ARABA DOLU İKEN GİTMİYOR

İlk Yardım Merkezi. Aracımızla (veya başka bir konu ile) ilgili karşılaştığımız, deyenimlediğimiz problemler, sorunlar. Çözümünü paylaşalım ya da arayalım!

Re: ARABA DOLU İKEN GİTMİYOR

İleti Devrim » 09 Nisan 2011 15:47

Benim araç 1.5 döner, 65 hp. Ama NŞA'da chip şart değil bence. Ha, atak mı? Değil. Ama tork çoğu şeyi hallediyor işte. Araç ağzına kadar dolu olsa bile -tamam atak değil- ama bana mısın demiyor. İllâ yürüyecek. Gidiyor, tırmanıyor araç!.

65hp'den spor bir performans beklemek hata olur. Ha, araç bomboşken belllllki olabilir...
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti elensi59 » 10 Nisan 2011 19:17

geçenlerde kuzenlerle bi kafeye oturmaya gitmiştik.ben 97 kiloyum bi kuzenm 110 bi kuzenim 105 bi kuzenim 70 bide arkadaşım vardı 95 kilo hatta giderken toplamasını yapmıştık :D düz hesap 500 kilo eder arkadakı ses sistemiylee beraber ve araba ölü :D gerçi biraz fazla devir çevirdikten sonra yine yürüme yürüyoda ondan ziyade durması sıkıntı oluyo.ufak fren hareketlerine tepki bile vermior tam durabilmek için gereğinden fazla basmak gerekiyor :)
elensi59
ÜSTEĞMEN
ÜSTEĞMEN

Marka & Model: ClioIII
Motor Tipi & Gücü: 1.5 leş 65+hp
Kilometre: 125000
Yakıt: Shell V-Max
Lastik Markası: PirelliPZero 1954516
İsim ve Şehir: Ozan - İstanbul

İleti aragon1979 » 10 Nisan 2011 21:46

herkese ii geceler bende de 65 ps lik vardı oda hiç çekmiyordu.sorun hava filtresinde olabilir onada baktırın bence
aragon1979
ONBASI
ONBASI

Motor Tipi & Gücü: CLİO HB EXECUTİVE
Kilometre: 80
Yakıt: dci
İsim ve Şehir: TOKAT

İleti TheTez54 » 11 Nisan 2011 02:06

=) Gitmeye gidiyor tabiki,ama performans yakıt ilişkisi yok mu.. Auvv..
TheTez54
YÜZBAŞI
YÜZBAŞI

Marka & Model: Faz 2 Expression
Motor Tipi & Gücü: 1,5 dci 85 ps BVR
Kilometre: 103000
Yakıt: shell v-power
Lastik Markası: continental
İsim ve Şehir: servet sakarya

İleti erselyilgin » 11 Nisan 2011 05:16

Devrim demiş ki:Benim araç 1.5 döner, 65 hp. Ama NŞA'da chip şart değil bence. Ha, atak mı? Değil. Ama tork çoğu şeyi hallediyor işte. Araç ağzına kadar dolu olsa bile -tamam atak değil- ama bana mısın demiyor. İllâ yürüyecek. Gidiyor, tırmanıyor araç!.

65hp'den spor bir performans beklemek hata olur. Ha, araç bomboşken belllllki olabilir...

Abi öyle uygulamalar yapılıyor ki yakından takip ediyorum ve yapan arkadaşlarım da var.
1.4 hdi pejo 206 yı 150 beygir e çıkarmayla uğraşıyoruz şu anda. :) intercooler turbo büyültme hava filtresi düz boru yazılım vb düşün.
Sence bu yeterince spor olmaz mı ? :D
erselyilgin
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ
ASTSUBAY ÜST ÇAVUŞ

Marka & Model: Clio III
Motor Tipi & Gücü: 1.2 75HP
Kilometre: 8
Yakıt: Opet,BP
Lastik Markası: Dunlop
İsim ve Şehir: İstanbul

İleti Devrim » 11 Nisan 2011 10:16

Ha, yok olur tabii. Yani yapılmak istenirse yapılır, orada sıkıntı yok. Ben şu anki 65'lik halini diyorum. Spor değil. Ama tabii uygulamaları döşersek çok güzel spor olur. :)
Devrim
Site Admin
Site Admin

Marka & Model: Clio III 2008 Auth.
Motor Tipi & Gücü: 1.5dCi 65hp
Kilometre: 120000
Yakıt: Total Eurodiesel
Lastik Markası: Kumho KW17 185/60/15
İsim ve Şehir: Konya

İleti RPDiFOR » 26 Mayıs 2011 02:55

Arabam full doluyken arkada 5 kişi önde 2 kişi bide ben :D ayriyetten full bagaj :S dolapdereden kurtuluşa çıkarken önümüze taksi fırladı haliyle durduk yokuşun tam ortası araba kalkmak istemedi baya baya uğraştım ezmemek için ama olmadı hararet yükselmeye başladı sonra vites kutusu harareti bu arada 1 2 kere daha durup kalkmak zorunda kalmıştık caddede trafik tıkandı baktım vites kutusunu kontrol ettirin yazıyor göstergede :))))artık 500 600 mt kaldı acılır gibi oldu şanzıman yağının ısındığını baskı balatanın vıcık vıcık olmak üzere olduğunu biliyodum önüm acılınca abandım :))) 6000 de 2 ye aldım bvr yi manuele almasam asla 2 yi kabul etmezdi etti ama araba 2 de gidemedi tekrar 1 e düştü yol tekrrar tıkandı 50 mt kalmıştı o yokuşu bilen bilir fenadır gençler aşağı dedim :D çocuklar indi araba yürümüyo gaza basıorum gitmio boşken renault yardımı aradım o zaman yeni başıma gelio araç 1.2 mi dediler evet dedim kontağı kapatın 10 dk sonra tekrar deneyin ok caddede trafik açılmıştı bu sefer trafiği biz tıkamıştık çektim el frenini indim bi sigara içtim bi sigara daha çalıştırdım devam ettim 3 gün sonra gece aynı yokuşu çıkarken tektim arabada 3. viteste 70 km üstü bi hızla çıktım umarım dolu boş farkını anlatabilmişimdir araçlar 1.2yse doluyken gitmiyor ama motordan değil clioIII lerde kronik bi sorun var bvrlerde diesel olmayan versiyonlarda şanzıman yağı ısınınca soğutucu yetersiz kalıyor bildiğiniz yağ soğutucusu ve sistem ısınmaya başlıyor akabinde bu sorunlar çıkıyor aracımı sürekli götürdüğüm ustam soğutucuyu yeterli kapasitede bir soğutucuyla değiştirdi fakat araç arızaya girdi sistem başka parça kabul etmiyor ustamın değişiyle beyin okumuyor kendi orijinal soğutucuda yetersiz kalıyor mecbur geri taktı aynı durum devirdaime bağlı hararet sensöründede var uyuz olduğum bi durum hiç üşenmeyip 90 da fan açan müşiri taktırdım aynen sistem hatası verdi kabul etmedi renault tasarımcıları 105 te ayarlamışlar sisteme tanıtmışlar aynı clioIII ün manuel şanzımanlı modelinin sensörü 90 da acıyor ama BVR yazılımında sorun oluyor
RPDiFOR
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: Toyota Corolla
Motor Tipi & Gücü: 1.6 115bg Dual VVti
Kilometre: 51000
Yakıt: Total
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: ist

İleti tek_efsane99 » 26 Mayıs 2011 15:10

ben arabam hakkında teknik olarak pek bişey bilmiyorum ama sanırım clio 3 lerin (faz1) en güçlü motora sahip olan benimki,
1,4 16 v benzinli kaç beygir onu dahi bilmiyorum,ama çekiş, kaçış,kalkış,benim arabanın iyi bildiği şeyler :))
tek_efsane99
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ
ASTSUBAY BAŞ ÇAVUŞ

Motor Tipi & Gücü: 1.4 85 hp
Kilometre: 137000
Yakıt: lpg
İsim ve Şehir: alanya

İleti RPDiFOR » 27 Mayıs 2011 15:22

tek_efsane99 demiş ki:ben arabam hakkında teknik olarak pek bişey bilmiyorum ama sanırım clio 3 lerin (faz1) en güçlü motora sahip olan benimki,
1,4 16 v benzinli kaç beygir onu dahi bilmiyorum,ama çekiş, kaçış,kalkış,benim arabanın iyi bildiği şeyler :))

aracınız 98 psi olması lazım en güçlü clioIII rs tir 200 psi dır daha sonra 1.6 lık motorlu versiyonu gelir
RPDiFOR
ASTEĞMEN
ASTEĞMEN

Marka & Model: Toyota Corolla
Motor Tipi & Gücü: 1.6 115bg Dual VVti
Kilometre: 51000
Yakıt: Total
Lastik Markası: Michelin
İsim ve Şehir: ist

Önceki

Sorular & Cevaplar, Problemler & Çözümler

Kimler çevrimiçi