boya tiner uzman yardım

İlk Yardım Merkezi. Aracımızla (veya başka bir konu ile) ilgili karşılaştığımız, deyenimlediğimiz problemler, sorunlar. Çözümünü paylaşalım ya da arayalım!

boya tiner uzman yardım

İleti murat87 » 04 Haziran 2009 21:48

arkadaşlar merhaba arabaya nerden olduysa beyaz boya olmuş yağlı boya nokta nokta benim birader yıkamcaıya sormuş o da tiner demiş ben yokken abisine iyilik yapacak almış tineri silmiş yarısına kadar yaptığında ben yetiştim çıkarmış çıkarmasına da boyayı da biraz mahvetmiş dalgalı bi yüzey oluşmuş dikkatli bakınca belli oluyo pasta cila çektirsem hem geri kalan boyalar çıkar hemde tinerin bozduğu yerler düzelir diyorum ne dersiniz ? başka önerisi ya da bilgisi olan paylaşırsa sevinirim 14 yaşında kıyamadım da heves işte de keşke soraydı :(
murat87
ONBASI
ONBASI

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Kilometre: 0
İsim ve Şehir: izmir

Re: boya tiner uzman yardım

İleti -kadircan- » 05 Haziran 2009 07:59

.
En son -kadircan- tarafından, 29 Haziran 2009 11:42 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
-kadircan-
TEĞMEN
TEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5dci
İsim ve Şehir: istanbul

İleti Diablo » 05 Haziran 2009 10:29

Benim tavsiyedemde boyadaki deformasyon lokal olduğu için sonax ve autoking gibi yerler onlar ne yapılabileceğini daha iyi bilir.
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Clio III HB.
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75Hp Authentique
İsim ve Şehir: ERMAN_İstanbul

İleti Devrim » 05 Haziran 2009 12:55

-kadircan- demiş ki:...aklınızda bulunsun böyle durumlarda SENTETİK TİNER kullanın ve arabaya dökmeden sadece kullanacağınız beze dökerek kullanın...
Sağol Kadircan. Konuyu okurken "eyvah" dedim ama senin bu iletinle rahatladım.

Çünkü; Geçenlerde aracı yıkamadan önce, asfalttan bulaşan minik zift noktacıklarını temizledim tinerle. Aracın yan kısımlarında, hemen heryerde vardı. Elimdeki minik bir tiner pet şişesiydi ve üzerinde Sentetik Tiner yazıyordu. Üstüpü'yü tinere banıp temizledim ziftleri. Kısa zaman sonra şampuanla yıkadım aracı.

Umarım cilaya veya boyaya zararı olmamıştır. Görünüşte birşey yok gerçi...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti Diablo » 05 Haziran 2009 13:56

Burada tehlikeli olan selülozik tiner sentetik tinerden daha ağır bir çözücü olduğu için boyada dalgalanma yapar fakat sentetik tinerde cilayı rahatça kaldırır bence tiner kesinlikle kullanılmamalı,kesinlikle zift boya reçine gibi yapışkan maddeleri tinerle temizlemeyin.Boyaya ve cilaya zarar vermemek için gaz yağı kullanılabilir kesinlikle zarar vermez bulmak biraz zor ama onun kadar etkili olanda mazottur en az zararı olanda mazottur eğer kırsal mazot bulabiliyorsanız istediğiniz yeri gönül rahatlığı ile temizleyebilirsiz biz genelde buna adi mazot deriz makinacı olarak makina parçalarındaki ve makinalardaki pisliği ve ağır yağı temizlemek için kullanılır boyayada zarar vermez.Piyasada satılan sprey şeklindeki temizlik ürünlerinede fazla güvenmeyin tabiki hepsi değil bazıları yüksek oranda çözücü ihtiva ediyor lekeleri etkili biçimde çıkarıyor ama cilanında canına okuyor.
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Re:

İleti -kadircan- » 05 Haziran 2009 16:12

.
En son -kadircan- tarafından, 29 Haziran 2009 11:43 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
-kadircan-
TEĞMEN
TEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1.5dci
İsim ve Şehir: istanbul

İleti Diablo » 05 Haziran 2009 16:52

-kadircan- demiş ki:mazot derken katır dizel,euro dizel,bio dizel hangisi uygun :lol:

evet mazot ve benzin yeri geldiğinde temizlemede kullanılabiliyor ve zarar vermiyor.özellikle gelin arabası gibi süslemelerden sonra bant izlerini güzel temizliyor.

Valla en risksiz olanı kırsal mazot oda katır mazot oluyor herhalde :mrgreen: hepside olur fark etmez
Diablo
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

İleti oguz1 » 05 Haziran 2009 21:53

Sentetik tineri 4 yıldır kullanırım bitti 0.5 lt liği yenisini alacağım. Boya, ziftte üstüne yok ama sentetik olacak. Şimdiye kadar cila dahil bir zararı olmadı.
oguz1
Moderatör
Moderatör

Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 80 bg
Kilometre: 122000
Yakıt: opet
Lastik Markası: tigar-lassa snoways
İsim ve Şehir: Murat İzmir

İleti samet358 » 06 Haziran 2009 02:56

murat87 demiş ki:arkadaşlar merhaba arabaya nerden olduysa beyaz boya olmuş yağlı boya nokta nokta benim birader yıkamcaıya sormuş o da tiner demiş ben yokken abisine iyilik yapacak almış tineri silmiş yarısına kadar yaptığında ben yetiştim çıkarmış çıkarmasına da boyayı da biraz mahvetmiş dalgalı bi yüzey oluşmuş dikkatli bakınca belli oluyo pasta cila çektirsem hem geri kalan boyalar çıkar hemde tinerin bozduğu yerler düzelir diyorum ne dersiniz ? başka önerisi ya da bilgisi olan paylaşırsa sevinirim 14 yaşında kıyamadım da heves işte de keşke soraydı :(

aracında kasko varsa ve anlaşmalıysa direkt autoking'e git. gerçi okadarcık işi bile olsa bir gün falan aracın kalıcaktır orda ama, insanın kendi aracı olunca küçük de olsa gözüne gözüne batar o deforme.. onla geçmiş olsun...
samet358
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII Auth.
Motor Tipi & Gücü: içten yanmalı
İsim ve Şehir: Bursa

İleti murat87 » 09 Haziran 2009 23:17

öncelikle herkese teşekkürler nete bugün girebildim tekrar selülozik tiner onu veren boyacıyı dövmek lazım çocuk sormuş bi de abi zarar verir mi diye bi dalgalanma var ama arkadaşa sordum belli olmuyor dedi dikkatli baktığımdan gözüme batıp duruyor kasko biraz sorunlu benim ufak tefeğe kullanmak istmeiyorum bakalım autoking e bi sorayım ben pasta cilanın en azından görüntüyü düzelteeğini umuyorum boya ya zarar versede herkese teşekkürler
murat87
ONBASI
ONBASI

İsim ve Şehir: izmir

İleti suskuncocuk » 23 Haziran 2011 11:17

Arkadaşlar, 2008 model gri clio 3 arabamın üzerine sanırım park halinde yada yıkamacıda bulaşmış olabilir gri boya noktaları oluşmuş. (Aracımın çok yakınında boyada yapılmış olabilir). metal kısımlarda aracın boyasıyla aynı renk olduğu için çok farkedilmiyor ama siyah plastik aksamda (aynalarda cam kenarlarında) benek benek gri boyaları görmek mümkün tiner plastik aksama bulaşmış boyayıda temizlermi?
suskuncocuk
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65hp
Kilometre: 78000
Yakıt: shell
Lastik Markası: Bidgestone
İsim ve Şehir: orhan bursa

İleti Sani » 23 Haziran 2011 11:23

suskuncocuk demiş ki:Arkadaşlar, 2008 model gri clio 3 arabamın üzerine sanırım park halinde yada yıkamacıda bulaşmış olabilir gri boya noktaları oluşmuş. (Aracımın çok yakınında boyada yapılmış olabilir). metal kısımlarda aracın boyasıyla aynı renk olduğu için çok farkedilmiyor ama siyah plastik aksamda (aynalarda cam kenarlarında) benek benek gri boyaları görmek mümkün tiner plastik aksama bulaşmış boyayıda temizlermi?

Sakın tiner kullanmayın rengi açılır hemen.
İmkan varsa tırnağınızla deneyin, olmazsa pasta ile ince ince yaparsınız.

Benim arabamında başına geldi, komple pasta cilaya girdi. 160tl ye yaptık.
Sani
BİNBAŞI
BİNBAŞI

Marka & Model: 09 Megane3
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 105hp
Yakıt: Opet Eurodiesel
Lastik Markası: Goodyear
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti suskuncocuk » 23 Haziran 2011 15:36

teşekkür ederim Sani tavsiyen için. Ama diğer bir siteden alıntı aşağıda. Sorum acaba pasta plastik aksamda hasara neden olurmu? Bulaşmış boyayı pasta ile çıkartalım derken daha kötü olmasın. alıntıyı kopyalıyorum.....

Orjinalden alıntı: kedhy

Ancak siz yaparken dikkat edin eğer aynadaki, kaputtaki, (ön panjur) kapı çıtalarındaki kısaca arabanın kaportasındaki siyah plastik yerlere bulaşırsa çıkmıyor cila yada pasta.

Yıkanınca yada gaz ile silinince çıkar gibi yapıyor sonra kuruyunca yine ortaya çıkıyor. (malesef tecrübe ile sabit)

Hatta daha sonra autoking e gittim çıkartın diye onlarda çıkartamamıştı. Arabayı öyle satmıştım.

Ya cila yaparken boyacı bantı ile iyice kapatın plastik aksamları yada temiz temiz uygun bi yer bulun oraya yaptırın.
suskuncocuk
UZMAN ÇAVUŞ
UZMAN ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65hp
Kilometre: 78000
Yakıt: shell
Lastik Markası: Bidgestone
İsim ve Şehir: orhan bursa

İleti Sani » 23 Haziran 2011 20:01

suskuncocuk demiş ki:teşekkür ederim Sani tavsiyen için. Ama diğer bir siteden alıntı aşağıda. Sorum acaba pasta plastik aksamda hasara neden olurmu? Bulaşmış boyayı pasta ile çıkartalım derken daha kötü olmasın. alıntıyı kopyalıyorum.....

Orjinalden alıntı: kedhy

Ancak siz yaparken dikkat edin eğer aynadaki, kaputtaki, (ön panjur) kapı çıtalarındaki kısaca arabanın kaportasındaki siyah plastik yerlere bulaşırsa çıkmıyor cila yada pasta.

Yıkanınca yada gaz ile silinince çıkar gibi yapıyor sonra kuruyunca yine ortaya çıkıyor. (malesef tecrübe ile sabit)

Hatta daha sonra autoking e gittim çıkartın diye onlarda çıkartamamıştı. Arabayı öyle satmıştım.

Ya cila yaparken boyacı bantı ile iyice kapatın plastik aksamları yada temiz temiz uygun bi yer bulun oraya yaptırın.

Arabam, yan aynalar, stoplar hatta sileceklerine kadar puantiyeli olmuştu. Her yer cilalandı, şu an pırıl pırıl. Hiç bir solma yok.
Sani
BİNBAŞI
BİNBAŞI

Marka & Model: 09 Megane3
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 105hp
Yakıt: Opet Eurodiesel
Lastik Markası: Goodyear
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti BAKIM » 23 Haziran 2011 20:54

Malum önümüz yaz aşırı sıcaklardan dolayı asfalttaki eriyen zift veya yol çalışmaları sırasında özellikle ön kapılara ve arka tampona zift sıçrayabiliyor ; tiner, sentetik veya selulozik olsun boyayı çözebileceğinden mutlaka zararı olacaktır bu yüzden kesinlikle tiner kullanmayın zift çıkarmak için en iyi yöntem gazyağıdır gazyağını herhangi bir plastik püskürtme kabına koyup önce püskürtüp biraz bekleyin daha sonra tekrar püskürtüp pamuklu bir bezle silin hem zift çıkacak hemde boya parlayacaktır ; eğer zift lastiklere de çok miktarda sıçramışsa gazyağı ile krem arap sabununu karıştırıp lastikleri bu karışımla silip daha sonra suyla yıkayın tertemiz olacaktır.
BAKIM
TEĞMEN
TEĞMEN

Motor Tipi & Gücü: 1,2V 75 hp
Kilometre: 44444
Yakıt: schell Bp
Lastik Markası: MICHELIN Energy Save
İsim ve Şehir: Balıkesir

Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 40 misafir