3M DI-NOC Carbon Folyo kaplama malzemesini bilen bilir. 3M firmasının ürettiği çok kaliteli dekoratif kaplama malzemesi.
Orta konsoldaki soyulma sorununa çözüm ararken tanıştım bu malzemeyle. Biraz araştırınca en iyi carbon folyoyu 3M firmasının ürettiğini öğrendim. Bu tarz kaplama yapan yerlerden orta konsolun kaplaması için aldığım fiyatlar 70 - 90 liraydı. Havalandırma ve çıtalarıda kaplamayı düşündüğüm için maliyetin yükseleceğini düşündüm ve bu işi kendim yapmaya karar verdim.
İlk önce malzemenin peşine düştüm. Bir iki yere malzemenin fiyatını sordum 1 metresinin 140 liraya satıldığını öğrendim. Fiyat biraz pahalı gelince 3M'in bayisini araştırdım. 3M'in internet sitesinde İstanbul'daki tek bayisi gözüken Cihan Oto (Aksarayda İSKİ'nin iki sokak arkasında)'ya gittim. Orada da fiyatın 120 lira olduğunu görünce biraz hayal kırıklığına uğradım. yarım metre malzemeyi 60 liraya aldım. Gerçi başka malzemelerde almıştım pazarlık sonucu maliyeti 50 liraya geldi. :good:
Malzemeyi bulduktan sonra kaplamayı nasıl yapacağımı öğrenmek için biraz araştırma yapmak zorundaydım. Youtube sağolsun. Aşağıdaki adreste kaplamanın nasıl yapıldığı güzel bir şekilde gösteriyor.
http://www.youtube.com/watch?v=fGwhosrmcbk
Bu iş için elbecerisi ve tecrübe gerekiyor. İlk olarak ben orta konsolun altını kaplayarak başladım. İlk denemelerim iyi olmadı. Malzeme gerçekten çok kaliteli. Sökerek yeniden denedim ve başarıya ulaştım.
Aracın içerisi çok sportif bir havaya büründü. Malzemenin deseni gerçekten çok güzel. Aracıma binen arkadaşım "senin araç herhalde üst versiyon" diyince daha bir hoşuma gitti. :D . Size tavsiye etmiyorum yapmayın !!! :ROFL: