22 Şubat 2012. Erken yattım zamanında kalktım. Uykumu almışım güzel(!) bir güne hazırım. Duşumu aldım. Evet duşumu aldım buraya dikkat çünkü yazının bundan sonrasında anlatacağım şanssızlıklara karşılık bi duş alaydın diye kısa yoldan çözüm getirmeyin :D
Traş olunur kokular sürülür saçlar taranır kahve hazırlanıp muga koyulur çanta sırta takılır ruhsat anahtar alınır evdekilere eyvallah denilir ve güneşli bir güne merhaba diyerek sokağa ilk adım atılır. O adamı atan ayağım kopaydı diyecem, eminim kopar o yüzden çok demek istemiyorum ama biraz daha düşününce koparsa kopsun umurumda bile değil diyebilirim.
Çıktım yola gidiyorum. Önce her zamanki gibi kahvemden içerek gideyim diyorum ki evet ilk talihsizlik burada başlıyor. Normal zamanlarda kahveyle arabada en kötü olayım üzerime damlaması falandı sanırsam. Bu sefer kahvem tuzlu çıktı. Sabah kahveyi hazırlarken şeker diye basmışım tuzu ve haliyle ilk yudumda camı açıp taksici gibi tükürdüm. Yakında kapıyı açıp tükürürsem dolmuş şoföründen de farkım kalmayacak :!:
Neyse diyorum olsun moralimi bozmayayım atayım ağzıma bir naneli sakız da yoluma devam edeyim kahveyi de okulda içeriz. Nah içersin :no:
Tem e bağlandım gidiyorum derken o da ne. Direksiyonun altından bir anda gelen duman sızıntısı ile içerisini yoğun bir şekilde kablo yanığı kokusu sardı. Çekiyorum sağa ve kapatıyorum motoru. Anlıyorum ama yine de kontrol ediyorum evet motorla hiç alakası yok.
Daha olayın şokunu atlatamadan hop polis geliyor. Babamı arayayım diyorum polisleri görünce aha! telefon da evde kalmış. Artık başladım dua etmeye allaam uyandır beni artık nerem açık kaldıysa örteyim de bi bardak su içip uyuyayım sabah ders var diye ama yok. Bu sefer rüya falan değil bildiğin gerçek hayat . Ahan da zıçtık işte.
Polislere durumu anlatıp yolcu ettikten sonra( ulan adam yardım eder öküzler ) kavacıktan geri dönüş yapıp soluğu önce evde sonra da serviste alıyorum.
Adamlar alışık. Silecek kolu yanmış abi bunlardan çok geldi bize hepsinde var bu senin hatan değil yapacağın birşey yok deyince biraz sevinsem de karşıma çıkardıkları 550 tl lik fatura ile kendimi mercedes kullanıcı gibi hissetmedim değil. Ama bende o kullanıcılardaki netice de yok ki napcaz şimdi ?
Bıraktım arabayı geldim. Yarına çıkar diyorlar. Ama bana giren yarın falan çıkmaz onu iyi biliyorum.
kahvedeki tuz felaketiyle başlayan günüm daha iki saat içinde bu hale geldiyse ben bugüne devam etmeyim deyip evime döndüm. Akşama kadar film izledim takmadım kafaya. Ne yapalım, olacağı varmış deyip...