umitsen21 demiş ki:bence dizel.nedenmi.
benzin pahalı o yüzden direk eledik.
ama yinede benzinli aldık tüp taktırırız diye.ama buseferde iki yakıt kullanıyorsun.hem benzin hem gaz.her ya belli miktar benzin almak zorundasın ona bir bayılıyon para,sonra gaz alıyon onada ayrı bayılıyon ,daha sonra arabanda 1,2 ise araba bayılıyo.hem nekadar ucuz olursa olsun gaz çok yakıyor.aynı paraya aldıgın motorin daha uzun yol yapıyo.
tabi bunlar benim kullanma şeklime göre oluşan düşünceler.farklı kullanıcılarda oluşan farklılıklar benı bağlamaz
öncelikle lpgde performans kaybı yeni sistemlerde yok denecek kadar az.yakıt olarak da km başına hesap yapıldığında dizelden çok pahalıya gelmiyor ben 19 kuruş yakıyorum kmde.forumdaki arkadaşlar şehir içi ne kadar yakıyo bilmiyorum ama şehir içi ortalaması 5 lt olan bi dizel kullanıcısı da 18 kuruş yakar kmde ki 5lt/100 km değerini yuvarlak hesap olarak aldım.diğer türlü lpg daha avantajlı bile olabilir.daha da önemlisi araç ikinci el alınacaksa düşük kmde dizel bulmak çok zor.ama internetten baktığınızda 2008 model daha 30-40 bin kmde bi sürü benzinli araç olduğunu görürsünüz.