Cam filminin cezası varmı?

İlk Yardım Merkezi. Aracımızla (veya başka bir konu ile) ilgili karşılaştığımız, deyenimlediğimiz problemler, sorunlar. Çözümünü paylaşalım ya da arayalım!

Re: Cam filminin cezası varmı?

İleti vipsezgin » 08 Şubat 2011 20:36

aynı yerde film yaptrdım aracımı öncelikle şunu belirteyim fiyat 79 ASLA değil ilan tam bir düzmece :evil: + KDV dıyor 98 tl oluyor oda farklı marka ve en acık tonu
vipsezgin
Moderatör
Moderatör

Marka & Model: Renault Clio II
Motor Tipi & Gücü: 1,6 16V
Kilometre: 88750
Yakıt: Shell opet
Lastik Markası: Lassa
İsim ve Şehir: SEZGİN / ÇORLU

İleti MertDeniz » 08 Şubat 2011 22:00

Benim çoğu arkadaşımda var cam filmi. Örneği yakın bir arkadaşımın arabasından vereyim. Ön cam haricinde bütün camlarda film var. Hem de öyle açık tonda falan da değil. Tam bilmiyorum ama orta ya da koyu olmalı. Her gün Silivri-Avcılar arasında gidip geliyor. İstanbul'da sürekli trafikte araba. En az 60000 km dir var bu filmler. Bir gün sorun çıkmadı. Sizin yazılarınıza şaşırdım açıkçası. Polis çeviriip jilet atıyor falan. Ben hiç rastlamadım. Çok sinir bozucu. Hele bir de ruhsatı alırlarsa hepten çıldırır insan. Bu arkadaşım bu kadar süredir hiç sorun yaşamadıysa çok şanslı demek ki.
MertDeniz
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: Megane II Expression
Motor Tipi & Gücü: 1.5 dCi 85 BG
Kilometre: 30000
Yakıt: Shell V-Power
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti Devrim » 09 Şubat 2011 02:08

Devrim demiş ki:...polis denk gelene yazıyor...

Pardon, yukarıdaki cümleyi tam ifade edememişim. Polis denk gelene yazıyor derken, denk gelirse ya da o an için dikkatini çekerse yazıyor. Genellikle umursayan yok. Konya'da çok filmli araç var. Polis kontrol noktaları da az değil ama filmli araçlar fıldır fıldır geziyor. :D
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti hasanozf » 07 Mayıs 2011 17:11

benim clio fabrika çıkışlı arka cam ile arka kapı camları filmli. açık ton. ya da camın kendi koyu.

trafik çevirmelerinde de camları soran olmadı.

geçenlerde kardeşimin broadway'i için oto aksesuarcıya gittik. en açık renkten arka cam ve arka kapılara çektirdik.
hasanozf
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: Clio3 Faz1 Extr2009
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 65bg
Kilometre: 77000
Yakıt: total excellium dize
Lastik Markası: michelin 185/60/15
İsim ve Şehir: Hasan

İleti filzof_alican » 07 Mayıs 2011 20:42

hasanozf demiş ki:benim clio fabrika çıkışlı arka cam ile arka kapı camları filmli. açık ton. ya da camın kendi koyu.

trafik çevirmelerinde de camları soran olmadı.

geçenlerde kardeşimin broadway'i için oto aksesuarcıya gittik. en açık renkten arka cam ve arka kapılara çektirdik.

batıda yasak olan siyah cam değil zaten, cam filmi kaza esnasında sakıncalı olduğundan yasak
doğuda terörle alakalı olarak kesinlikle renkli cama izin vermiyorlar
filzof_alican
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: 2010 Renault ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5DCI 105bg
Kilometre: 30000
Yakıt: Opet Eurodiesel
Lastik Markası: Dunlop 205x55x15
İsim ve Şehir: blacksea

İleti 35cem35 » 08 Mayıs 2011 11:33

Ben 1 senedir siyah renk film ile kullanıyorum. Ön cam hariç 5 cam için 3M film için 200 TL'ye yaptırdım. Yaptırdığım yere, vizede ve trafik kontrolünde sorun çıkarmayacak ton olarak yapın dedim.
Yaptılar. Sorun olursa getirirsin dediler.
3 yıl garanti aldık. 6 ay önce hafif bir kabarma oldu sağ arka kapıda. Gittim bunu naıl düzeltiriz diye. İlk yapıldığında alt sağ köşe yani cam fitilinin olduğu kenarın sağ köşesi yapışmadığından kabarıklık olmuş Adam komple söktü yeniledi. Sıkıntı olursa tepelerindeyim :)
35cem35
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: RENAULT CLIOIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 75hp
Kilometre: 58000
Yakıt: Total lpg
Lastik Markası: DunlopSP01 185/60R15
İsim ve Şehir: izmir

İleti sissil » 22 Mayıs 2011 12:44

peki çok hızlı gidiyoruz ön cama taş geldi ve dağıldı o sırada gözümüze ve suratımıza geldi arabanın kontrolunu kaybettik ozaman ne olcak ?

ya böyle saçma şey olurmu yok çıkarken dağılmıyormuş arkadaş bi tekme atarsın cama olur biter bukadar zormu sanki asıl dağılmaması daha iyidir . Bizim üniversiteler maşallah tersten yazıyorlar herşeyi araştırma yokki salla gitsin .

onu bırakın yurt dısında bole bişey yok sadece bizim ülkemize mahsus bişey niye ? boğaz köprüsüne hala neden para veriyorsak o yüzden. gerisi siyasete giriyo.....
sissil
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Marka & Model: ClioIII extreme 3k
Motor Tipi & Gücü: 1.5dci 65hp
Kilometre: 118000
Yakıt: euro dizel
Lastik Markası: Brdg Turanza Er300
İsim ve Şehir: orhan kızmaz istanbul

İleti Leon_01 » 22 Mayıs 2011 15:21

ilk olarak, bildiğim kadarıyla ön camlar zaten kırılmayacak şekilde üretiliyor.darbe anında buzlanıyor sadece. ikincisi, araçların yan camlarında kaza anında tuzla buz olması için, yani büyük parçalar halinde kalıp kafanızı cama doğru çarpmanız halinde ciddi yaralanmalara sebebiyet vermemesi açısından temperli cam kullanılır. cam filmi de bu ufalanarak patlama olayını önleyip camın iri parçalar halinde kalmasına sebebiyet vereceği için güvenlik sorunu teşkil eder. cam filminin güvenlik açısından faydası aracın içinde bişey unuttunuz diyelim, normal cam olsa hırsız çok rahat kırıp aracınızı soyabilir,ama filmli camı kırıp içeri girmek oldukça zordur, filmin kalitesi de önemli burada.
Leon_01
TEĞMEN
TEĞMEN

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.2 16V 75 bg
Kilometre: 28000
Yakıt: shell
Lastik Markası: bridgestone turanza
İsim ve Şehir: ADANA

İleti Devrim » 24 Mayıs 2011 09:51

Doğru. Ama benim bildiğim, ön cam tuz-buz da olmuyor. Darbeye maruz kalsa da çatlak patlak olsa da kalıp olarak hareket ediyor. Yani içerden tekmeleyerek tüm camı (kağıt gibi) çıkartabiliyorsunuz. Ama diğer (yan ve arka) camlar tuz-buz olup dağılacak şekilde yapılmıştır. Fakat pek kesici ve yaralayıcı özelliği yoktur (gerçi dağılma şiddetine göre değişir bu).

Ayrıca, hırsız kafaya koymuşsa cam filmi de işe yaramaz bence. Tekmeleye tekmeleye açar o camı sanki...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

Önceki

Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler

Kimler çevrimiçi