iktisadagiris » 21 Temmuz 2012 00:59
Merhaba,
Ayni sorundan bende muzdariptim.Arka taraftan inanilmaz siddetli tikirtilar geliyordu.Araca binen herkes bu tikirtilari fark edebiliyordu.Tam servise goturmeye niyetlenmistim ki bu konuyu buldum.Ilk mesajdaki islemleri yapmadan once "liberty60" nickli arkadasin soyledigi sprey yag ile yapilan islemi denedim.Sonax`tan bahsi gecen spreyi aldim ve ilk etapta lastikleri yagladim,fakat ses gitmedi.Daha sonra lastiklerin haricinde bagaj kapaginda sag alt ve sol alt kosede montelenmis iki tane plastik parcayi fark ettim.Bunlar bagaj kismindaki deliklerin karsiliklariydi ve onlari da yagladim.Sonuc mukemmel :) tik yok artik bagajdan :) Bu arada tahminimce illa Sonax in urunune gerek yok.Diger markalarin sprey yaglari da isinizi gorebilir.Hatta WD-40 in bile etkili olacagini dusunuyorum.Onerim yaglama islemini plastiklerin ve lastiklerin uzerinde asama asama deneyip test etmeniz.Boylece sesin tam olarak hangi kisimdan geldinden emin olabilirsiniz..2 farkli sonax subesinde yagin fiyatini sordum her iki subede de 30 TL idi.Bu konuda bilgilendirme yapan butun arkadaslara tesekkur ederim.