misafir