ClioIII faz-2 grand tour executive 1.5 DCi tavan lambası montajı (arka taraf için)
Sevgili arkadaşlarım. Tavan lambası çalışmamda sona ermişti malum led çalışmasının bittiği gün. Ancak bitmiş resimlerini sizlerle paylaşabiliyorum kusura bakmayın. Çalışmaları yaparken yanımda makine yoktu. İnanın çok yorucu bir çalışma olduğu için fotoğraf makinesi yanımda bile olsaydı aklıma çekim yapmak gelmezdiBurdaki önemli konu tavanın kaplamasının altı boş sevgili arkadaşlar. Gerek clio-3 hb ve grand tour modellerinin tavan kaplaması altı boş ve sert. Bu yüzden gerekli ölçme işlemlerini yapınca takacağınız yerin altına toplu iğne batırın alttan kablo geçmediğinden emin olmak için ve lambanın dibinin saca v.b bir yere değmemesi için. Ardından önden gelen kabloyu ister jaklı ister lehimleyerek lambanıza takın. ama bağlantılara çok dikkat edin. Ve tırnaklarını takarak lambayı yukarı takın ve işlem tamam. Tavan kesim işlerini keskin ve ince maket bıçağı ile yaptım.
Dikkat isteyen bir çalışma çünkü en öndeki lamba tesisatının kablosundan paralel hat çekmeye kalkarsanız kabloya zarar verebilirsiniz. Bu sebeple ben hem garanti dışı olmasın diye öndeki lambanın altında bulunan sarı devre tesisatına lehim yaptım. Lehimleyeceğim yerleri zemini zımparaladım. Öndeki kabloyu arkaya almakta kolay iş değil çünkü içerde sıkışıp kalıyor bu yüzden bildiğiniz ince bir teli komple araca zarar vermesin diye siyah bantla sardım ve öndeki kabloyuda onabantlayarak arkaya aldım. Arkdaki lambayada bağlantıyı elektrikçilerdeki kablo jakıyla yaptım yani her an sökülebilecek pozisyonda.